KRAJSKÝ PŘEBOR

Jičín – Police nad Metují 7:0 (3:0). Začátek zápasu poznamenala sporná penalta hned v 1. min., která dostala domácí na koně. Po polických chybách v rozehrávce ve středu pole stihli domácí ještě do poločasu přidat další dvě branky. Hosté se poté pokoušeli výsledek zkorigovat, v první půli k tomu měl blízko Seidlman, ale nedal. Domácí po změně stran už hru kontrolovali přidali i další branky. Polická motivace naopak klesla ve druhém poločasu na bod mrazu.

Česká Skalice – Dobruška 1:2 (0:1). V nezáživném prvním poločase stála za zmínku jen 37. min.. kdy šli nejdříve sami na brankáře hosté, nedali a hned z protiútoku to samé na druhé straně neproměnil Voráček. První gól padl ve 40. min., kdy opakovanou střelu dorazil hostující Jirásek. Ve druhé půli hosté svůj náskok zvýšili po pěkné brejkové akci, kterou opět zakončoval Jirásek. Domácí poté konečně přidali a po faulu na Voráčka si vykoledovali pokutový kop, který proměnil ve snížení na konečných 1:2 Sedláček.

Broumov – Lázně Bělohrad 2:1 (1:1). Oboustranně vlažné utkání prohřála až ve 26. min. střela domácího Semeráka, kterou gólman vyrazil na roh. Ve 34. min. se pak opřel do míče Harasevič a Broumov vedl 1:0. O čtyři minuty později však hosté zahrávali trestný kop, domácí brankář si špatně postavil zeď a Velich trefil skulinku mezi zdí a tyčí – 1:1. Druhý poločas začal Broumov dobře, po trestném kopu Čiháka se ve 47. min. prosadil hlavou Pohl – 2:1. Domácí pak promarnili několik dalších šancí a mohli za to pykat, jenže hosté v poslední minutě netrefili opuštěnou broumovskou branku.


I. A TŘÍDA

Kostelec nad Orlicí – Jaroměř 1:2 (1:1). Od začátku utkání měla více ze hry Jaroměř, vedení se však ujali domácí. Ve 12 min. se odrazil míč ve vápně Jaroměře ke Karnasovi a ten ho z voleje napálil do branky – 1:0. I po obdržené brance byla aktivnější Jaroměř. Ve 25. min. po hezké kombinaci střílel nekrytý Horák, ale mířil vedle. Pět minut před přestávkou prošel kostelecký Neppl až před branku Jaroměře, Schejbal ale jeho gólovku zlikvidoval. Ve 43. min. prošel zleva do šestnáctky domácích Škoda a přihrál Horákovi. Ten se s míčem otočil a poslal ho do sítě – 1:1.

Těsně po přestávce postupoval do otevřené obrany domácích Kučera, před vápnem přihrál Škodovi a ten střelou po zemi překonal brankáře Duška – 2:1. Po vedoucím gólu se Jaroměř zatáhla, domácí se dostávali častěji na její půlku, ale jejich útoky nebyly příliš nebezpečné. V 75. min. byl po druhé žluté vyloučen domácí Mašek. V 85. min. vystihl malou domů domácích Škoda, z vápna vypálil, ale trefil tyč.
Sestava Jaroměře: Schejbal – Hrobský, Hořínek, Huňák, Ruprich – Kučera (80. Jirka), Michálek, Rejchrt, Böhm – Škoda, Horák.

Chlumec nad Cidlinou – Červený Kostelec 1:1 (0:1). Hosté vstoupili do utkání aktivněji a v první čtvrthodině zatlačili svého soupeře před jeho branku. Poté se hra opticky vyrovnala, přicházely příležitosti na obou stranách, ale gólově udeřilo až ve 26. minutě. To kolmice skrz chlumeckou obranu vybídla ke skórování L. Hlavu, který nezaváhal. Po vstřelené brance převzali iniciativu opět hosté, více než nastřelené břevno však ze své převahy nevytěžili.

Vstup do druhé půle vyšel podstatně lépe domácím, kteří už ve 47. min. srovnali na 1:1. Ještě hůře to s hosty mohlo vypadat v 78. min., kdy dostal Chlumec výhodu pokutového kopu. Ten exekutor napálili pouze do tyče a jeho následná dorážka nebyla uznána. Utkání tak skončilo dělbou bodů.


I. B TŘÍDA

Hlušice – Nové Město nad Metují 0:11 (0:5). Začátek utkání byl z obou stran nervózní, ale mužstvo hostí brzy převzalo iniciativu. V 8. min. se po pěkné kombinaci ocitl sám před brankářem Batelkou Zelený a jeho nezištnou přihrávku proměnil Růžička v úvodní gól utkání – 0:1. Po této brance již bylo jasné, kdo bude pánem na hřišti. Ve 20. min. unikl domácí obraně Zelený, přihrál pod sebe a z druhé vlny nabíhající Valášek dal na 0:2. Ve 22. min. využil zaváhání v rozehrávce domácích Růžička, na hranici velkého vápna vybojoval míč, přesnou přihrávkou našel Paďoura a ten zvýšil na 0:3. Ve 27. min. vznikl velký závar před brankou domácích, kdy po několika zablokovaných střelách zvyšoval Paďour již na 0:4. Ve 32. min. přišel bleskový útok hostů, Koza našel zcela volného Paďoura a ten dal na poločasových 0:5.

Druhý poločas začal podle očekávání ze strany hostí vlažně. Domácí se sice s výsledkem snažili něco udělat, ale v 56. min. po nevinném útoku dal střídající Bauerfeind šestý novoměstský gól. Kozův průnik do velkého vápna o deset minut později zastavili domácí jen za cenu faulu a pokutový kop sám postižený proměnil v sedmý gól. O dvě minuty později napřáhl ze 20 metrů Paďour a bylo to 0:8. V 75. min. se za obranu domácí Čechie dostal Koza a nekompromisně zvýšil na 0:9. Desátý gól utkání padl v 82. min., když se hlavou prosadil Bauerfeind. Gólovou nadílku zpečetil v 83. min. po faulu na Kozu z druhého pokutového kopu T. Zákravský – 0:11. Domácí si navíc zkomplikovali již tak špatnou situaci dvojím vyloučením v 66. a 71. minutě.
Sestava N. Města: Maur – Mervart, P. Zákravský (78. Joneš), Lichter, Zelený – T. Zákravský, Růžička, Valášek, Darebník (46. Bauerfeind) – Koza, Paďour.

Černíkovice – Babí 5:4 (1:1). Už v 5. min. chyboval hostující brankář a Černíkovice vedly. O minutu později byl ale v pokutovém území sražen Martinec a V. Balek z penalty srovnal na poločasových – 1:1. Po změně stran byl pro hosty kritická pětiminutovka mezi 50. a 55. minutou, kdy inkasovali hned třikrát. Babí poté vsadilo vše na jednu kartu a po chvíli se mu podařilo snížit na rozdíl jediného gólu – 4:3. Jenže pak přišel ojedinělý útok Černíkovic, který pro Babí znamenal dvoubrankové manko – 5:3. Pět minut před vypršením řádné hrací doby snížilo Babí na 5:4, v nastaveném čase pak hosté sahali po vyrovnání, Hátašově hlavičce však chybělo snad jen pět centimetrů.

Sestava Babí: J. Balek – Schrötter, Ducháč, Hátaš, Novotný (70. Adámek) – Kozák (74. Umlauf), V. Balek, Perger (58. Vejprava), Svoboda (62. Voborník) – Martinec, Fidler.

Častolovice – Provodov 3:2 (1:1). Už ve 3. min. hosté nepokryli dlouhý aut a domácí vedli 1:0. Ve zbytku první půle Provodov zamkl svého soupeře na jeho polovině a po několika promarněných šancích po půl hodině hry zaslouženě Benschem vyrovnal na 1:1. V závěru první půle viděl jeden z domácích hráčů červenou kartu a hosty čekal poločas v přesilovce. Po změně stran Provodov ovládl hru, jenže ve 47. min. se domácí ujali z trestného kopu vedení 2:1. Tlak Provodova narůstal, ale hosté se dlouho nedokázali prosadit, to se povedlo až v 75. min. střídajícímu Fricovi – 2:2. Hosté prahli po třech bodech, jenže domácí z dalšího přímého kopu zmrazili jejich naděje – 3:2. V závěru navíc Provodov promarnil další dvě tutovky.

Sestava Provodova: Voborník – Malý, Nejman, Bek (60. Fric), Fišer (83. Zítko) – Pařízek, Výborný (75. Tylš), Müller, Zelený – Bensch (60. Samko), Vrabec. (mich, zm, mr)