Fotbalisté Náchoda udrželi ve Votrok Krajském přeboru mužů stoprocentní bilanci i v souboji s Jičínem, překvapení se naopak zrodilo v Jaroměři, kde domácí favorit podlehl Novému Městu nad Metují v penaltovém rozstřelu. Zajímavé věci se děly také v I. A třídě, kde Police nad Metují dokázala prohospodařit čtyřbrankový náskok, aby nakonec zápas zachraňovala v nastaveném čase.

Krajský přebor

Náchod – Jičín 2:0

Do Náchoda se nejezdí s ofenzivní taktikou, což bohužel potvrdil v souboji prvního se třetím také Jičín.

Domácí se tak od úvodu prodírali zhuštěnou hostující obranou, zatímco Jičín vyrážel sporadicky do rychlých brejků. Po jednom z nich pálil v 6. minutě nad branku Hladíka. Do první gólovky se ale dostali domácí. V 17. minutě utekl podél levé postranní čáry Malý, jeho střílený centr špičkou kopačky vyrazil hostující brankář přímo k nohám Moravce, ten však zblízka nepochopitelně minul odkrytou branku. Ve 25. minutě se už ale trpěliví domácí dočkali. Po dalším úniku po levé straně se dostal míč k Vaněčkovi, ten jej nesobecky poslal proti noze Malého, jenž zpoza vápna technicky překonal Puše – 1:0. O dvě minuty později si oba aktéři předchozí gólové situace role vyměnili. Malý utekl podél levé lajny, míč zatáhl až do vápna, kde přihrál pod sebe Vaněčkovi a ten upravil na 2:0. O deset minut později hlavičkovali hosté po standardní situaci těsně nad branku Hladíka a těsně před přestávkou utnul rodící se brejk Jičína skluzující Schärfer.

Druhý poločas připomínal chvílemi házenou, domácí drželi míč a hledali na půlce soupeře skulinku, kterou by se dostali do šance. Po hodině hry našel Brich před brankou Malého, jenže ten mířil těsně vedle. Vzápětí předvedli pěknou kombinaci i hosté, ale ani oni nemířili přesně. V samém závěru Jičín vysunul presink, ale mohl za to pykat. Šance Bricha z 85. ani závěrečný brejk Náchoda však už gólem neskončily.

Č. Kostelec – Kostelec n. O. 0:1

V souboji Kostelců byli v prvním poločase lepší hosté, kteří měli více ze hry a byli i silnější na míči. Domácí kontrovali jen rychlými brejky, ale ani ty jim tentokrát nevycházely. Jediná branka utkání tak přišla ve 27. minutě, kdy se prosadil hostující Klapal.
Po změně stran se hra vyrovnala, domácí své dvě šance nevyužili a hosté naopak kontrovali střelou do tyče. V 90. minutě se pak domácí dočkali vyrovnávací trefy, jenže sudí viděl před gólovou situací faul domácího hráče, a tak branku neuznal.

Jaroměř – N. Město 0:0, na penalty 1:3

Derby v Jaroměři přineslo góly až v pokutových kopech, neboť v normální hrací době se diváci branky nedočkali. V penaltové loterii byli šťastnější hosté, kteří si tak z Jaroměře vezou překvapivé dva body. „Poctivý týmový výkon vycházející z defenzivního bloku se snahou eliminovat kombinační a přechodovou sílu domácího týmu. Na šance zasloužená remíza, jen musíme zapracovat na řešení brejkových situací. Na rozdíl od domácích jsme byli nebezpečnější ve standardních situacích, kde nám však chyběl větší hlad po gólu,“ komentoval utkání Dominik Maur, asistent hostujícího trenéra.

1.A třída

Náchod B – Kratonohy B 4:2

Domácí začali výborně a už po čtvrt hodině hry utekl po levé straně Bareš, ex-náchodský Novotný zatáhl ve vápně za záchrannou brzdu, prohlédl si druhou žlutou kartu a šel do sprchy. Nařízenou penaltu vzápětí proměnil Rorbach – 1:0. Na 2:0 upravoval ve 32. minutě po samostatné akci Rojšl a hned v následující minutě utekl hostující obraně Moravec, naservíroval míč opět Rojšlovi a bylo to 3:0.

Po změně stran domácí polevili a nebezpečnější byli hosté. Weisser v náchodské brance své spoluhráče několikrát podržel. V 57. minutě se dostal k odraženému míči Pípek a bylo to už 4:0. O chvíli později napálil míč do tyče Král a vzápětí na druhé straně hosté snížili na 4:1. Poté opět svůj tým několikrát podržel Weisser, aby nakonec nestačil v 90. minutě na další gólovou střelu hostů, kteří tak již korigovali na konečných 4:2.

Sestava Náchoda: Weisser – Rorbach, T. Vejprava, Schärfer, Král (78. Jahoda) – Moravec (46. Prokeš), Pípek, Brich (46. J. Vejprava), Bareš – Plšek (34. Brožek), Rojšl.

Broumov – Černilov 3:0

První zahrozili v utkání domácí, Wilke však na malém vápně soupeřova obránce nepřetlačil a ten střelu domácího šikuly odkopl na roh. O dvě minuty později si Svoboda všiml, že hostující brankář je daleko ze své branky a obloučkem poslal domácí do vedení – 1:0. Ve 20. minutě zahrával z rohu velkého vápna trestný kop domácí Svoboda, jenže mířil jen do boční sítě. O chvíli později zazdili tutovku hosté, kteří zblízka přestřelili broumovskou branku. Od tohoto okamžiku až do konce první půle převzali otěže utkání do svých rukou hráči Černilova, svou převahu však brankově vyjádřit nedokázali.

Broumov se v kabině srovnal a úvod druhé půle opět patřil domácím. V 51. minutě střílel z dálky Šimon a svou gólovou střelu otřel o jednoho z hostujících obránců – 2:0. V 64. minutě předvedli domácí nádhernou akci, kterou Wilke vyšperkoval přihrávkou na Svobodu – 3:0. O chvíli později se proti hlavičce Hanzlíka vytáhl hostující brankář. Zbytek utkání si už domácí pohlídali.

Sestava Broumova: Drahorád – O. Gago (84. Dostál), Štejnar (64. Michálek), Panny, Šimon – Němeček (71. Novák), Wilke, Svoboda, Schubert – Hanzlík (78. Lehotský), M. Gago.

Police – B. Třemešná 6:5

Zajímavou podívanou připravili svým divákům fotbalisté Police nad Metují, kteří téměř vyhraný zápas málem ještě svou laxností ztratili. Během první půle si domácí vytvořili tříbrankový náskok, na který si zadělali hned zkraje zápasu. Nejprve v 11. minutě otevřel skóre Šolc, aby o dvě minuty později zvyšoval na 2:0 Semerák. Domácí nepolevovali a ve 22. minutě už po brance Klapkovského vedli 3:0. Po půl hodině hry sice hosté snížili, jenže krátce před odchodem do kabin upravil na poločasových 4:1 Mucha.

Deset minut po změně stran navíc Semerák dával už na 5:1. V tento okamžik však domácí zcela vypadli z role a nestačili se divit. V 65. minutě to bylo 5:2, v 76. Bílá Třemešná snižovala na 5:3 a v 85. minutě už to bylo jen rozdílem jediné branky – 5:4. Ani to však Polici neprobudilo, a tak hosté v 89. minutě srovnali na 5:5. Infarktový zápas však domácí přece jen překlopili na svou stranu, když v nastaveném čase trefil tříbodové vítězství Semerák – 6:5.

Sestava Police n. Met.: Gasinski – Vik, Hauschke, Kudláček, Styrczula – Osiecki (63. Bergman), Jandík, Klapkovský, Semerák – Šolc (73. Kollert), Mucha (88. Dunovský). (mr, dop)