Tím trojlístkem jsou skutečně asistenti trenéra prvoligového FC Hradec Králové, těmi hráči ale už nejsou jejich obvyklí svěřenci, nýbrž fotbalisté Velkého Poříčí, průběžného lídra Veba Okresního přeboru Náchodska.

Velké Poříčí totiž vyhrálo tréninkovou jednotku pod vedením trenérů prvoligového FC Hradec Králové v projektu Gambrinusu – Kopeme za fotbal.

Úvodní pasáž zhruba hodinu a čtvrt dlouhého tréninku si bere na povel Milan Frimmel, který nejprve nechá hráče lehce rozběhat a protáhnout a poté si dají všichni společně oblíbené „báčko" na jeden dotek. Poté trenéři pomocí vytyčovacích met připraví pro hráče obdélník, kde cvičí přihrávky a zpracování míče. „Je to pořád na rozcvičení, na špičkách, poskoč si," udílí pokyny trenér Frimmel. „Nikdo nebude zapíchlej, hejbej se," hlídá si správné dodržení cviku trenér.

Po chvíli si hráče bere do parády trenér Pilný, který s nimi pomocí postranní čáry cvičí koordinaci pohybu v rychlosti. „Pojď, rukama pracuj, zrychli to," pobízí trenér. „A teď to samé a pozadu," pokračuje trenér Pilný a hráčům se začínají pořádně motat nohy. „Soustřeď se na to, však na to přijdeš," usmívá se Pilný.

V tu dobu už se dávno věnuje mimo hlavní tréninkové dění poříčskému gólmanovi Karel Podhajský, který mu nejprve vysvětluje některé základní gólmanské techniky, aby o chvíli později sám na brankáře Poříčí střílel a opravoval ho. Kousek od nich jsou už dvojice hráčů, kteří si mají v omezeném prostoru přihrávat mezi ostatními dvojicemi. „Najdi si místo, nikam nespěchej, dávej to do pohybu," zní z druhé strany hřiště hlas trenéra Frimmela.

Ve druhé polovině tréninku se poříčský kádr rozdělil na dvě poloviny a na omezeném prostoru ho čeká další bago. „Podívej se, máme už tak malé hřiště a vy si ho ještě zmenšujete," kárá své „svěřence" trenér Pilný. „Na zem, na zem," nabádá hned Pilný, když vidí, že míč vyletěl do vzduchu. „Už úplně cejtím, jak mi roste forma," ozývá se z klubka hráčů lačně doplňujících tekutiny.

Předposlední cvik má hráče připravit na zhuštěný prostor velkého vápna, takže se nacvičuje rychlé uvolnění a střela z velkého vápna. „Kdo netrefí bránu, pět kliků," motivuje hráče trenér Pilný poté, co míče lítají všude jinde, jen ne na branku. „Pohlídej si ten první dotek, aby nebyl dlouhej," opravuje hráče Pilný.

Konec tréninku obstará fotbálek na jednu branku s tím, že tým, který prohraje, čeká překvapení. Tím překvapením je míč na hranici šestnáctky. Hráči poraženého družstva musejí udělat z propletených rukou chobot, dotýkat se míče, sedmkrát ho oběhnout a poté z penalty vystřelit. Někteří k penaltě ani nedoběhnou, někteří dokonce i míč trefí, gól ale nedá nikdo.

Definitivní tečku za povedenou tréninkovou jednotkou dělá společná fotografie.