Vstup do sezóny se nepovedl loňskému finalistovi z Náchoda, který doma možná trochu překvapivě nestačil na nováčka z Nového Bydžova. Vítězně naopak vstoupili do sezóny hokejisté Jaroměře, kteří si doma poradili s Novou Pakou. Dva body za výhru v nájezdech si přiváží z Jičína novoměstský Spartak.

HC Jaroměř – BK Nová Paka 6:3 (1:0, 2:2, 3:1). Vstup do sezóny měla Jaroměř famózní, časomíra ukrojila jen dvacet vteřin, když Podzimek vybídl ke skórování Hamáčka – 1:0. Výbornou šanci na vyrovnání měli hosté na začátku druhé desetiminutovky, kdy šla Jaroměř do tří, početní nevýhodu dvou mužů v poli však přečkala. Podobná situace se Jaroměři naskytla v závěru třetiny, ani domácí ji ale nevyužili.

Krátce po vypršení druhého z trestu hostujícího hráče se Nová Paka dočkala vyrovnávací trefy – 1:1. V zápase, v němž došlo na poměrně hodně vyloučených na obou stranách, se potřetí skóre měnilo na konci 27. minuty. Vteřinu před návratem hostujícího hráče z trestné lavice se prosazuje Křepinský – 2:1. Početní výhodu se však podařilo ve druhé části zužitkovat i hostům, v polovině 33. min. se tak začínalo opět od rovnovážného stavu – 2:2. Gólový účet prostředního dějství uzavřel v polovině 39. min. Petr a jak jinak, než v početní výhodě.

Vstup do posledního dějství vyšel o poznání lépe domácím, kteří už po dvou minutách posouvají skóre na dvoubrankový rozdíl – 4:2. Tento stav ale vydržel jen minutu a půl – 4:3. Zlomový moment si domácí nechali do 53. min., kdy se ve vlastním oslabení prosadil Petr – 5:3. Konečnou podobu dal výsledku v začínající 60. minutě domácí Křepinský – 6:3. „Utkání neslo znaky úvodu sezóny, takže bylo vidět hodně bojovnosti, snahy a upracovanosti. Jak jsem předpokládal, Paka vůbec nebyla snadným soustem. Vyhrát, když se daří, je snadné. O to více si vážím přístupu hráčů a získaných bodů. Pozitivní je, že víme, že se budeme zlepšovat," je přesvědčen jaroměřský trenér Pavel Biegl.

HC Náchod – Stadion Nový Bydžov 3:6 (0:2, 3:1, 0:3). Domácí nastoupili bez řady hráčů, z administrativních důvodů se zápasu nemohli zúčastnit Hrach, Šejnoha, Macháň a Vlček, dále chyběli Kosík a Hradecký.

Domácím utekl úvod zápasu, již ve 41. sekundě se trefil Pomichálek – 0:1. Příležitost na vyrovnání měli domácí v 7. min. po faulu Murase. Zůstalo ale jen u příležitosti. Jak se má hrát přesilová hra, předvedl hostující Stadion vzápětí po nedovoleném zákroku Javůrka. Trefil se opět Pomichálek – 0:2. „První třetina byla v režii Bydžova, který byl lepší nejen brankovým rozdílem, ale i pohybem na ledě, celkově nás přehrál," přiznal domácí trenér Ludvík Berger.

Ve druhé třetině se po korekturách v sestavě hrálo zcela dle not Náchoda. Nejprve domácí hráli dvojitou přesilovku po faulu Čtvrtečky z konce 21. min. a zdržování hry Pilce z úvodu 23. minuty. Tu se ještě domácím využít nepodařilo. V čase 26:45 byl vyloučen Mádle a tentokrát už jeho provinění trestu neušlo. Zeman po nahrávce kapitána Škody snížil na 1:2. Na konci 29. min. byl znovu trestán Javůrek a v polovině zápasu využil početní výhodu Kubišta – 1:3. V půli 33. min. ale bylo zásluhou Janouška opět sníženo – 2:3. Na konci 36. min. fauloval hostující Pilc, Plíhalovo nahození od modré Krištofa v brance Bydžova zaskočilo a bylo srovnáno – 3:3. „Ve druhé třetině se situace otočila, dominovali jsme my, hráči se zvedli psychicky a vypadalo to, že zápas otočíme," myslel si náchodský trenér.

Třetí třetina ale představy náchodského trenéra nesplnila. Klíčovým momentem třetí části i celého utkání bylo sporné vyloučení Vondřejce za sevření kotouče. Po necelé minutě ho z trestné lavice zpět povolal Nedbal – 3:4. „Po čtvrté brance jsme už nedokázali zareagovat a závěr jsme nezvládli," dodal trenér Berger. Jeho svěřenci inkasovali pátou trefu ve vlastní přesilovce, když se parádně trefil Pomichálek, který tak zkompletoval hattrick. Na konečných 3:6 uzavřeli hosté osm vteřin před závěrečnou sirénou. „Bydžov má velice kvalitní tým poskládaný z hráčů první i druhé ligy a musím uznat, že u nás vyhrál zcela zaslouženě," sportovně přiznal náchodský trenér.

Jičín – Nové Město nad Metují 1:2 po sam. náj. (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0, 0:1). Natěšení domácí vlétli do utkání jako uragán, jenže v přemíře snahy hodně faulovali, za což byli po právu vylučování. Přesto se Jičín v početní nevýhodě ujal vedení, když se v polovině 12. min. prosadil Hloušek. „Byl to takový napůl vlastní gól, jinak jsme je ale do šancí nepouštěli," poznamenal k první třetině novoměstský trenér Josef Bahník.

Prostřední dějství už bylo ze strany Jičína rozhodně povedenější a i novoměstský trenér Bahník přiznal, že občas měli s aktivní hrou domácích velké problémy. I přes jičínský tlak se ale ve druhé části skóre neměnilo.

Také třetí třetina se hrála převážně podle jičínských not, Nové Město spoléhalo na dobře organizovanou obranu a rychlé brejky a po jednom z nich Dudadík propálil ve 45. min. domácího brankáře – 1:1. Od desáté minuty třetí třetiny stáhl hostující trenér sestavu na dva útoky, které už dovedly zápas do prodloužení. V něm přišly šance na obou stranách, rozhodující trefa ale nepřišla. O druhém bodu tak musely rozhodnout nájezdy, ten vítězní proměnil v páté sérii hostující Exner. „Dva body z Jičína jsou pro nás rozhodně úspěch," neskrýval radost hostující trenér Josef Bahník. (jk, mr)