KRAJSKÝ PŘEBOR

Rychnov nad Kněžnou – Náchod 1:2 (0:0). V první půli byli hosté jasně aktivnějším týmem, jenže žádnou ze svých šancí nedokázali dotáhnout. Domácí v první polovině zápasu zahrozili jen dvakrát, poprvé to bylo ve 26. min. po dlouhém autu, a podruhé o tři minuty později, když netrefil před vlastním vápnem míč hostující Bohuslav a domácí pálí těsně vedle Balážovy branky. To bylo od domácích v první půli prakticky vše, neboť v úvodu byli jasně aktivnější hosté. Už ve 3. min. si vytvořil Náchod před rychnovskou brankou první závar, který skončil rohem. Ten byl dobře kopnutý na zadní tyč, jenže zde nikdo z náchodských hráčů nehlídkoval. O pět minut později předvedli hosté rychlý útok po levé straně, který zakončuje Malý, jehož pokus končí rohem. Největší šance první půle přichází v 18. min., kdy Jimmy posílá za domácí obranu Simona, ten obchází brankáře, jenže vracející se obránci uklízejí míč do bezpečí. O chvíli později po rychle rozehrané standardní situaci Simon nachází centrem Malého, který míří vedle branky.

Dvě minuty po změně stran přichází špatný aut hostujícího Punara, Vrabec ztrácí míč a Rychnov jde do vedení 1:0. Z něj se ale neraduje ani pět minut. V 51. min. centruje Vrabec do rychnovského vápna, a závar v malém vápna ukončuje gólovou ranou Malý – 1:1. O pět minut později hlavičkuje po standardní situaci Jimmy a domácí s námahou odvracejí na roh, po něm selhává ve výborné šanci na zadní tyči Jeníček. Po hodině hry se vytáhl hostující brankář Baláž, který střelu domácích vyráží na tyč. Ve zbytku zápasu ale už diktují tempo hry hosté, kteří v 69. min. spílají sudím, kteří jim odepírají Brichovu gólovou hlavičku. O pět minut později míří mimo rychnovské tyče v další dobré šanci Punar. Náchod svůj tlak zúročil ve vítěznou trefu v 81. min., kdy Brich přiťukl míč Malému, jenž svou druhou trefou v zápase zajistil favoritovi tři body.

Červený Kostelec – Chlumec nad Cidlinou 3:1 (1:0). V Červeném Kostelci se v nedělním podvečeru představil velmi kvalitní soupeř, který přistoupil na domácí ofenzivní pojetí a rozehrál s ním rovnocennou partii. Na první branku se v Kostelci čekalo asi půl hodiny, to po akci Kovala převzal míč Martin Vít, obešel brankáře a otevřel skóre zápasu. Ještě do poločasu měla obě mužstva několik slibných příležitostí, skóre se ale už během první půl neměnilo.

Vstup do druhé půle se domácí povedl na jedničku. Už po třech minutách se pěknou akcí blýskl L. Hlava a dílo zkázy dokonal zakončující M. Vít – 2:0. Také ve druhé půle obě mužstva promarnila několik slibných příležitostí, a tak další branky padaly až v úplném závěru. Nejprve hosté v 89. min. snížili na 2:1, ale hned vzápětí se převlékl z role střelce do role asistenta Martin Vít a T. Martínek uzavírá na konečných 3:1.

Broumov – Jičín 1:1 (1:1), na penalty 3:2. Utkání bylo divácky velmi zajímavé, v průběhu zápasu domácí měli spoustu standardních situací, jak rohových kopů, tak i trestných kopů. A jeden z rohových kopů využili v 10. min., kdy ho zahrával Wilke a po hlavičce Berana skončil míč v síti – 1:0. V 16. min. hosté utekli po pravé straně a jejich centr před branku si srazil do vlastní sítě Beran – 1:1. Ve 28. min. si domácí ve vápně hostů vytvořili tlak, který vyvrcholil střelou Muchy po zemi, ale jeho pokus vyrazil brankář na roh. Ve 33. min. hosté prošli po levé straně až k brankové čáře, jejich přihrávku před branku vykopl Beran na roh.

Deset minut po změně stran utekl po pravé straně M. Gago, jeho přízemní centr trefil Hanzlík efektně patičkou, ale jičínskou branku netrefil. V 63. min. zahrával trestný kop Wilke, sice prostřelil hradbu těl, ale tečovaný míč skončil mimo branku. O pět minut později dostal zpětnou přihrávku Kotyza a jeho střela z dálky skončila v náručí brankáře Puše. V 75. min. se dostal k míči domácí Šimon, ale míří mimo branku.

V penaltovém rozstřelu selhali domácí fotbalisté dvakrát, jenže hosté z Jičína třikrát, a tak zůstal druhý bod v Broumově.

I. B TŘÍDA

Police nad Metují – Hronov 1:2 (1:0). Na tradiční Polickou pouť přicestovali k prestižnímu derby fotbalisté Hronova, kterým se však proti Polici příliš nedaří.

První poločas nabídl oboustranně vyrovnaný fotbal, který však přinesl pouze jediný gól. Ve 25. min. dostali domácí výhodu pokutového kopu, který Klapkovský proměnil a určil tak poločasové skóre – 1:0.

Ve druhé půli však domácí nepochopitelně přestali hrát, přenechali iniciativu Hronovu a ten jí nepohrdl. V 62. min. se z vyrovnávací trefy radoval Tichý a čtyři minuty před koncem utkání otáčí skóre na konečných 1:2 střídající Phan Manh Tuong.

Sestavy – Police nad Metují: Vlček – Rieger, Kollert, Tauc (76. Sivak), Hejnyš – Pataki (87. Plachta), Jandík, Klapkovský, Šnábl – Hauk (62. Švorčík), Bergman (59. Fiala). Hronov: Kunz – Pek, Tichý, Ansorge (70. Phan Manh Tuong), Puraš – Schreiber, Hofman, Zita (57. Marx), Valtera (88. Novák) – Neuschl, Danihel. (mr)