Krajský přebor přinesl utrápené vítězství vedoucímu Náchodu i pád na samé dno Nového Města nad Metují. V I. A třídě došlo na prestižní derby mezi Policí nad Metují a Broumovem, v němž hosté zvítězili vysoko 6:2. Úspěšný víkend má za sebou také kompletní regionální trojlístek I. B třídě.

KRAJSKÝ PŘEBOR

NÁCHOD – LÁZNĚ BĚLOHRAD 2:1

V souboji celků z opačných pólů tabulky se psal hodně zajímavý příběh.

V úvodu sice zahrozili domácí, jenže v 6. minutě překvapivě udeřilo na druhé straně, když se krásně opřel do míče hostující Šorm a domácí favorit překvapením zalapal po dechu – 0:1. O rychlou odpověď se pokusil v 10. minutě Malý, který vyslal kolmicí do brejku Hlavu, u míče byl ale dříve hostující brankář. Na druhé straně odvrátil ve 12. minutě katastrofu Hladík, který kryl nájezd Šorma. O čtvrt hodiny později Hable poslal míč k postranní čáře Růžičkovi, jeho centr našel Krále, který akrobaticky mířil nad hostující branku. Po půl hodině hry našel Hlava přízemním centrem ve vápně Simona, který srovnal na 1:1. Pět minut před přestávkou se hosté dostali do další vyložené šance, když se sám před Hladíkem zjevil hostující Rejman, náchodský brankář však špičkou kopačky míč vyrazil mimo své tyče.

Domácí rozhodli o osudu utkání hned v nástupu do druhé půle. Ve 48. minutě si Malý narazil s Rojšlem, uvolnil se, před vybíhajícím gólmanem odcentroval a Vaněček uklidil míč hlavou do sítě – 2:1. O chvíli později mohl přidat pojistku hlavičkující Brich, jeho pokus ale mezi tři tyče nezamířil. V 70. minutě Vaněček ve skluzu poslal míč do brankáře, z dorážky pak trefil Simon tyč hostující branky. Čtvrt hodiny před koncem provětral rukavice hostujícího gólmana Vaněček, následné dorážky Simona ani Malého ke gólu nevedly. V 82. minutě si ještě vykoledoval červenou kartu hostující Lánský, který hasil další náchodskou šanci, na těsném vítězství favorita se ale ve zbytku utkání už nic nezměnilo.

RYCHNOV NAD KNĚŽNOU – JAROMĚŘ 0:1

Zápas hraný na umělé trávě v Rychnově nakonec rozsoudila jediná trefa. O tu se postaral čtvrt hodiny před koncem hostující Kilevník, který tak rozhodl o exportu bodů do Jaroměře.

VYSOKÁ NAD LAB. – ČERVENÝ KOSTELEC 3:2

Hosté z Červeného Kostelce nepředvedli ve Vysoké nad Labem nijak oslnivý výkon, přesto nebyli daleko od zisku bodů.
Od úvodu byli domácí lepší, jenže ve 21. minutě přišla povedená akce hostů a Štelzig poslal Červený Kostelec do poločasového vedení 1:0. O něj hosté přišli krátce po změně stran, kdy vyrovnal Pražák. Červený Kostelec však ve Vysoké ještě jednou vedl, to když se po hodině hry trefil Veseleňák – 1:2. Spravedlnost však tentokrát slepá nebyla. Nejprve si v 87. minutě vstřelil nešťastný vlastní gól hostující Vejman a v nastaveném čase domácí Ptáček otočil na konečných 3:2.

„V prvním poločase byli za nepříznivého počasí lepší domácí, přesto jsme se z ojedinělé šance ujali vedení. Také ve druhé půli byli domácí aktivnější, nám se povedlo jít znovu do vedení, ale Vysoká měla větší chuť i touhu zápas vyhrát, což se jí nakonec díky dvěma slepeným gólům v samotném závěru povedlo,“ řekl k utkání Petr Liška, trenér Červeného Kostelce.

VRCHLABÍ – NOVÉ MĚSTO N. MET. 3:1

Zápas o Černého Petra byl k vidění v neděli ve Vrchlabí, kde se utkaly nejhorší celky krajského přeboru. A zápas vyšel podstatně lépe domácím, jmenovitě Tomčíkovi, jenž se postaral o všechny branky svého celku.

Poprvé se domácí útočník zapsal do střelecké listiny po půl hodině hry. Na tuto trefu ještě nalezli hosté odpověď, když po hodině hry srovnal na 1:1 Zákravský. O deset minut později se však opět přihlásil o slovo Tomčík, který vrátil vedení na stranu domácích a tentýž hráč prakticky hned vzápětí zkompletoval hattrick, čímž definitivně utnul novoměstské naděje na bodový zisk. Vrchlabí se tak po výhře posunulo před Nové Město, které naopak padlo na samé dno tabulky.

I. A TŘÍDA

POLICE NAD METUJÍ – BROUMOV 2:6

Před výbornou návštěvou více než tří stovek diváků vtrhli do zápasu jako uragán hostující fotbalisté. Než se domácí rozkoukali, už prohrávali o dvě branky. O obě se postaral Hečko, který se poprvé trefil ve 2. a podruhé v 6. minutě. Polická odpověď mohla přijít hned vzápětí, proti se však postavilo břevno broumovské branky. Přesto se domácí z úvodního šoku oklepali a ještě do poločasu stav utkání srovnali. Ve 23. minutě snižoval na 1:2 Klapkovský a těsně před odchodem do kabin srovnal na poločasových 2:2 Mucha.

Také vstup do druhé půle měli lepší hosté z Broumova, kterým vrátil v 53. minutě vedení Hanzlík – 2:3. O deset minut později si prohlédl přísnou druhou žlutou kartu nejlepší domácí hráč Klapkovský a Polici čekala ve zbytku utkání těžká robota. Přesto domácí nic nezabalili a chtěli zápas otočit. Broumov byl však proti a už tři minuty po vyloučení Klapkovského zkompletoval hattrick Hečko – 2:4. v závěrečných dvaceti minutách přidali hosté ještě další dvě branky, o které se postarali v 71. M. Gago a v 75. minutě Svoboda. „Broumovu mohu jen poblahopřát. My musíme bojovat dál a hlavně musíme zlepšit důslednost, která nám tentokrát chyběla,“ vzal sportovně porážku domácí trenér Lubomír Jansa.

Sestavy – Police nad Metují: Gasinski – Rieger (46. Bergman), Hauschke, Kollert (85. Hlávka) – Styrczula, Osiecki, Jandík, Kudláček (76. Pataki) – Klapkovský, Mucha, Šolc (67. Dunovský). Broumov: Drahorád – Schubert (77. Špičák), Panny, O. Gago, Štejnar – Svoboda, Wilke, Němeček, Hanzlík – Hečko (67. Riabec), M. Gago (81. Lehotský).

NÁCHOD B – DOBRUŠKA 3:2

Utkání tabulkových sousedů začalo dvěma šancemi domácích. Rojšl však mířil jen do boční sítě a hlavičkující Vaněček poslal míč nad branku. Ve 20. minutě se poprvé připomněli i hosté, jejich křížná střela ale branku Náchoda minula. Hned vzápětí však už přihrávku přes celé vápno uklidil do náchodské branky Majer – 0:1. Blízko vyrovnání byli domácí ve 27. minutě, kdy nikým netečovaný střílený trestný kop T. Vejpravy proplachtil kolem levé tyče dobrušské branky. O chvíli později se na druhé straně blýskl Vik, kterého vzápětí zachránila od další branky tyč. Ve 33. minutě prošel až k brankové čáře hostů Král, počkal si na nabíhajícího Vaněčka, jehož střelu brankář jen vyrazil k Rojšlovi a ten srovnal na 1:1. Těsně před přestávkou ještě domácí Vaněček hlavičkoval těsně nad branku Dobrušky.

Hned zkraje druhé půle ale potrestal po rohovém kopu nedůslednost domácích ve vápně Mikušík – 1:2. O deset minut později spálil svou další tutovku domácí Vaněček. V 58. minutě ale hostující brankář špatně vyrazil centrovaný míč a Weisser přes hlavu srovnal na 2:2. A v 65. minutě se krásně položil do Králova centru Vaněček a přesnou hlavičkou otočil na 3:2. V závěrečných deseti minutách mohli domácí své vítězství ještě pojistit, další gól ale už nepadl.

Sestava Náchoda B: Vik – Rorbach, J. Vejprava, Prokeš (6. Brožek), Král – Rojšl (46. Šesler), T. Vejprava, Brich, Bareš – Weisser, Vaněček.

I. B TŘÍDA

LÍPA NAD ORLICÍ – VELKÉ POŘÍČÍ 2:5

V dohrávce kompletního prvního podzimního kola cestovali fotbalisté Velkého Poříčí do Lípy nad Orlicí, kde domácí dokázali držet s favoritem krok jen v první půli.

Už v úvodní minutě se řítil sám na domácí branku Dobýval, jenže nedal. Podobně však naložili vzápětí se svým brejkem i domácí. Na první gól se tak čekalo do 12. minuty, kdy Hurdálek prodloužil míč na Dobývala a ten otevřel skóre utkání – 0:1. Vedoucí gól hosty uchlácholil a domácí o chvíli později trestali. Po čtvrt hodině hry totiž srovnali na 1:1. Vedení mohl vrátit na poříčské kopačky Hurdálek, jenže trefil břevno a o chvíli později mířil mimo domácí branku Dobýval. A tak přišel opět trest. Běžela 28. minuta, když Lípa výsledek otočila – 2:1. Pět minut před přestávkou ještě Hurdálek centr Zeleného ve vyrovnávací gól nepřetavil, ale vzápětí Hurdálek vybojoval míč, předal jej Dobývalovi, který přihrávkou před prázdnou branku vyzval skórujícího Pařízka – 2:2.

Ve druhé půli domácí zcela fyzicky odpadli a hosté si tak na hřišti dělali, co chtěli. Hned ve 47. minutě postupoval na domácí branku Dobýval, ale opět ji minul. Na vedoucí gól si tak hosté museli počkat do 64. minuty, kdy se po rohovém kopu Hubky opřel levačkou do míče Pařízek a bylo to 2:3. Čtvrt hodiny před koncem vykouzlil ve vápně domácích velkou parádu zkušený Kuneš, který si povodil snad šest protihráčů a upravil na 2:4. A Kuneš měl prsty i v poslední poříčské brance, když v 83. minutě založil akci, která pokračovala přes Pařízka a gólově končila u Dobývala – 2:5.

Sestava Velkého Poříčí: Vacho – Lokvenc, Flaška, Fišer, Chmelík – Zelený, Hubka, Kuneš, Hurdálek – Dobýval (86. Novák), Pařízek (85. Gois).

PŘEDMĚŘICE – PROVODOV 3:6

Souboj tabulkových sousedů přinesl zajímavou ofenzivní podívanou. V té se první prosadili už po čtvrt hodině hry hostující fotbalisté, kteří se brankou Nožky ujali vedení 1:0. O sedm minut později přidal Vrabec druhý gól hostů, jenže domácí záhy snížili Pekáčem na 1:2. Po půl hodině hry však vrátil Provodovu dvoubrankový náskok Vlček – 1:3. Krátce před přestávkou ale domácí Pekáč svou druhou trefou v utkání snížil na poločasových 2:3.

Utkání se definitivně začalo lámat až v poslední dvacetiminutovce. V 70. minutě totiž vyrobil domácí Strakatý penaltový zákrok, po němž si navíc prohlédl druhou žlutou kartu a putoval do sprch. Nařízenou penaltu proměnil D. Hlava – 2:4. Domácí se však nehodlali smířit s osudem a Pekáč svým třetím gólem v zápase ještě vykřesal jiskru naděje – 3:4. Definitivní klid vnesl na kopačky Provodova až v samém závěru kanonýr D. Hlava, který brankami v 85. a 88. minutě uzavřel účet ofenzivní přestřelky na konečných 3:6.
Sestava Provodova: Fähnrich – Bogusz, Goll, Čtvrtečka, Punar – Kratěna, Kuru, Vlček (83. Bek), Vrabec (46. Khun) – Nožka, D. Hlava.

ČESKÁ SKALICE – ČESKÉ MEZIŘÍČÍ 6:1

Od úvodní minuty produkovala obě mužstva fotbal, který se přeléval od jedné branky k té druhé, přesto se na úvodní gól čekalo více než půl hodiny. Ve 35. minutě přišel ve vápně hostů penaltový zákrok. K nařízenému pokutovému kopu se postavil zkušený Valeš a nezaváhal – 1:0. Za další tři minuty se měnilo skóre podruhé a to zásluhou domácího Panenky – 2:0.

Krátce po změně stran se s góly roztrhl pytel. V 52. minutě se do listiny střelců zapsal domácí Sedláček, o dvě minuty později přidal svůj druhý gól Valeš a v 57. minutě zvyšoval Hánl už na 5:0. Deset minut před koncem se prosadili i hosté, a to zásluhou Baše – 5:1. Poslední slovo měl ale domácí Berger, jenž v 89. minutě pečetil skalické vítězství na konečných 6:1. „Dobrý fotbal i velmi kvalitní soupeř, který nám svým otevřeným pojetím dělal problémy,“ pochválil soupeře domácí trenér Jiří Bederka.