Nesmírně důležité tři body si z Lázní Bělohrad přiváží Broumov, který tak opět posílil své naděje na záchranu v Krajském přeboru. Další ostudný výsledek si naopak v I. B třídě připsal Hronov, který si z Kopidlna odvezl devítibrankový příděl. Nedařilo se ve stejné soutěži ani fotbalistům Police nad Metují, ti se nevyrovnali s důrazem Miletína, odkud se rovněž vracejí s prázdnou. Dva body za vítězství v penaltovém rozstřelu pak bere jaroměřská rezerva, která doma přehrála neznámý Zdelov.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Lázně Bělohrad – Broumov 2:3 (2:2). Broumov začal nejlépe jak mohl. Už ve 3. min. pěkně nacentroval míč do vápna domácích Marek Gago a Kuchta hlavičkou otevírá skóre zápasu – 0:1. Dobrou příležitost navýšit skóre měli hosté o deset minut později, po rohovém kopu ostřelovali domácí branku, Lázně Bělohrad však tuto horkou chvilku přečkaly. Nepřečkaly ale další gólovou šanci Broumova v 16. minutě. To vybojoval míč Svoboda a jeho přesný centr zužitkoval ve druhý broumovský gól Hanzlík – 0:2. Druhá branka jakoby hosty uspala, zbytečně vyklidili hřiště a ve 21. min. za to pykali snížením na 1:2. Do poločasu ale hosté neudrželi ani hubené jednobrankové vedení. Ve 38. min. zahrávaly Lázně Bělohrad trestný kop a bylo to 2:2.

Poločasová pauza hostům pomohla a do druhé půle opět vstoupili aktivně. Hned ve 47. min. se odhodlal ke střele z velkého vápna Semerák, ale těsně přestřeluje. V 63. min. stálo při Broumovu štěstí, když domácí po rohovém kopu trefují tyč hostující branky. V 67. min. se vyznamenal Drahorád v brance Broumova, když kryl nájezd domácího hráče. Další skvělé zákroky si připsal broumovský gólman o minutu později, když bravurně vyráží dvě střely ze skrumáže. Těžké chvíle hosté přečkali bez úhony a v 77. min. naopak sami rozhodli. Po rohovém kopu se míč odráží k Semerákovi, který z hranice vápna trefuje přesně – 2:3. Domácí se ještě ke konci utkání snažili o vyrovnání, těsné vedení ale už hosté nepustili.

I. B TŘÍDA

Kopidlno – Hronov 9:0 (2:0). Utkání hosté začali slibně, jenže po akci Šťavíka ve vyložené šanci selhal Danihel a od tohoto okamžiku už tahal Hronov za kratší konec provazu. Domácí totiž byli daleko produktivnější a v 19. min jdou do vedení 1:0. Po vstřelené brance domácím narostla křídla a z rychlých brejků několikrát zahrozili. Na uklidňujících 2:0 ale zvyšuje Kopidlno až deset minut před přestávkou. Hostům z Hronova nevyšel ani vstup do druhé půle a než se vzpamatovali, bylo to 4:0. V dalším průběhu už jen domácí navyšovali skóre až na hrozivých 9:0.

Sestava Hronova: Lindr – Pek, Štelzig, Schreiber, Novák (60. Myšák) – Neuschl, Klabník (60. Samko), Danihel, Marx, Bašta – Šťavík.

Miletín – Police nad Metují 5:3 (2:1). Hosté z Police nezačali vůbec špatně a v 19. min. šli do vedení zásluhou Jandíka, který dokázal zužitkovat centr Klapkovského – 0:1. V tu dobu ale už mohla Police klidně prohrávat, jenže hostující brankář Vlček vychytal domácím vyloženou šanci. Police se však ze svého vedení neradovala dlouho. Běžela 23. min., když domácí po zaváhání polické obrany vyrovnávají na 1:1. Po půl hodině to navíc s hosty vypadalo ještě hůř. Zaváhání při odkopu od polické branky znamená penaltu, z níž domácí otáčejí na poločasových 2:1.

Vstup do druhé půle se Polici nepovedl, byť se zpočátku zdálo, že by mohla vyrovnat. Stal se ale pravý opak. Domácí v 50. min. zvýšili na 3:1, hosté byli nuceni otevřít obranu a toho domácí mezi 67. a 68. min. využili, když šli do vedení 5:1. Hosté dokázali zápas korigovat na přijatelných 5:3 zásluhou nejlepšího hráče utkání, Jandíka. Ten nejprve potrestal krátkou malou domů domácích a snížil na 5:2 a v 81. min. po faulu na Kollerta upravil z penalty na konečných 5:3.

Sestava Police nad Metují: Vlček – Rieger, Šnábl, Hejnyš (79. Verner), Kollert – Pataki (72. Pokorný), Kubeček, Jandík, Bergman, Klapkovský (32. Kadavý) – Motyčák.

Jaroměř B – Zdelov 1:1 (1:0), na penalty 5:4. Jaroměřské béčko se utkalo v pátém kole I. B třídy s úplně neznámým soupeřem, se kterým se snad jaroměřský fotbal ještě nikdy nepotkal.

Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané s mírnou převahou domácích. V bojovném zápase plném osobních soubojů se na první trefu čekalo až do závěru první půle, kdy se ze skrumáže prosadil domácí Seifert – 1:0.

Druhý poločas pokračoval v trendu toho prvního. Mírná herní převaha domácích korespondovala s rychlými brejky hostů, kteří čím dál častěji ohrožovali Kořena v brance Jaroměře. Zaslouženého vyrovnání se hosté ze Zdelova dočkali po rohovém kopu v 62. min., kdy se trefil Neubecker – 1:1. Poté se Jaroměř opět snažila získat vedení zpět na svou stranu, ovšem žádná z šancí se neujala. Tu největší měl deset minut před koncem řádné hrací doby Seifert, kdy trefil břevno hostující branky. Nakonec mohou být domácí rádi za remízu, protože v poslední minutě hosté promarnili vyloženou šanci, když po rohovém kopu trefili tyč. O držiteli druhého bodu tak rozhodly až pokutové kopy.

V penaltové loterii se přiklonilo štěstí k domácím, když se ani jeden z jejich střelců (Rejchrt, Seifert, Beneš, Böhm, Jirka) nemýlil.

Sestava Jaroměře B: Kořen – Emlar, Rejchrt, Kučera (33. Hekele), Plhal (85. Křivský) – Ulrych (68. Ameti), Böhm, Jirka, Seifert – Beneš, Vít (89. Klíž). (mr, jl)