V krajském přeboru se v úvodním kole nedařilo Novému Městu nad Metují, které doma v derby s Dobruškou pohořelo na neproměňování šancí. Tou samou diagnózou onemocněl také Náchod, jenž uspěl na půdě trutnovské rezervy až díky penaltám. Ty byly k vidění i v Červeném Kostelci, kde domácí nakonec nestačili v derby na Broumov.

Fotbalisté Provodova si na svou jarní premiéru budou muset ještě aspoň týden počkat, jejich zápas v Kratonohách byl totiž odložen.

Nové Město nad Metují – Dobruška 0:2 (0:0). Domácí začali první mistrák jara aktivněji a již v 9. min. se mohli radovat z branky, když Jelenův nepovedený centr málem zaskočil brankáře. Převaha domácího týmu pokračovala a ve 20. min. vygradovala velkou šancí Paďoura, který však střílel jen do nohou brankáře. V první půli se toho více zajímavého neudálo, byť byli domácí lepším týmem.

Druhý poločas začal také šancí domácího Paďoura, jenže brankář byl opět na svém místě. Poté z ničeho nic přišel pro domácí šok v podobě střely Haška, která skončila přesně v šibenici – 0:1. Domácí byli zaskočeni a v 63. min. mohli obdržet druhou branku, ale tentokrát kanonýr hostí Hašek šanci neproměnil. Domácí poté vrhli všechny síly do útoku. V 69. min. po trestném kopu Vít trefil hlavou jen břevno a v 78. min., když už byl brankář překonán, tak hosty zachránil odkopem z brankové čáry obránce. Novoměstští již v závěru hráli na riziko, a to se jim v 82. min. vymstilo, když Dobruška vstřelila druhou a také poslední branku zápasu.

Červený Kostelec – Broumov 2:2 (1:2), na penalty 8:9. Do utkání vstoupil překvapivě lépe hostující Broumov, který byl u každého míče dříve. Domácí se probudili až po čtvrt hodině hry. Zlepšený herní projev Kostelce vyústil ve dvě brankové příležitosti, ani jedna však gólem neskončila, a tak udeřilo na druhé straně. Ve 34. min. otevírá skóre hostující Marek Gago, který za další tři minuty přidává i druhý gól hostů – 0:2. Z této ledové sprchy se domácí oklepali poměrně rychle a ještě před přestávkou dokázali zápas zdramatizovat. Dvě minuty před koncem první půle snižuje na 1:2 Škoda.

Po změně stran domácí přebírají iniciativu a tlačí se za vyrovnáním. To se jim také daří, když Martin Vít v 64. min. vrací zápas do rovnovážného stavu. Přestože Kostelec prahl po vítězství, rozdílový gól se mu už vstřelit nepodařilo. Utkání tak musely rozsoudit až pokutové kopy, v nichž byl šťastnější hostující Broumov.

Trutnov B – Náchod 0:0, na penalty 3:5. Souboj celků z opačných pólů tabulky začali aktivněji podle papírových předpokladů hosté, jenže Simonův dobrý lob z 10. min. ani Brichova střela z minuty dvanácté bezbrankovým skóre nepohnuly. Náchod se dál tlačil do trutnovského vápna, Vrabcově střele z dvaceti metrů i Rompotlově hlavičce ale chyběly přesnost. Domácí v první půli zahrozili v podstatě jen jednou, nebezpečnou hlavičku ve 22. min. Baláž likviduje, stejně tak i následnou dorážku, která končí rohem. Pět minut před přestávkou se hosté konečně dočkali, Simonův gól však kvůli ofsajdu neplatí.

Ve druhé půli se obraz hry nijak nezměnil, Náchod si vytvořil další čtyři solidní příležitosti, všechny však končí nad domácí brankou. Poslední větší šanci zápasu měl v 77. min. náchodský Vrabec, jehož střelu však domácí brankář vyráží na roh.

Utkání tak musely rozhodnout pokutové kopy. V nich Náchod proměnil všech pět pokusů, zatímco domácí ve čtvrté sérii zaváhali, což přihrálo hostům bod navíc. (dop, mr)