AFK HRONOV
1. místo – 29 bodů
Zdeněk Samko, trenér Hronova: „Shrnutí podzimní části je víceméně pozitivní a kladné, i když se nám nevyhnula drobná zakolísání. Dosáhli jsme cílů, které jsme si stanovili, a skončili na prvním místě tabulky. Tím pádem máme zajištěnou dobrou výchozí pozici do jarní části soutěže. Vstup do nové sezony byl impozantní, když se nám doma podařilo vyhrát s SK Babí (3:0) a poté u našeho největšího soupeře v boji o postup v České Skalici (2:3). V dalším utkání nás postihl kolaps proti Teplicím nad Metují, když nám nestačilo ani vedení 4:0. Utkání tak skončilo remízou (4:4). Malý reparát následoval výhrou v Zábrodí (0:3), kde proti nám hrál spíš terén, než samotný soupeř. Poté nás postihlo období temna, prohra v derby s Velkým Poříčím B (1:4) a v Hejtmánkovicích (3:2) hovoří za vše. Odrazovým můstkem bylo pro nás utkání ve Velichovkách (0:2), které nastartovalo naši šňůru bez proher a vyneslo nás až na první místo tabulky okresního přeboru. Velké poděkování patří asistentům Petrovi Houfkovi a Pavlovi Nyklíčkovi, vedoucímu týmu Martinu Noskovi a skvělé zdravotnici Míše Nyklíčkové."

SK ČESKÁ SKALICE
2. místo – 28 bodů
Jiří Bederka, trenér České Skalice: „Po nevydařeném začátku si mužstvo sedlo, začalo trénovat a dostavily se i výsledky. Naším cílem bylo hrát první polovinu tabulky, což se podařilo, takže můžeme být spokojeni."

TJ SOKOL HEJTMÁNKOVICE
3. místo – 25 bodů
Miroslav Harasevič, hrající trenér Hejtmánkovic: „Spokojenost je tak ze 70% procent, protože jsme na tom mohli být ještě lépe, kdyby se na nás někteří jedinci při výjezdech ven nevybodli. Venku jsme ztratili minimálně šest sedm bodů právě jen kvůli tomu, že jsme tam jeli výrazně oslabení. Nechci se nějak kasat nebo vychloubat, ale pokud bychom ven jezdili v podobné sestavě, s níž nastupujeme doma, tak přebor teď o nějaké tři nebo čtyři body vedeme. Doma jsme porazili oba nejsilnější celky Hronov i Skalici, kteří určitě svou kvalitou patří o soutěž výše. Zklamáním pro nás bylo Zábrodí, které ale v posledním kole vysoko porazilo Machov, takže nevím, jestli se u nás nesešli, nebo proč hráli tak, jak hráli. V celkovém globálu je úroveň soutěže velmi slušná, je tam pět šest týmů, které mají slušnou kvalitu. Zlepšili se i rozhodčí, už tam není z jejich strany taková arogance a je vidět, že se s nimi pracuje. Mezi špičku rozhodčích na okrese určitě patří mladý rozhodčí Nymsa, který píská výborně."

TJ DOLANY
4. místo – 24 bodů
Pavel Martínek, sekretář oddílu: „Do sezony jsme vstupovali s cílem, zajistit si včas dostatečný počet bodů, abychom se vyhnuli záchranářským starostem. To se podařilo nad očekávání dobře a asi nikdo by nečekal Dolany v tabulce tak vysoko. S počtem nasbíraných bodů a umístěním v tabulce jsme tak velice spokojeni. Jako většina vesnických klubů se potýkáme s úzkým kádrem a prakticky se nepodařilo za celou podzimní část odehrát dvě po sobě jdoucí utkání ve stejné sestavě. O tom, jak se měnila sestava, svědčí i fakt, že se v brance ve 13 zápasech vystřídalo pět brankářů. V průběhu sezony se pak do hry celkem zapojilo neuvěřitelných 24 hráčů. Není to ovšem tím, že máme tak široký kádr, ale někdy jsme se na zápas prostě nesešli, a tak jeli hrát i ti, co již notnou řádku let fotbal nehrají, ale přesto jim není náš oddíl lhostejný. Obtelefonovávání případných hráčů téměř před každým zápasem nebralo konce. Čím hůře jsme sestavu lepili, tím více se však na hřišti i v hledišti bojovalo. Až na dvě výjimky jsme zápasy odjezdili a někdy se k nám přiklonilo i štěstí, kterému jsme však šli naproti. Se zápasovou docházkou jde ruku v ruce i tréninková morálka. I když trénujeme pouze jednou týdně, na tréninky se hráčům moc chodit nechtělo. To je ale myslím ve většině oddílů stejné. Hlavním tahounem naší hry byl až do svého zranění Radek Kroka, bohužel v zápasu s Velichovkami se zranil a sezona pro něj skončila. "

TJ SOKOL VELKÁ JESENICE
5. místo – 23 bodů
Václav Hofman, sekretář oddílu: „Letošní podzimní fotbalová sezona ve Velké Jesenici je za námi, a jsme s ní vcelku spokojeni. V úvodních zápasech se tým prezentoval útočnou hrou a soupeřům nastřílel hodně branek. Postupem času si mužstva dávala větší pozor na náš střelecký tandem a výsledky byly těsnější. Přesto, že jsme podstatnou část podzimu atakovali samou špici tabulky, poslední zápasy nám nevyšly podle našich představ a trochu ztrácíme na vedoucí tandem Hronov – Česká Skalice. S těmito mužstvy jsme sehráli vyrovnané zápasy na jejich půdě a těsné porážky se jim u nás na jaře budeme snažit oplatit."

SK BABÍ
6. místo – 22 bodů
Václav Stránský, člen výboru SK Babí: „Myslím si, že umístění odpovídá našim možnostem. Hodně nás ale mrzí výbuch na Mezilesí. Závěr podzimu byl pro nás trochu náročnější, protože jsme v podstatě posledních pět zápasů odehráli vinou nemocí a pracovních povinností prakticky v jedenácti lidech, ale hráči to zvládli."

TJ ČERVENÝ KOSTELEC B
7. místo – 18 bodů
Karel Havlíček, předseda oddílu: „Po vlažném rozjezdu, kdy se nám to nedařilo dát dohromady hlavně personálně, si to celkem sedlo. Za béčko nastupovali pouze mladí kluci, které doplňovali hráči z lavičky áčka, takže po této stránce béčko svůj účel splnilo a sedmé místo po podzimu asi odpovídá."

TJ SLAVOJ TEPLICE NAD METUJÍ
8. místo – 18 bodů
Petr Šubrt, hrající trenér Teplic nad Metují: „Mrzí nás, že jsme doma vyhráli jen jednou, a to až v posledním kole, a pyšní určitě nejsme ani na debakl v České Skalici. Na to, jak se to na začátku sezony vyvíjelo, musíme být nakonec s podzimem spokojeni. Povedlo se nám to ale především díky dorostencům, bez nichž bychom to asi neodehráli. Vyhráno ale ještě nemáme, jaro bude podle mého hodně těžké."

FO JISKRA VEBA MACHOV
9. místo – 14 bodů
Pavel Martinec, sekretář oddílu: „S některými zápasy jsme mohli být spokojeni, ale bohužel jsme pokaždé nastupovali v jiné sestavě. Někteří kluci by se tak nad sebou měli zamyslet. Celkově však s podzimem spokojeni být nemůžeme, teď si musíme dát všichni od fotbalu pauzu a pak se připravit na jaro."

TJ VELKÉ POŘÍČÍ B
10. místo – 14 bodů
František Jakoubek, sekretář oddílu: „S podzimem rozhodně spokojeni nejsme. Béčko jsme dělali hlavně kvůli mladým klukům, kteří se tam měli vykopat, aby byli v budoucnu připraveni pro áčko, ale tak to bohužel nefungovalo. Béčko se potýkalo se špatnou docházkou, když staří většinou chodili, i když také ne vždycky, a když to řeknu lidově, tak mladí se na to doslova vyprdli."

TJ SOKOL MEZILESÍ
11. místo – 14 bodů
David Bárta, trenér Mezilesí: „Do podzimní části jsme vstoupili výborně nečekanou výhrou v Červeném Kostelci, pak následovala remíza v Meziměstí a domácí výhra s Teplicemi. Potom jsme venkovní zápasy prohrávali a drželi domácí šňůru vítězství, kterou jsme přerušili až v 9. kole domácí remízou s Machovem na posvícení a od té doby už následovala samá prohra. Tato série v poslední části podzimu je následkem zranění řady hráčů, nastupovali jsme v 11-12 lidech, kdy jsme často museli povolávat hráče, kteří už aktivní činnosti dávno zanechali, a to se samozřejmě na výsledcích projevilo. Doufám, že do jarní části se dá po zdravotní stránce mužstvo do pořádku, abychom si napravili reputaci z posledních zápasů podzimu."

TJ VELICHOVKY
12. místo – 12 bodů
Martin Kašpárek, sekretář oddílu: „Předem děkuji všem, kteří se u nás starají o mládež, doufejme že to bude nová nastupující generace. Dále přeji všem, klidnou vánoční přestávku a doufejme, že se nám podaří zlepšit ne zrovna povedený podzim. Buďme rádi, že jsme schopni fungovat a přejme si, že bude lépe."

TJ SOKOL ZÁBRODÍ
13. místo – 10 bodů
Jiří Matějovic, sekretář oddílu: „Jsme nováčkem soutěže a na některých hráčích je také vidět, že tuto soutěž nikdy nehráli. Stále se učíme, ale některé zápasy jsme neměli špatné. Když se bude přes zimu trénovat, tak bychom z jara nemuseli mít obavy. Problém však máme na brankářském postu, což se odrazilo i v našich podzimních výsledcích."

TJ LOKO MEZIMĚSTÍ
14. místo – 4 body
Jiří Hejcman, vedoucí mužstva: „Celý podzim ovlivnila skutečnost, že jsme se potýkali s poskládáním sestavy. Jen za podzim jsme vystřídali pět brankářů a v poli to nebylo o nic lepší. Takto jsme to v podstatě plácali celý podzim. Je pravda, že možná ve třech nebo čtyřech utkáních jsme mohli uhrát více, jenže buď nás zrovna nepodržel gólman, nebo jsme zahazovali šance, jako proti Teplicím nebo Zábrodí. Výsledkem toho je fakt, že jsme po podzimu poslední. (mr, dop)