KRAJSKÝ PŘEBOR

Kratonohy – Provodov 2:1 (1:0)

 Provodov odjížděl k utkání na půdu vedoucího celku tabulky bez několika hráčů základu (Vacho, Srkal, L. Nejman, Pařízek), a tak se žádný zázrak nečekal.

Ten se ale nakonec málem stal, jenže bohužel zaúřadovala vyšší moc…

Provodov nastoupil v Kratonohách v brance s veteránem Petrem Buchtou, který odchytal skvělé utkání. Od úvodní minuty hosté čelili náporu favorita, když se z něj už pomalu vymanili, přišla 18. minuta a vedoucí gól domácích – 1:0. I ve zbytku první půle byli domácí lepším týmem, měli několik možností k navýšení skóre, jenže je neproměnili a naopak měli při dvou nevyužitých tutovkách Provodova štěstí.

Do druhého poločasu se hra Provodova výrazně zlepšila a v 55. min. přichází i vyrovnávací gól. K volnému přímému kopu se staví tradiční exekutor O. Nejman a jeho pravačka posílá míč do sítě – 1:1. Po tomto okamžiku bohužel vzali osud utkání do svých rukou rozhodčí. Provodov úspěšně vzdoroval do 74. min., kdy z hodně přísného trestného kopu trefuje Fidra šibenici Buchtovy branky a rozhoduje o tom, že tři body zůstanou v Kratonohách – 2:1. Po závěrečném hvizdu, který přišel s ohledem na několikaminutová ošetřování hodně brzy, neudržel nervy na uzdě hostující Dvořáček, který si tak ještě zblízka prohlédl červenou kartu.

Sestava Provodova: Buchta – Chmelík, Goll, Nejman, Tolda – Kratěna, Bogusz (57. Dvořáček), Belák, Metzner – Rojšl (82. Nožka), Khun.

POHÁR HEJTMANA

Solnice – Náchod 1:6 (0:1)

 Po sobotní devítigólové rozborce Týniště se očekávalo, že podobný nášup dostane od Náchoda i účastník I. B třídy.

Hosté však hlavně v první půli hodně zaostali za očekáváním. Sice měli značnou územní převahu, jenže se přizpůsobili hře domácích, a tak se v Solnici neservíroval nijak záživný fotbal. Chyběly mu rychlost, přesnost i patřičné nasazení. Jediná branka nudného prvního poločasu přišla až v poslední minutě první půle, kdy Náchod dostává výhodu standardní situace a po sehraném signálu Moravec otevírá skóre utkání – 0:1.

Do druhé půle hostující trenér Jaroslav Panenka promíchá sestavou a obraz hry jeho svěřenců se rázem mění. A ovoce sklízejí hosté hned vzápětí. Běží 49. min., kdy rychlý protiútok Náchoda zakládá Kábrt, míč si bere Hable, předává jej Malému, jenž podél vybíhajícího gólmana upravuje na 0:2. O dvě minuty později Náchodští pěkně zakombinovali u postranní čáry, Říha patičkou přiťukává míč Petrovi, jehož dělovku zastavuje až síť – 0:3. Náchod je na koni a hned v následující minutě přidává čtvrtý gól, když se z dvaadvaceti metrů trefuje Malý – 0:4. Tentýž hráč pak o deset minut později zakončuje spolupráci s Vaněčkem a hosté vedou už o pět branek – 0:5. Čestného úspěchu se Solnice dočkala v 89. min., kdy Hladíka v náchodské brance překonává Mertlík – 1:5. Poslední slovo si však bere střelec zápasu, Malý, který uzavírá na tenisových 1:6.

Sestava Náchoda: Baláž (69. Hladík) – Moravec, Hable, Kábrt, T. Vejprava (69. J. Vejprava) – Simon (46. Pípek), Říha (58. Vaněček), Brich, Malý – Petr, Rompotl.

Červený Kostelec – Nové Město nad Metují 5:0 (2:0)

 V utkání slabé úrovně byli domácí favoritem, neboť hosté přicestovali bez pár hráčů áčka prakticky s dorostem.

A to bylo od úvodních minut také patrné. Domácí měli častěji míč na svých kopačkách a od 12. min. také po důrazu Vejmana vedou 1:0. Hosté v první půli spoléhali jen na brejky, většina však končila mizernou finální fází. Do pořádného zakončení se Nové Město dostalo až ve 29. min., kdy utekl kostelecké obraně L. Zákravský, jenže mířil hodně vedle. Těsně před odchodem do kabin dostal domácí Štelzig kolmici za novoměstskou obranu a podél gólmana upravuje na 2:0.

Druhá půle byla věrnou kopií té první. Už ve 47. min. trefují domácí po brejku tyč, v pokračující akci ale Gross třetí gól nakonec přece jen dává – 3:0. Čtvrtý gól Kostelce má na svědomí po centru od brankové čáry Vejman a na konečných 5:0 upravuje ranou z 35 metrů Hundák.

Sestavy – Červený Kostelec: J. Martínek – Bárta, Vejman, Havlíček, Gross – Hundák, Petrů (31. Svoboda), Hála, Štelzig (71. Poláček) – Vít, T. Martínek (66. Svoboda). Nové Město nad Metují: Holý (46. Tulej) – L. Zákravský, Hable, P. Zákravský, Vít – Štěpán, Růžička (65. Holčík), Valášek (67. Vik), Maur – Práza, Králíček (58. Rathouský).

Zkušený kostelecký hráč, Petr Bárta, položil na zadek Viléma Maura.