SKUPINA O POSTUP

Velké Poříčí – Machov 2:2
S hodně omlazeným týmem  vstoupilo Poříčí do zápasu hraném na umělé trávě v Novém Městě nad Metují náporem, který vyústil v 10. min. faulem před velkým vápnem. Trestný kop Flašky trefil do ruky jednoho z machovských hráčů a následovala penalta. Z ní Novák poslal domácí do vedení – 1:0. O čtvrt hodiny později se domácím zranil Flaška a do hry tak musel další z poříčského nastupujícího mládí.  S přibývajícím časem přebírali otěže utkání do svých rukou hosté. Po hrubce pět minut před koncem poločasu hasil požár jen za cenu faulu ve vápně Mikuš a penalta se pískala i na druhé straně – 1:1. Domácí do druhé půle přeskupili řady, v začátku poločasu to ale kýžený výsledek nepřineslo a hrál se oboustranně nervózní fotbal. Poříčským potížím v tomto utkání ale zdaleka ještě nebyl konec. Nejenže šli hosté do vedení 2:1, ale po druhé žluté kartě byl vyloučen Novák. Paradoxně šel ale poříčský výkon nahoru, domácí otevřeli hru, přesunuli Víta na hrot útoku a po faulu na něj se deset minut před koncem kopala už třetí penalta. Tu sám faulovaný proměnil a vyrovnal na konečných 2:2.
Fakta – branky: Jakub Novák, Michal Vít – Vladimír Čech, Vojtěch Scholz. Rozhodčí: Michal Šedivý, Antonín Vancl, Marcel Bareš st. ŽK: 4:4. ČK: 1:0. Diváci: 10. Poločas: 1:1.

SKUPINA O SESTUP

Velká Jesenice – Jaroměř B 2:0
V první půli se akce rovnoměrně přelévaly na obou stranách. Šťastnější byli domácí, kteří ve 35. min. vstřelili úvodní branku jara. Jejím autorem byl po přihrávce Vláška mladý Hadvich – 1:0. Ve druhé půli hosté zahrozili v 60. min., kdy Jirka z úhlu nastřelil břevno domácí branky. Hned při svém nástupu na hřiště mohl střídající Vojtas pojistit velkojesenické vedení, ale hlavou minul branku. Další vyloženou šanci po rohovém kopu trestuhodně zahodil domácí Kozák. Ale byl to on, kdo deset minut před koncem přihrál na druhý gól Vojtasovi – 2:0. Tím prakticky zajistil domácím důležité tři body.
Fakta – branky: Lukáš Hadvich, Miloš Vojtas. Rozhodčí: Vlastislav Kiezler, Erik Berger, Jiří Prokeš. ŽK: 2:2. Diváci: 85. Poločas: 1:0. (mr)