Podzim jste zakončili na první příčce, znamená to, že první polovina sezony byla ideální?
Z hlediska postavení v tabulce se zdá, že bychom se měli plácat po zádech a oslavovat, ale bohužel vše nebylo úplně ideální, jak se zdá. Podzim bych rozdělil na dvě části. V první polovině jsme získali 19 bodů a prakticky jsme již byli ve finálové čtyřce. To asi bohužel některým hráčům stouplo do hlavy a druhá polovina podzimu už nebyla tak přesvědčivá. Ba naopak, znamenala dva propadáky v Hronově a doma s Českým Meziříčím. A právě to zanechalo na našem prvním místě takový menší škraloup. Musím vzpomenout i to, že jsme venku udělali 16 a doma pouze 15 bodů, což se stalo poprvé v provodovských dějinách. Nakonec jsme vyhráli celkové pořadí všech skupin I. B třídy a skončili po podzimu na 1. místě ze 32 účastníků, což je pěkný počin. Mužstvo též získalo finanční prémii od hlavního sponzora soutěže.

Třiatřicet vstřelených a jednadvacet obdržených branek. Která z těchto dvou cifer více vystihuje provodovský podzim?
Začal bych u těch inkasovaných branek, protože to navazuje právě na pokles výkonu v druhé polovině soutěže, kdy jsme inkasovali 16 branek proti pěti brankám z první půlky. To je trochu smutné. Třiatřicet vstřelených branek je celkem pěkné číslo, ale mohlo jich být o dost více. Přičítám to i zranění celkově nejlepšího střelce soutěže Tondy Eimera, který odehrál spoustu utkání s bolestmi, ale ke konci podzimu ho zastoupili i další spoluhráči.

Bude na jaře Provodov usilovat o postup nebo jste si povedeným podzimem zajistili bezstarostné jaro?
Před sezonou si vedení oddílu, společně s hráči, dali za úkol, postoupit do jarních bojů skupiny „O postup", což se splnilo. Dále je to o tom, aby si kluci v hlavách srovnali, co jsou schopni pro eventuální postup obětovat. Už se nemůže stávat to, že někteří hráči dávají přednost před tréninkem a bohužel i mistrákem jiným aktivitám. Vždyť ve čtrnácti kolech jsme neodehráli zápas ani jednou ve stejné sestavě. To je pak těžké i pro trenéra Jirku Bederku, kterému chci za jeho práci moc poděkovat. Závěrem chci také poděkovat výboru Sokola Provodov, sponzorům, Obecnímu úřadu Provodov-Šonov i všem našim skvělým fanouškům, kteří nás ve velkém počtu doprovázejí i na venkovní zápasy. (mr)