Ti v podzimní části krajského přeboru klopýtali, nasbírali jen 13 bodů a byli ve vážném ohrožení sestupu. V zimní přestávce však přišel z hostování ostřílený matadora Karel Havlíček, který po odchodu trenéra Zierise v tréninkovém procesu opět začal pomáhat Robertu Hanušovi a na hřišti pak dirigoval hru často o generaci mladých spoluhráčů. Kostelec i díky tomu na jaře navázal na lepší roky. Výsledkem toho je konečná devátá příčka a zisk 44 bodů.

Jaký byl rozdíl mezi červenokosteleckým týmem na podzim a na jaře?
Hodně to bylo o osobě Karla Havlíčka. Na podzim se udělalo jen třináct bodů, nedařilo se nám herně ani výsledkově, což se negativně promítlo i do divácké návštěvnosti našich zápasů. S příchodem Karla zase začali chodit diváci, začalo se nám dařit a cíl, který jsme si po podzimu dali, tedy čtyřicet bodů, jsme ještě o čtyři body překročili.

Když jsem se po skončení podzimu bavil s trenérem Zierisem, zmiňoval jako důležitý fakt neúspěšného podzimu také absenci střelce Martina Víta. Zastáváte stejný názor?
Asi ano. Martin na podzim odehrál jen asi tři utkání, na jaře nějakých deset, ve kterých dal zhruba deset branek, což je velmi slušný střelecký příspěvek.

Když to tedy shrneme. S jarní částí vládne v Kostelci spokojenost?
Téměř. Na jaře jsme vlastně porazili všechna tři nejlepší mužstva a k úplné spokojenosti nám chybí jen účast ve finále krajského poháru.

Bude Kostelec na podzim opět postrachem soutěže?
Já pevně věřím, že bude. Kádr zůstane stejný, může dojít maximálně k jedné výměně, posilovat ale nebudeme. Do týmu se nám totiž vrátí dlouhodobě zranění Škoda s Kovalem, takže konkurence v mužstvu bude podle mého názoru dost veliká.

Nechtěl bych se nikoho v kosteleckém dresu dotknout, ale jsou tam hráči, kteří už jsou hodně zkušení. Nechtělo by to trochu omladit?
Určitě počítáme se třemi dorostenci, kteří nyní v dorostu končí. Navíc už nyní ke konci soutěže jsme tam často nasazovali mladé kluky. Během jara k nám přišel David Hála, který byl aspoň pro mě velkým a milým překvapením.