„Pokud budou oba (David Hlava a Martin Vít – pozn. autora) zdraví, tak těch gólů můžeme dávat daleko víc," je přesvědčen Robert Hanuš, trenér nejproduktivnějšího týmu podzimu Krajského přeboru.

Před sezónou jste vyhlásili cíl – pohybovat se do pátého místa. Nebudete s ohledem na povedený podzim své cíle před jarem upravovat?
Cíle určitě měnit nebudeme. Chtěli jsme hrát o špici a to, že jsme skončili třetí, bylo způsobeno hlavně tím, že jsme měli povedený konec podzimu, kdy jsme z posledních pěti zápasů udělali patnáct bodů.

Zvlášť v začátku soutěže jste se nemohli dostat do tempa, čím to podle vás bylo?
Určitě bych to nebral tak, že jsme se nemohli dostat do tempa. Bylo to hlavně způsobeno tím, že jsme měli hodně zraněných hráčů, takže prakticky každý zápas hrála jiná sestava. V polovině soutěže se nám marodka vyprázdnila, což se projevilo hlavně na výsledcích.

Závěr podzimu vám naopak vyšel parádně, nelitujete, že už je konec?
Jak se to vezme. Na jednu stránku se říká, že v nejlepším se má přestat, na druhou stranu je to možná škoda, protože jsme byli tak rozjetí, že by to s námi neměli lehké ani ti v tabulce nad námi.

Novinka letošní sezóny, penalty, vám na podzim moc nepomohla. Soupeřům jste při nich darovali čtyři body, zatímco sami jste brali jen dva. Jak se podle vás penalty osvědčily?
Z mého pohledu nejsem s tímto pravidlem moc spokojený, protože jsme je zahrávali vždy doma a navíc jsme v nich dvakrát prohráli a jen jednou vyhráli. Díky penaltám jsme tedy o body spíš přicházeli a soupeřům je naopak darovali. Jinak ale musím říct, že mi penalty nevadí, ale radši bych je příště, když už na ně dojde, zahrával spíš na hřištích soupeřů, protože doma je to vždy ztráta.

Pětačtyřicet nastřílených branek je suverénně nejvíc. Je to cesta, po které chce jít Červený Kostelec i na jaře?
Ano, je to ta cesta, po které bychom chtěli jít dál, ale na druhou stranu je to cesta, po které Kostelec už delší dobu kráčí. Teď na podzim nám střelecky zářil hlavně David Hlava a pak své další góly přidal i uzdravený Martin Vít. Pokud budou oba zdraví, tak těch gólů můžeme dávat daleko víc. (mr)