I s několikadenním odstupem trenér Náchoda přiznává, že jeho reakce nebyla asi adekvátní, přesto se necítí nijak vinen. „Svého činu určitě nelituji, kdybych si nechal ty urážky před hráči líbit, ztratil bych u nich veškerou autoritu,“ stojí si za svým stále ještě náchodsko – deštenský trenér.
Ten se dostal do křížku s hráčem Markem Kopeckým na společné akci týmu, kdy došlo podle trenérových slov ze strany hráče Kopeckého k hrubým urážkám trenéra Čápa, načež náchodský lodivod svého svěřence chytil pod krkem. „Marka jsem chytil pod krkem, vzápětí jsem ho ale pustil a zavolal vedení týmu a informoval je o celém incidentu,“ řekl Deníku Roman Čáp. Marek Kopecký s jeho tvrzením nesouhlasí, podle něj se jejich běžný rozhovor vyhrotil až v situaci, kdy se Marek Kopecký obrátil na trenéra s podezřením, že ho náchodský lodivod před spoluhráči v jeho nepřítomnosti pomlouvá. „To byl pro něho asi takový impuls. V tu chvíli na mě začal přede všemi řvát, že jsem hajzl a že jsem zkur… zápas na Spartě a že od příštího týdne nemusím jezdit trénovat. Tak jsem mu řekl, ať mi to dá písemně a on mi odpověděl, že mi nic písemně dávat nebude, ať si jdu třeba stěžovat na deštenské vedení. Na to jsem mu řekl, ať jde do pr… V tu chvíli vylítl, chytil mě pod krkem, což jsem absolutně nečekal a byl jsem z toho v šoku. Pak mezi nás vlítli spoluhráči, on mě ještě vyzýval, abych s ním šel ven, to jsem neudělal a pak jsme se rozešli,“ popsal inkriminovanou situaci Marek Kopecký.


Sám hráč přiznává, že trenér Čáp mužstvu pomohl novým přístupem v trénincích, přesto je Marek Kopecký přesvědčen, že setrvání v soutěži je hlavně dílem samotných hráčů, kteří podle jeho slov stojí za ním. „Kluky jsem sám obvolával, aby mi na rovinu řekli, jestli proti mně něco mají, nikdo mi nic neřekl a i podle jejich reakcí vím, že stojí za mnou,“ má jasno Kopecký. Ten tento týden s týmem netrénuje, vedení mu doporučilo, aby zvolil individuální trénin. Přesto ho potěšil zájem spoluhráčů, kteří ho podle jeho slov chtějí, aby v sobotu nastoupil.


Sám hráč, který má v Náchodě smlouvu ještě na jeden rok, netuší, jak se k němu zachovají domácí příznivci. „Vím, že to budu mít těžké,“ je si vědom Marek Kopecký.


Krátký rozhovor s ním přinášíme dnes na straně 25.