Naopak, šlo spíše o taktické šachy, v nichž „každý chvilku tahal pilku“. V sobotu se do hry dostaly i další dva regionální celky a oba prohrály. Červený Kostelec v Jičíně a Nové Město nad Metují doma s Třebší.

NÁCHOD – JAROMĚŘ 2:0

První v utkání zahrozili hostující fotbalisté, Heidler ale po rohovém kopu hlavičkoval z dobré pozice mimo náchodskou branku. Po čtvrt hodině hry se hosté po zákroku na Škodu dožadovali penalty, sudí Krucký však zůstal ledově klidný. Do první náchodské tutovky se dostal ve 20. minutě Plšek, který nepotrestal špatnou rozehrávku Jaroměře. O chvíli později se nadechl k sólu od vlastního vápna Malý, ztroskotal ale na posledním jaroměřském hráči. Pět minut před přestávkou nechali domácí úplně volnou svou levou stranu, z níž málem Jaroměř udeřila. Kilevník však Hladíka neprostřelil. Těsně před odchodem do kabin měla Jaroměř další tutovku, hlavičku Heidlera Hladík reflexivně vyrazil jen před sebe, následnou dorážku ale hosté poslali mimo náchodskou branku.

Utkání se zlomilo až po hodině hry, kdy závar před hostující brankou ukončil po několika nepovedených dorážkách Hable – 1:0. Náchodu rázem narostla křídla a v 65. minutě presující Hlava donutil hosty k chybě, tu ještě Plšek nepotrestal, ale odražený míč si zpracoval na hranici vápna Simon a technickou střelou upravil na 2:0. V závěrečných minutách se Jaroměř snažila o zdramatizování zápasu, jenže buď chyběla lepší finální přihrávka, nebo přesnější střela.

Průměrné utkání před průměrnou návštěvou tedy skončilo výhrou Náchoda 2:0.

JIČÍN – Č. KOSTELEC 2:0

Domácí k utkání nastupovali s cílem přetrhnout sedmi-zápasovou šňůru bez vítězství.

Utkání začala obě mužstva hodně aktivně. Hned v první minutě se ke střele ve vápně dostal domácí Miler, ale vystřelil slabě. O chvíli později to zkoušel opět domácí Kocourek, tentokrát jeho střelu Kostelečtí srazili na roh. Po čtvrt hodině hry si za hostující obranu naběhl Odvárko, přehodil brankáře, ale s ním i jeho branku. Ve 21. minutě se po hlavičce hostů vyznamenal domácí gólman Puš. Po půl hodině hry skončila spolupráce Vega s Nálevkou střelou do břevna kostelecké branky. Ve 37. minutě už udeřilo. Domácí Voldán vysunul Milera, ten zleva obešel brankáře a z úhlu rozvlnil síť – 1:0.

Vstup do druhé půle vyšel Jičínu na jedničku. Ve 47. minutě napřáhl Nálevka a míč s pomocí teče skončil v síti – 2:0. Hosté otevřeli hru a k vidění byl fotbal nahoru-dolů. Po hodině hry na to mohl Kostelec doplatit, zachránila ho ale tyč. Až do konce utkání hosté bojovali o vstřelení branky, Jičín hrozil brejky do rozhozené kostelecké obrany, ale vstřelit branku se už nikomu nepodařilo.

N. MĚSTO N. M. – TŘEBEŠ 0:1

Domácí nedokázali navázat na čtyřgólové úterní vítězství s Hořicemi a Třebši podlehli 0:1.

S optimismem na Slováky: Lichotivý výsledek zůstává, jen soupeři se mění.
S optimismem na Slováky: Lichotivý výsledek zůstává, jen soupeři se mění

Nové Město navíc hrálo od 22. minuty proti oslabenému soupeři, jemuž se vykartoval Zeman. O osudu utkání se rozhodlo až v samém závěru, kdy v 88. minutě vstřelil jediný gól zápasu hostující Cílek.