KRAJSKÝ PŘEBOR

Úpice – Broumov 0:7 (0:4). Utkání se hrálo už ve středu 3. června a o jeho podrobném průběhu jsme informovali o dva dny později.

Olympia HK – Nové Město nad Metují 4:1 (2:1). V tomto utkání byl jednoznačným favoritem domácí tým. Od samého začátku převzal iniciativu a nepouštěl hosty do hry. Ve 27. min. po nedůrazném bránění se ve vápně dostal k míči Omovie Kingsley Emum a poslal domácí Olympii do vedení – 1:0. Na druhý gól se nečekalo dlouho. Ve 32. min. přišla zbytečná ztráta míče hostí ve středu hřiště a Semerák tuto chybu potrestal – 2:0. Hostům, kteří do této chvíle hrozili jen ze standardních situací, se ve 36. min. povedl rychlý útok a ideální přihrávku Lelka za obranu proměnil Voráček – 2:1. Zbytek poločasu se odehrál opět v režii domácích.

V úvodu druhého poločasu se hra přece jen vyrovnala, ale zkušená domácí obrana hosty do žádné gólové šance nepustila. V 61. min. se po dlouhém centru do vápna dostal k odražené hlavičce Omovie Kingsley Emum a přidal třetí gól domácích. Po této brance se domácí natlačili před branku hostů z Nového Města a v 63. min. si na přetažený centr naběhl Faltus, jenž hlavou upravil stav na konečných 4:1. Závěr utkání se už dohrál plně pod taktovkou hradecké Olympie.

Slavia HK – Jaroměř 1:4 (0:2). Utkání začalo ve velkém tempu a oba týmy byly hodně aktivní.

První šanci měl jaroměřský Holub, ale jeho střela z hranice vápna šla těsně nad domácí branku, když ještě jemně olízla její břevno. Ve 24. min. už udeřilo. Bano přihrál Holubovi, jehož střelu vyrazil domácí Mašek. Míč se odrazil ke Kašajíkovi, jehož střelu Mašek dokázal opět vyrazit. Tento odražený míč však zkrotil Exnar a vstřelil důležitou a uklidňující úvodní branku svého týmu – 0:1. O deset minut později přišlo nešťastné a nezaviněné zranění hostujícího kapitána Hrobského, pro kterého tak letošní sezóna definitivně skončila. Ve 36. min. zahráli domácí špatnou malou domů, Exnar šel sám na Maška, ale jeho lob v těžké pozici šel nakonec těsně vedle. Krátce před přestávkou, ve 43. min., předvedla Jaroměř parádní akci. Bano přihrál po straně na Exnara, ten viděl středem nabíhajícího Kašajíka, kterému předložil ideální nahrávku do samostatného uniku. S ním si zkušený špílmachr dokázal poradit a obstřelil brankáře Maška – 0:2.

Druhý poločas začala Jaroměř ospale a byla za to po zásluze potrestána. V mlýnici v jejím vápně se po propadlém centru dokázal nejlépe zorientovat Horák a prostřelil Ondráčka – 1:2. Jaroměř však tento gól naštěstí probral, zvýšila obrátky, a hned vzápětí opět odskočila na rozdíl dvou gólů. V 50. min. vysunul ideálně Bano za domácí obranu Exnara, který si v samostatném úniku položil Maška a levou nohou skóroval – 1:3. Jaroměř tento gól uklidnil a hrála ve veliké pohodě. V 57. min. přihrál Kašajík ideálně na Bana, ten, ač tísněn, dokázal si v nájezdu poradit a po zemi prostřelil Maška – 1:4. Domácí, kteří hráli v obraně hodně naivně, byli v těchto chvílích doslova na ručník. Po hodině hry přihrál Kašajík do běhu Exnarovi, který ovšem ve své další vyložené šanci ztroskotal na Maškovi a hattrick tak nezkompletoval. V 69. min. zhasly všechny naděje domácích na bodový zisk, když byl po druhé žluté kartě vyloučen hráč domácích Brázda. V 73. min. postupovala Jaroměř tři na jednoho, ale nedokázala tuto obrovskou šanci využít. Do konce zápasu bylo na straně Jaroměře ještě pár šancí, které ale nevyužila, a tak se zápas hraný ve velkém vedru „dokutálel" do svého konce.

I. B TŘÍDA

Dolní Kalná – Hronov 4:0 (1:0). Od začátku utkání hosté diktovali tempo hry a vytvořili si čistou šanci Neuschlem, který ji ale neproměnil. Trest tak na sebe nenechal dlouho čekat. V 15. min. se po vlastním gólu Puraše ujímají domácí vedení 1:0.

Po změně stran se hrál vyrovnaný fotbal a hronovská naděje doutnala do 70. minuty. V ní Zita fauloval domácího hráče v pokutovém území, kromě penalty si ještě zblízka prohlédl žlutou kartu a šel předčasně do sprch. Z následného pokutového kopu domácí utíkají na dvoubrankový rozdíl – 2:0. Hosté pak během šesti minut inkasovali další dvě branky a bylo rozhodnuto. Z krásného areálu v Dolní Kalné si tak Hronov odváží hodně krutou porážku 0:4.
Sestava Hronova: Nyklíček – Ansorge (72. Valtera), Puraš, Zita, Štelzig – Pek, Schreiber, Kuru, Tichý (15. Danihel), Marx (81. Myšák) – Neuschl.

Žacléř – Police nad Metují 2:0 (0:0). Vzhledem k tomu, že oba týmy už prakticky neměly o co hrát, a také vzhledem k tomu, že se hrálo za úmorného vedra, nemělo utkání žádné strhující tempo.

V první půli byli domácí aktivnější, hosty jednou zachránila tyč a dvakrát je podržel brankář Vlček. Police v první půli moc příležitostí ke vstřelení branky neměla, snad s výjimkou dalekonosné střely Jandíka, která skončila nad brankou Žacléře.

Ve druhé půli hosté zvýšili iniciativu, půl hodiny byli aktivnější a v této fázi zápasu také měli dvě vyložené brankové příležitosti. První se zrodila po akci Jandíka a Klapkovského, kdy druhý jmenovaný trefil tyč, a druhou šanci měli hosté o pět minut později, kdy Jandík přesně našel Bergmana, ten se dobře uvolnil na hranici penalty, ale začal vymýšlet ještě vhodnější pozici a zakončení prováhal. Opět tak platilo pořekadlo nedáš-dostaneš, protože domácí potrestali okénko v polických řadách a v 68. min. z rychlého brejku šli do vedení 1:0. O sedm minut později navíc Žacléř opět trestal nepřesnou rozehrávku ve středu hřiště a z rychlého útoku zvýšil na konečných 2:0.
Sestava Police nad Metují: Vlček – Rieger, Pokorný, Hejnyš, Kollert – Pataki, Kubeček, Jandík, Klapkovský – Bergman, Skalický. (mr, jl, zm)