„Tuším, že je to pátý ročník. Dvakrát se to konalo v České Skalici, jednou v Jaroměři a vloni v Náchodě," vypočítá předseda Okresního fotbalového svazu v Náchodě Petr Vítek města, která už tuto celorepublikovou akci na Náchodsku hostila.

Loňský ročník se navíc v Náchodě vydařil natolik, že byl v rámci celé fotbalové asociace zvolen tím nejlepším, což organizátory toho letošního trochu zavazovalo. „Letos jsme se tomu chtěli minimálně přiblížit, proto jsme to koncipovali v takovém rozsahu. Není to totiž jen o fotbale, ale také o atletice, cvičení na hudbu a dalších činnostech, aby to bylo pro ta děcka co nejpestřejší," říká Petr Vítek.

Pozvání nakonec přijalo jedenáct školních i předškolních zařízení z Nového Města nad Metují a nejbližšího okolí. „Kromě novoměstských škol a školek jsou tu Nahořany, Bohuslavice, Černčice i Krčín, kterým jsme zajistili odvoz sem i zpět do školy," dodává předseda OFS Náchod
Jedním z hlavních cílů této akce bylo přilákat nové členy z řad těch nejmenších do pořádajícího oddílu MFK Nové Město nad Metují. (mr)