NOVÉ MĚSTO N. MET. – JAROMĚŘ 0:0, NA PENALTY 3:5

Domácí v úvodu přečkali klinickou smrt, když už ve 4. minutě mohli prohrávat o dvě branky. Místo toho však jaroměřští fotbalisté udělali hrdinu z domácího brankáře Holého, který dvěma fantastickými zákroky držel svůj tým při životě.

Ve 2. minutě Škodův přímý kop vyrazil brankář Holý pouze před sebe, ale Častvaj napálil míč ze dvou metrů přímo do něj. O dvě minuty později přihrál Chalupa před branku Škodovi, který však tváří v tvář trefil opět pouze nohy domácího brankáře. Další vyloženou šanci spálila Jaroměř ve 13. minutě, kdy Častvaj opět nepřekonal výborně chytajícího Holého. S přibývajícím časem se hra začala vyrovnávat a do šancí se dostávali i domácí, jmenovitě Nožka. Jeho drzý průnik jaroměřskou obranou včas uhasil gólman Ondráček, a ten lapil Nožkovi i další šanci, v níž v pádu Nožka našel náruč ležícího Ondráčka.

Druhý poločas začali lépe domácí. V 55. minutě se po centru z pravé strany dostal do zakončení Valášek, ale míč netrefil ideálně. V 89. minutě si vypila Jaroměř kalich hořkosti až do dna. Po centru z pravé strany se Častvaj opřel do míče, ale trefil jen tyč, a brankovou konstrukci orazítkoval tentýž hráč i z následné dorážky.

Utkání tak musely rozsoudit až pokutové kopy, v nichž konečně hosté odčarovali Holého v domácí brance a zaslouženě si připsali bod navíc.

JIČÍN – NÁCHOD 0:2

Rozjetý Náchod nehodlal sundat nohu z plynu ani v Jičíně, kde od úvodní minuty diktoval tempo hry.

Hned na začátku zápasu zakombinovali Pavlíček se Simonem, jehož dobrá střela mířila nad jičínskou branku. Vzápětí Hable posadil míč na hlavu Moravcovi, jenž trestuhodně minul. Z utkání ještě neuběhlo ani deset minut a Náchod už měl za sebou třetí tutovku. V ní hlavičkující Hlava poslal „koníčkem“ míč nad branku.

Zaslouženého vedení se Náchod dočkal ve 14. minutě, kdy Simon našel Bricha, který nezaváhal – 0:1. O chvíli později poškádlil pokusem z dvaceti metrů domácího brankáře Malý, z následného rohu zakončoval D. Nejman opět nad branku Puše.

Zkraje druhé půle znovu zahrozili hosté, vzápětí ale musel ukázat své kvality i náchodský gólman Hladík, který nadvakrát likvidoval šanci Jičína.

Pak se však opět utkání vrátilo do starých kolejí a po hodině hry se Náchod dočkal i gólové pojistky. Moravec rozehrál aut na Malého, jehož centr poslal hlavou do sítě Simon – 0:2. Následně se dostali ke slovu i domácí, jenže poprvé mířili nad branku a podruhé závar hostující fotbalisté včas uhasili. Gólu se v závěru zápasu mohl dočkat i náchodský kanonýr Malý, jenže tentokrát mu nebylo přáno.

KOSTELEC N. ORL. – ČERVENÝ KOSTELEC 0:3

Zápas ovlivnila první povedená akce hostujícího týmu, kdy byl v pokutovém území faulován dravý Čáp a z nařízené penalty se nemýlil Hlava – 0:1. Domácí byli po celé utkání techničtější, měli více ze hry, ale do kolen je srazil ve 20. minutě Vejman, který přetavil standardní situaci ve druhý hostující gól. I přes dvougólovou ztrátu se domácí fotbalisté nevzdávali, měli více ze hry, ale museli si hlídat zadní vrátka, do nichž hosté podnikali rychlé protiútoky. Gólovou tečku udělal za zápasem v 89. minutě výborně hrající Čáp. „Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří na dnešní utkání odcestovali, protože jsme to při omluvenkách několika hráčů základu látali na poslední chvíli,“ říkal hostující trenér Petr Liška.