První šokující výsledek se zrodil už v sobotu, kdy Velichovky doslova vypráskaly Českou Skalici. Hodně zajímavé výsledky ale přinesl také nedělní podvečer. Druhé Hejtmánkovice jen remizovaly ve Velké Jesenici, ještě hůře však dopadla vedoucí Jaroměř B. Ta v domácím prostředí nestačila na zachraňující se Teplice nad Metují a notně si tak zkomplikovala své postupové šance. Hejtmánkovice totiž na Jaroměř ztrácejí pouhý bod, k dobru však mají čtvrteční domácí dohrávku s Velkým Poříčím.

Teplice nad Metují se díky svému vítězství v Jaroměři i v dohrávce s polickou rezervou bodově dotáhly Dolany, takže ještě není nic jasno ani v otázce sestupové.

Police nad Metují B – Meziměstí 0:5
„Od samého začátku byli hosté jasně lepší, lépe kombinovali, vytvářeli si brankové příležitosti, které dokázali v několika případech využít. Jejich výhra je naprosto zasloužená," stručně shrnul utkání předseda polického oddílu Karel Klimeš.
Fakta – branky: Lukáš Hanák 2, vlastní, Josef Mucha, Jakub Smrček. Rozhodčí: Martin Pálka, Linda Hejzlarová. ŽK: 1:0. Diváci: 20. Poločas: 0:2.

Velichovky – Česká Skalice 9:1
Po celý zápas se hrálo téměř na jednu branku. Domácí svého soupeře tlačili hned od úvodu, ale skóre se poprvé měnilo až v 18. minutě. Po faulu na Holubáře otevřel účet utkání z penalty Karel. Po dalších neproměněných šancích domácích hráčů tak diváci čekali na gól až do 34. minuty. Dyrc rozehrál rohový kop na M. Šubrta, jehož střela skončila přesně na vzdálenější tyči – 2:0. Domácím se povedla závěrečná pětiminutovka první půle. Nejprve střílený centr Kašpara dorazil do branky Holubář a ve 44. min. se z trestného kopu prosadil Michal Novotný – 4:0. I po změně stran pokračovaly Velichovky v kanonádě. Ve 48. min. našel Dyrc na pravé straně Kašpara a jeho střela skončila v síti. Za minutu Karlova bomba uvízla v horním rohu českoskalické branky. Třígólovou smršť během čtyř minut zakončil Mar. Novotný, když téměř z poloviny prošel středem hřiště a zvýšil už na 7:0. Poté přišel domácí útlum, čehož se snažili využít hosté k čestnému úspěchu. To se jim povedlo v 70. min., kdy se z dálky prosadil Železov. Domácí odpověď však přišla poměrně brzy. Střelu Kašpara ještě stačil hostující brankář zlikvidovat, ale na dorážku J. Šubrta už byl krátký. Velichovskou ofenzivní mašinu zahájil i zastavil Karel, když se po dalším útočném výpadu do hostující obrany nadvakrát prosadil a uzavřel na konečných 9:1.
Fakta – branky: Martin Karel 3, Martin Holubář, Jiří Kašpar, Milan Šubrt, Jaroslav Šubrt, Marek Novotný, Michal Novotný – Pavel Železov. Rozhodčí: Michal Šedivý, Jakub Franěk. ŽK: 0:2. Diváci: 80. Poločas: 4:0.

Velké Poříčí – Dolany 5:2
Domácí začali utkání na jedničku. Už ve 4. min. se z přímého kopu trefil Vít a o dvě minuty později Vejprava našel centrem Závadu a bylo to 2:0. Domácí měli i další šance, jenže houževnaté Dolany dokázaly z ojedinělé akce snížit na 2:1 a začaly hodně kousat. Klid do domácích řad vrátil ve 25. min. Závada, který prošel po centru Zeleného do vápna a zvyšoval na 3:1. Dvě minuty před koncem však dostali hosté výhodu pokutového kopu, ten sice domácí Máslo vyrazil, jenže z dorážky Dolany přece jen snížily na poločasových 3:2. Druhá půle už jasně patřila domácím. V 70. min. po akci Hurdálka zvyšuje Závada na 4:2 a pět minut před koncem Vejprava z přímého kopu pečetí na konečných a zasloužených 5:2. „Druhý poločas jsme ovládli a kromě těch dvou branek jsme ještě další tři tutovky nevyužili. Dolany se u nás představily jako velmi snaživý celek, který byl ale chvílemi až moc důrazný a my jsme je z přímých kop trestali. Poděkování patří kromě hráčů i skalním příznivcům, kteří k nám našli cestu i přes nepříznivé počasí a hokejové semifinále," dodal k zápasu domácí trenér Zdeněk Burdych.
Fakta – branky: Petr Závada 3, Michal Vít, Jaroslav Vejprava – Michal Černohlávek, Jakub Všetečka. Rozhodčí: Michal Vaníček. ŽK: 1:1. Diváci: 20. Poločas: 3:2.

Heřmánkovice – Babí 1:5
Domácí šli do utkání s cílem bodovat a prvních pětatřicet minut hráli s favoritem otevřenou partii. Ve 37. min. však přišel zbytečný faul v pokutovém území Heřmánkovic a Babí kopalo penaltu, kterou se ujalo vedení 1:0. Domácí však inkasovaná branka nabudila a za pět minut už bylo opět vyrovnáno. Po faulu na Pražáka zahrával Bouška přímý kop, krásnou ranou trefil brankáře, tomu míč vypadl a Balín dorážel na 1:1. Po změně stran se hosté opět ujali vedení po trefě, které předcházelo evidentní hraní rukou – 1:2. Domácí inkasovaná branka opět nastartovala a ještě více je nastartovala situace, po níž se dožadovali pokutového kopu. Ten se však proti Babí nepískal. Pískal se ale opět na druhé straně po další ruce v pokutovém území Heřmánkovic – 1:3. Na konečných 1:5 uzavřelo Babí v době, kdy už domácí hru otevřeli. „Klukům chci poděkovat za přístup k zápasu," říkal po zápase domácí trenér Luboš Jansa.
Fakta – branky: Miroslav Balín – Branda, Jan Bálek, Daniel Kozák, Ondřej Svoboda, Michal Schrötter. Rozhodčí: Jiří Prokeš, Jan Šulc. ŽK: 4:1. Diváci: 40. Poločas: 1:1.

Jaroměř B – Teplice nad Metují 1:2
První poločas nabídl vyrovnané utkání s řadou nepřesností na obou stranách. Ve druhé půlce se hosté z brejkové situace ujali vedení, které ještě v závěru zvýraznili. Poslední slovo sice měli domácí, jenže jejich trefa už jen zmírnila překvapivou porážku. „Od první minuty byli hosté lepší a zasloužili si vyhrát. My jsme předváděli plážový fotbal a párty. Někteří hráči se musejí zamyslet nad svým přístupem, protože i s týmem ze spodku tabulky musejí hrát na sto procent," nechal se po zápase slyšet nazlobený jaroměřský trenér Tomáš Paleček.
Fakta – branky: Martin Škoda – Daniel Kohl, Martin Moravec. Rozhodčí: Petr Šolc, Jakub Nymsa, Lukáš Vlk. ŽK: 1:3. Diváci: 60. Poločas: 0:0.

Stárkov – Broumov B 1:3
Velice zajímavý průběh mělo utkání ve Stárkově, kde proti bojovným domácím nastoupila techničtější broumovská rezerva. Lepší vstup do utkání předvedli hosté, kteří si vypracovali několik slibných příležitostí, na brankáře Kučeru si však nepřišli. Nepřišli si na něj ani při nařízeném pokutovém kopu, který neproměnili. Vedoucí branku tak dal Stárkov z jednoho vydařeného protiútoku. Za tohoto stavu přišel rozhodující okamžik zápasu. Míč směřující pod břevno broumovské branky hostující hráč vytáhl úmyslně rukou, jenže sudí to nepostřehl. Stárkovské tento moment řádně rozhodil, což se projevilo hlavně po změně stran. Po hodině hry se podařilo Broumovu srovnat. V poslední půl hodině se předčasně poroučeli do sprch hned tři stárkovští hráči. S přibývajícím časem domácím pochopitelně docházely síly. Vítěznou trefu zaznamenali hosté v 89. min., pak domácí otevřeli hru, tu šel podpořit i brankář Kučera a Broumov trestal do prázdné branky potřetí. „Klukům děkuji, že to vůbec dobojovali," děkoval po zápase domácí trenér Kučera.
Fakta – branky: Jiří Kaněra – Kuzma, Panny, Ladislav Hanzlík. Rozhodčí: Filip Svoboda, Pavel Jirásek. ŽK: 2:2. ČK: 3:0. Diváci: 35. Poločas: 0:1.

Velká Jesenice – Hejtmánkovice 1:1
Domácí nezačali zrovna dobře. Už v 5. min. promáchl centr od rohového kopu domácí brankář a nepokrytý Strelec hlavou otevřel skóre utkání – 0:1. Ve 14. min. stejně chyboval i gólman hostí, Sedláček však trefil jenom tyč. Vyrovnání se diváci dočkali ve 20. min., kdy Čermák v samostatné akci proběhl středem hřiště až před brankáře a pohodlně vyrovnal na 1:1. V závěru poločasu se v pokutovém území domácích dostal k míči Holeček, ale jeho střela šla vysoko nad. Ve druhé půli se střídající Sklenář proháčkoval do pokutového území, ale také mířil nad branku hostů.  Druhý poločas poskytl divákům průměrný fotbal bez vážnějšího ohrožení branek. Až v samém závěru mohl utkání rozhodnout domácí Krčil, který se po minele hejtmánkovické obrany řítil sám na brankáře, jenže volil špatné zakončení. I proto skončilo utkání zaslouženou remízou.
Fakta – branky: Jan Čermák – Jan Strelec. Rozhodčí: Jan Gieci, Jakub Franěk, Miroslav Nepokoj. ŽK: 1:4. Diváci: 115. Poločas: 1:1.

Mezilesí – Červený Kostelec B 4:3
Na Mezilesí zavítal mladý rezervní tým Červeného Kostelce, který se prezentoval kombinační hrou a hlavně zpočátku utkání dostával poměrně často domácí tým do úzkých. Akcie Mezilesí tak držel pouze vynikající výkon brankáře Škody. Poté, co Mezilesí přečkalo ofenzivní smršť hostů, se dostal ke slovu domácí Švika, prošel přes dva obránce a střelou po zemi k pravé tyči otevřel skóre – 1:0. Pět minut před přestávkou rozhodčí Šolc přerušil hru pro průtrž mračen a krupobití a chvíli se nehrálo. Po přejití bouřky se dohrálo zbývajících pět minut a vzápětí se zahájil druhý poločas. Ten si vzal jako sólo-představení Lukáš Maixner a postupně vsítil hattrick, což domácí ukolébalo natolik, že hosté záhy snížili až na konečných 4:3. Další branky ale už nepadly, a tak body zůstaly na Mezilesí. „Celý tým by tímto chtěl popřát našemu kapitánovi Milanu Vítkovi k narození dcery Julinky hodně zdraví a štěstí do života," dodal po zápase domácí trenér David Bárta.
Fakta – branky: Lukáš Maixner 3, David Švika – Kristián Čáp 2, Matěj Marek. Rozhodčí: Petr Šolc. ŽK: 3:6. Diváci: 30. Poločas: 1:0.

DOHRÁVKA

Teplice nad Metují – Police nad Metují B 4:1
Fakta – branky: Tomáš Mucha 2, Martin Moravec, Daniel Kohl – Lukáš Lorenc. Rozhodčí: Jan Gieci, Martin Pálka, Petr Šolc. ŽK: 2:2. Diváci: 138. Poločas: 2:0.

1. Jaroměř B                   27    19    4    4    108:39    61
2. Hejtmánkovice            26    18    6    2    70:27    60
3. Babí                             27    18    1    8    75:39    55
4. Meziměstí                     26    15    2    9    79:49    47
5. Červený Kostelec B      27    13    5    9    75:47    44
6. Velká Jesenice               26    12    7    7    54:34    43
7. Police nad Metují B        27    13    4    10    54:69    43
8. Velké Poříčí                   26    12    4    10    69:53    40
9. Česká Skalice                27    11    7    9    65:64    40
10. Velichovky                  26    10    8    8    53:45    38
11. Broumov B                 27    10    7    10    69:65    37
12. Mezilesí                        27    8    6    13    63:86    30
13. Dolany                        27    5    6    16    37:67    21
14. Teplice nad Metují        27    6    3    18    40:80    21
15.  Heřmánkovice            26    3    3    20    38:120    12
16. Stárkov                       27    2    3    22    27:92    9