Velká Jesenice – Mezilesí 1:3

K velkému překvapení došlo hned v úvodním kole, ve kterém štika loňského ročníku, Velká Jesenice, doma překvapivě nestačila na rivala z Mezilesí. Hosté toho dokázali náležitě využít a již během prvního poločasu si vytvořili slibný dvoubrankový náskok.

Po změně stran Mezilesí ještě výsledek jedním gólem vylepšilo, nepovedená domácí premiéra Velké Jesenice byla zmírněna snížením až v samotném závěru na konečných 1:3.

Fakta – branky: Martin Motloch – David Bárta, David Švika, Pavel Škoda. Rozhodčí: Tesárek, Pálka, J. Vítek. ŽK: 1:2. Diváků: 136. Poločas: 0:2.

Božanov – Stárkov 3:4

Loňský účastník I. B třídy ze Stárkova zajížděl do Božanova a rozhodně asi nečekal, že na hřišti soupeře vstřelí čtyři branky. Zvlášť, když začátek utkání byl jednoznačně v režii domácích, kteří se zaslouženě ujali vedení 1:0. Tento hubený náskok domácí Božanov držel až do poločasové přestávky.
Po ní jako by se hra domácích úplně sesypala, začali chybovat, což byla voda na mlýn hostujícím fotbalistům. Ti v rozmezí dvaceti minut nasázeli svému soupeři čtyři branky, díky kterým utkání prakticky rozhodli. V závěru utkání se sice domácí dostali do tlaku, z něhož se jim podařilo vytěžit dvě branky, na body to však bylo málo. Premiéra se tedy na rozdíl od Stárkova domácímu Božanovu nepovedla.

Fakta – branky: Daniel Hypšman, Jan Kotrnec, Ervín Wilke – Frinta 2, Vencl 2. Rozhodčí: Prokeš, Jakub Svoboda. ŽK: 2:0. Diváků: 60. Poločas: 1:0.

N. Město A – Hejtmánkovice 2:0

V Novém Městě se začalo zvolna, s přibývajícími minutami však domácí ovládli hřiště a postupně si vytvořili velké množství brankových příležitostí. Ty se jim zpočátku nedařilo proměňovat, do pauzy se ale přece jen prosadili Valášek se Zapletalem a domácí mohli odcházet do kabin spokojeni.

Ve druhém poločase už utkání nemělo takový náboj, přesto si domácí hráči vytvořili další šance, ty ale už nedokázali zužitkovat. Závěr zápasu patřil hostům z Hejtmánkovic, své převahy ale využít nedokázali. Největší favorit letošního okresního přeboru tak vstoupil do soutěže vítězstvím 2:0.

Fakta – branky: Valášek, Zapletal. Rozhodčí: Panny, Vašíček. ŽK: 0:1. Diváků: 100. Poločas: 2:0.

Utkání Police nad Metují B – Martínkovice, Velké Poříčí A – Červený Kostelec B a Meziměstí – Machov byla odložena pro nezpůsobilý terén. Volný los měli v prvním kole fotbalisté Provodova.


TOMÁŠ KOUTSKÝ