Druhé kolo si zahrají fotbalisté Červeného Kostelce, kteří přehráli v okresním derby soupeře z Provodova, a hodně překvapivě také hráči Nového Města nad Metují. Ti přestříleli v divokém utkání nováčka krajského přeboru z Dobrušky.

Provodov – Červený Kostelec 1:3 (0:0). Pro favorizované hosty z Červeného Kostelce neměl být nováček I. B třídy příliš těžkým protivníkem, opak byl však pravdou. Úvodní čtvrt hodina patřila jasně domácím, kteří svého soupeře zaskočili aktivní hrou, kterou ale nedokázali potvrdit vstřelenou brankou. Nejblíže k ní měli už ve 3. min., ale skóre zůstávalo neměnné. Kostelečtí se do hry dostávali pomaleji, ale s přibývajícím časem přebírali iniciativu. Do první vážnější šance se hosté dostali po rychlém kontru ve 20. min., kdy domácí se štěstím odvrátili na roh, z něj pak měli Červenokostelečtí další příležitost, ale ani tentokrát se skóre neměnilo. Po půl hodině hry na sebe upozornil hostující štírek Kovačík, který od brankové čáry našel Janka, ten ale v zakončení selhal. Poločas tak skončil bez branek.

Na úvodní gól se ve druhé půli čekalo jen čtyři minuty, to centrovaný míč prošel takřka celou provodovskou obranou, dostal se až k volnému Kuldovi, který už věděl, co s ním – 0:1. Druhý poločas už se hrál v režii hostí, domácí hrozili pouze z občasných kontrů. Pojistku přidali Červenokostelečtí v 78. min., kdy řadu nepřesností v provodovském vápně ukončil střídající Kocián – 0:2. Domácí se dostali ke slovu o pět minut později, když si Bensch potáhl míč po vápně a šajtlí k zadní tyči snížil na 1:2. Krátce poté ale hosté opět kontrují, když Scholz uzavírá střelou přes gólmana na konečných 1:3.

Petr Zelený, trenér Provodova: „Vzhledem k tomu, že nám chybělo pět hráčů základu, nebylo to až tak špatné. Bohužel jsme doplatili spíše na vlastní chyby v obranné fázi, na druhou stranu musím uznat, že soupeř byl zkušenější a zaslouženě vyhrál, i když si myslím, že jsme kůži lacino neprodali.“

Karel Havlíček, trenér Červeného Kostelce: „Až na prvních deset minut jsme měli celý zápas pod kontrolou a mohli jsme dát daleko více branek.“

Nové Město nad Metují – Dobruška 4:3 (1:0). Prvních dvacet minut měla favorizovaná Dobruška více ze hry, ale vyloženou brankovou příležitost si nevytvořila. Domácí potom ve 27. min využili brejku a ujali se vedení zásluhou Jana Paďoura. Tento stav vydržel až do konce prvního poločasu.

Hned po změně stran využil ospalou obranu domácích dobrušský Jakub Mikušík, který vyrovnal na 1:1. Potom se hra přelévala od branky k brance a díky hrubým chybám v obranách obou týmů nakonec zvítězili nečekaně domácí 4:3, když vítěznou branku vstřelili tři minuty před koncem utkání.

Jan Jánský, trenér Nového Města nad Metují: „Nastoupili jsme v hodně nekompletní sestavě s cílem uhrát co nejlepší výsledek. Po vedoucím gólu ale kluci najednou zjistili, že by se s Dobruškou dá hrát, v poli sice byli hosté fotbalovější, my jsme to ale nahrazovali obětavostí a nasazením. Klukům bych chtěl poděkovat za přístup k utkání i samotný výkon, na konci zápasu jsem měl na hřišti pět dorostenců a na lavičce ještě dorosteneckého brankáře.“