Šestého června tohoto roku sehrály předchozí finálový duel ve Velké Jesenici na Náchodsku před výbornou kulisou 300 diváků týmy České Skalice a Roudnice a v jejich stopách se pokusí jít 54 celků, které jsou na startu letošního ročníku.

Obhájce titulu, Jiskra Česká Skalice, si vybojovala postup do republikového Poháru České pošty, kdy hostila o minulém víkendu divizní FK Náchod (prohra 0:4) a proto má vždy jako držitel titulu v předkole krajského poháru volno. Volný los má i druhý finalista, Sokol Roudnice.

Navázat na loňský úspěch fotbalistů od východočeského moře může hned několik regionálních týmů. Jedním z nich je i nováček krajského přeboru, Jiskra Jaroměř, která si v předminulém ročníku zahrála finále s Převýšovem. Na Jaroměř čeká vítěz sobotního utkání mezi Lokomotivou Hradec Králové a Předměřicemi.

Zajímavé složení druhého kola se rýsuje v případě úspěchu favoritů z další části pohárového pavouka. V Žacléři se totiž představí Sparta Úpice (29. 7. v 17.00) a v Mladých Bukách Červený Kostelec (28. 7. v 17.00). Souboj Úpice s Červeným Kostelcem by rozhodně byl hodně zajímavým diváckým tahákem sousedních měst na hranici Náchodska a Trutnovska.

Neméně zajímavá podívaná ale bude k vidění už tuto neděli v Provodově, který přivítá v prestižním derby geografického souseda z Nového Města nad Metují. Začátek zápasu, jehož vítěz si v dalším kole zahraje s Broumovem, je v neděli v 17.30 hodin.

Police nad Metují, která po loňské nepovedené sezóně sestoupila z krajského přeboru, jede na půdu ambiciózní Bílé Třemešné (29. 7. v 14.00). Takže i zde se rýsuje atraktivní okresní derby, neboť vítěz zápasu se střetně s obhájcem krajského poháru, Českou Skalicí.

(jt, mr)