V něm hostí o záchranu bojující Týniště nad Orlicí, a tak jim povinnost velí – zvítězit. Úkol to ale rozhodně snadný nebude, protože Týniště vstoupilo do jara domácí výhrou 2:0 s Kutnou Horou.

Vítězné jarní vykročení mají za sebou ale také náchodští svěřenci trenéra Jana Míla. Ti po penaltovém rozstřelu uspěli na půdě Vysokého Mýta.

So, 14.30: FK Náchod (10. místo, 21 bodů) – SK Týniště nad Orlicí (13. místo, 16 bodů)

„Týniště získalo v jarní premiéře tři body, když porazilo doma páté mužstvo tabulky a určitě nebude chtít odjet s prázdnou ani z Náchoda," ví náchodský trenér Jan Míl a pokračuje. „Soupeř působí týmovým dojmem, vychází ze zajištěné obrany a bude spoléhat na rychlé protiútoky."

Náchodský trenér si je tak moc dobře vědom síly soupeře, v jehož středu vyniká Plašil, jenž ze středové řady doplňuje čtyřčlennou defenzívu. Náchodský trenér také bude své hráče nabádat na důsledné krytí ex-náchodského kanonýra Mergance, který stále ukazuje, že je gólovým útočníkem. „Je to zápas o šest bodů. Naším cílem je neprohrát a přivést do Týniště body. Jak toho docílit? Musíme vycházet ze zabezpečené obrany a pokoušet se o rychlé brejky. Snad nám nějaký vyjde," potvrzuje domněnky Jana Míla asistent hostujícího trenéra Vladimír Pacholík.

„My musíme k dobré defenzívě tentokrát ukázat víc odvahy, sebedůvěry a větší kvalitu v útočné fázi," naráží náchodský trenér na věci, které jeho týmu v prvním utkání chyběly.

Náchod se určitě bude muset v sobotu obejít bez útočeně laděného Simona, zbytek kádru by měl být podle trenéra Míla v pořádku. Náchodský lodivod ještě rovněž váhá nad složením ideální jedenáctky. „Uvažujeme o změnách na dvou postech, ale definitivně se rozhodneme po předzápasovém tréninku," dodává náchodský stratég.

(mr, dr)