Áčko nezvládlo šlágr 11. kola Votrok Krajského přeboru mužů v Červeném Kostelci a rezerva si přivezla sedmi-gólový debakl ze Sobotky.

KRAJSKÝ PŘEBOR

ČERVENÝ KOSTELEC – NÁCHOD 3:1

„Hráli jsme to, co jsme si řekli před zápasem. Čekali jsme na soupeře a vyráželi do brejků,“ popsal stručně taktiku domácí trenér Petr Liška.

Tento jednoduchý recept slavil poprvé úspěch už v 7. minutě, kdy střelou z dvaceti metrů otevřel gólový zápis utkání Petrů – 1:0. Vzápětí si hosté vynutili před Kobosem závar, zkušený brankář však nakonec míč ukryl ve svých rukavicích. O deset minut později Hlavův centr pustil Szabo na Simona, jehož střela z 18 metrů šla těsně vedle kostelecké tyče. Další ledová sprcha přišla pro hosty v 19. minutě, kdy z nevinně vyhlížející akce dorážel zblízka ex-náchodský Petr – 2:0. Vzápětí na druhé straně utekl ex-kostelecký Hlava, ale domácí branku minul. Trochu lepší mušku měl Simon, jeho pokus z pětadvaceti metrů ale zkušený Kobos kryl. Po půl hodině hry domácí podnikli další ze svých rychlých brejků, po němž Martínek upravil na 3:0. Hosté byli blízko snížení ve 40. minutě, kdy tečovanou střelu Szaba do protipohybu Kobose kostelecký brankář zázračně vyrazil.

Po změně stran se hosté tlačili za snížením, jenže domácí je do vážnějších šancí nepouštěli. Moravcův střílený centr prošel kosteleckým vápnem bez povšimnutí, hlavička O. Nejmana šla jen do náruče připraveného Kobose a toho nevyvedla z klidu ani střela Simona směřující nad jeho branku. Čtvrt hodiny před koncem se naopak musel na druhé straně vytáhnout Hladík, kdy vyrazil Srkalovu střelu zblízka. Deset minut před koncem se pěkně uvolnil hostující J. Nejman, gólovou radost mu však zkazil Kobos. Náchod se čestné trefy přece jen dočkal, když v 87. minutě střela Hlavy končí v kostelecké síti – 3:1. V samém závěru se ještě parádními zákroky blýskli oba gólmani, na kosteleckém vítězství 3:1 se ale už nic nezměnilo.

JAROMĚŘ – VRCHLABÍ 8:0

V souboji celků z opačných pólů tabulky se žádné překvapení nekonalo. Domácí od úvodu diktovali tempo hry a tentokrát to dokázali vyjádřit i brankově. Poprvé se skóre měnilo po necelých dvaceti minutách, kdy se prosadil Škoda – 1:0. Jaroměř vedoucí branka neuspokojila, a tak domácí dál šlapali do ofenzivy. Pojistku přidal ve 27. minutě Kilevník a nováčkovi pak definitivně zlomily vaz slepené trefy Škody a Valáška – 4:0.

Domácí nesundali nohu z plynu ani po změně stran, a tak skóre utěšeně narůstalo. V 65. minutě dal svůj druhý gól podvečera Valášek, hned v následující minutě přidal šestou jaroměřskou trefu Jirásek, ale domácí stále neměli dost. V závěrečné desetiminutovce přidal dva góly ještě Častvaj, který tak dokonal debakl Vrchlabí.

CHLUMEC NAD C. – N. MĚSTO NAD MET. 5:1

„První poločas nás domácí přehráli, jednoduchá, přímočará křídelní hra a tři branky v naší sítí. Druhý poločas začal čtvrtou brankou, po které přišla pasáž, kdy jsme zlepšili hru, domácí se uspokojili a byli jsme lepším týmem. Bohužel v celém kontextu utkání je nicotné odehrát slušné 25 minut a zbytek zápasu působit zakřiknutě a dělat domácím sparing. Uvědomujeme si vážnost situace, která nás, doufejme, donutí změnit myšlení a přístup nás všech a v dalších utkáních to musí být z naší strany válka o každý balón, každou vteřinu a každý kousek hřiště,“ burcuje tým Dominik Maur, asistent novoměstského trenéra.

I. A TŘÍDA

SOBOTKA – NÁCHOD B 7:1

Náchodská rezerva v Sobotce potvrdila, že na hřištích soupeřů se jí na podzim nedaří.

V Sobotce to však chvíli vypadalo, že by mohla tuto nelichotivou bilanci změnit. Už ve 4. minutě ji totiž poslal do vedení Rojšl, jenže poté se už trefovali pouze domácí. Ve 23. minutě srovnával Taneček, o čtyři minuty později otočil zápas ve prospěch domácích Přikryl a na poločasových 3:1 zvyšoval krátce před pauzou Wojcik.

Chvilku po změně stran upravoval Taneček už na 4:1 a tentýž hráč proměněnou penaltou v 65. minutě zkompletoval hattrick – 5:1. O chvíli později přidal svůj druhý gól i Wojcik a tečku za utkáním udělal střelec zápasu Taneček v 72. minutě – 7:1.

Sestava Náchoda: Weisser – Rorbach, J. Vejprava, Schärfer, Prokeš – Pípek, T. Vejprava, Král, Bareš (46. Brich) – Nejman, Rojšl (46. Suchánek).

POLICE N. MET. – TÝNIŠTĚ N. ORL. 4:4, NA PENALTY 3:1

Proti houževnatému soupeři nastoupili Poličtí trochu nekoncentrovaně, přesto se po chvíli dostali do provozní teploty, což vyústilo ve vedoucí branku. V 10. minutě Mucha nacentroval míč na Semeráka, který se trefil přesně pod břevno – 1:0. Poté se hra přelévala od branky k brance se šancemi na obou stranách, takže gólmani si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemohli. Zaslouženého vyrovnání se Týniště dočkalo ve 38. minutě, kdy nechytatelnou křížnou střelou zpoza vápna srovnalo na poločasových 1:1.

Domácím vyšel parádně vstup do druhého poločasu. Běžela 50. minuta, když Jandík poslal míč do běhu Semerákovi, který zahrál gólmanovi Týniště na housle – 2:1. Vedoucí branka však Polici trochu ukolébala, což hosté v 56. minutě trestali. Po rohu vznikla před polickou brankou skrumáž, v níž se nejlépe zorientoval hostující Voda – 2:2. A o deset minut později už Týniště vedlo – 2:3. Vyrovnání si Police schovala do 83. minuty, kdy si míč po standardní situaci zahrávané Klapkovským zpracoval Bergman a střelou podél gólmana srovnal na 3:3. O pět minut později však předvedli hosté pěknou akci, po níž sahali po třech bodech – 3:4. V nastaveném čase dostali domácí výhodu rohového kopu, před nímž se stěhoval do vápna Týniště i gólman Police, z této situace však nic nebylo. Následoval ale aut, po něm si míč vzal Semerák, navedl si ho na velké vápno a poslal zápas do penaltového rozstřelu – 4:4.

V něm pak domácí urvali šťastný druhý bod.

Sestava Police nad Metují: Gasinski – Rieger, Kollert, Hauschke (20. Bergman) – Kudláček, Jandík, Semerák, Osiecki, Styrczula (62. Šolc) – Mucha, Klapkovský.

BROUMOV – HOSTINNÉ 6:1

Na těžkém terénu začali domácí pěkně zostra, střelu Wilkeho z dálky ještě ve 2. minutě zastavilo břevno, v 15. minutě se ale už domácí ujali vedení, když se trefil Němeček – 1:0. Hostinné vyslalo na branku Broumova první střelu až po půl hodině hry, Drahorád s ní však větší problém neměl. Ve 43. minutě Hanzlík dorazil střelu Wilkeho a domácí už vedli o dvě branky – 2:0. V poslední minutě první půle Wilke poslal přihrávku M. Gagovi, a ten upravil na poločasových 3:0.

Krátce po změně stran hosté snížili dobře zahraným trestným kopem – 3:1. Broumov si však vzal tříbrankové vedení zpátky v 56. minutě, když tečovaná střela M. Gaga skončila v síti hostů – 4:1. O minutu později utekl hostující obraně opět M. Gago, obešel i brankáře a zkompletoval hattrick – 5:1. Na konečných 6:1 upravil Broumov v 63. minutě. To zahrával Svoboda trestný kop, gólman jeho střelu vyrazil a dobíhající Hanzlík uzavřel skóre zápasu.

Sestava Broumova: Drahorád – O. Gago (61. Riabec), Panny, Šimon, Michálek – Němeček, Wilke, Novák, Hanzlík (65. Lehotský) – Svoboda (69. Schubert), M. Gago (69. Spišák).