KRAJSKÝ PŘEBOR

ČERVENÝ KOSTELEC – VRCHLABÍ 1:3

Fotbalisté Červeného Kostelce se v závěru podzimní části trápí, což předvedli i v utkání s předposledním Vrchlabím.

Největší šance první půle přišla zhruba po deseti minutách hry, jenže ji domácím fotbalistům zhatil praporek nad hlavou asistenta rozhodčího. Góly tak začaly padat až po změně stran. Poprvé to bylo v 66. minutě, kdy hosté zahrávali pokutový kop, ten neproměnili, ale v následné skrumáži přece jen dotlačili míč za Kobosova záda – 0:1. O dvě minuty později si vybrali hosté šťastnou chvilku, když se nepovedený centr z levé strany proměnil za letu v povedenou střelu, která spadla přesně do šibenice – 0:2. Jiskru naděje vykřesal pro domácí v 77. minutě Bárta, jenž hlavičkou z velkého vápna snížil na 1:2. Hned o minutu později však hostující Fink parádní a nechytatelnou ranou do šibenici pečetil trochu překvapivé, ale zasloužené vítězství hostů z Vrchlabí.

TŘEBEŠ – JAROMĚŘ 1:0

Nečekané klopýtnutí zaznamenali v posledním podzimním kole fotbalisté Jaroměře.

Druhý celek tabulky přitom cestoval na hřiště o záchranu bojující Třebše. O výsledku utkání nakonec rozhodla 63. minuta, v níž vstřelil jediný gól zápasu domácí Krykorka.

NOVÉ MĚSTO NAD MET. – LIBČANY 0:6

Domácí začali poslední zápas roku aktivně a prvních deset minut soupeře přehrávali. Ten vystrčil růžky až v 15. minutě a rovnou jeho akce skončila brankou, jenže z postavení mimo hru. Ve 24. minutě stříleli těsně nad branku domácí a tamtéž skončila střela hostí o deset minut později. Ve 39. minutě vstřelili hosté další branku, jenže opět z postavení mimo hru. Regulérního gólu se Libčany dočkaly až ve 43. minutě, kdy skórovaly hlavou po rohovém kopu – 0:1.

O osudu utkání rozhodlo patnáct minut mezi 55. a 70. minutou, kdy hosté vstřelili čtyři branky. V 78. minutě ještě přidali jeden gól a uzavřeli tak výsledek zápasu na konečných 0:6.

CHLUMEC NAD CIDLINOU – NÁCHOD 1:3

Poslední utkání první poloviny sezony začal nejlepší celek podzimu výborně.

V páté minutě se dostali hosté k sérii rohových kopů. Po posledním z nich se nejvýše vyšrouboval do vzduchu Hable, jehož hlavičku ještě tečoval do domácí sítě Rojšl – 0:1. Chlumec odpověděl vzápětí nepříjemnou střelou, kterou však Hladík zpacifikoval. O deset minut později chybovali domácí na půli hřiště, Malý sebral míč, utekl celé domácí obraně a nedal gólmanovi šanci – 0:2. Pak se dostal do dvou slibných šancí ještě hostující Vaněček, ale třetí náchodskou branku nepřidal. Krátce před odchodem do kabin zakončil sérii odrazů v domácím vápně střelou nad branku hostující Hable.

Úvod druhé půle patřil domácím, kteří získali územní převahu. Tu však rázně hosté utnuli v 63. minutě třetí brankou. Vaněček našel křížným míčem Pípka, který se zasekávačkou zbavil domácího stopera a nedal gólmanovi šanci – 0:3. O pět minut později vytáhl důležitý zákrok hostující Hladík. V 72. minutě utekl podél postranní čáry hostující Hlava, jeho centr si našel Vaněček, jenže mířil nepřesně. Čtvrt hodiny před koncem kroutil Simon z trestného kopu míč do branky, domácí gólman však zasáhl výborně a míč vytáhl na roh. V 79. minutě se ke šťastnému odrazu míče dostal domácí hráč, který obešel Hladíka, jenže trefil tyč náchodské branky. Čestného úspěchu se Chlumec dočkal až v 86. minutě, kdy se pěknou kombinací dostal přes náchodskou defenzivu, a Kučera snížil na konečných 1:3.

I. A TŘÍDA

KUNČICE – POLICE NAD METUJÍ 6:3

Hosté vyrazili na hřiště trápících se Kunčic bez čtyř hráčů základu, což se nakonec ukázalo jako klíčový faktor.

Od začátku byli domácí lepší, přesto měli v úvodu Poličtí pár šancí, jejichž proměněním mohli udat ráz zápasu. To se ovšem nestalo. První branka tak padla ve 27. minutě do polické sítě – 1:0. O chvíli později došlo k nepříjemnému zranění polického Styrczuly, jehož při odkopu zasáhl domácí obránce přímo do hrudníku a na stadion musela přijet záchranka. Zraněný polický hráč ale nakonec do nemocnice putovat nemusel. Když už se opět začalo hrát, dokázali hosté srovnat. Míč si navedl ze strany Jandík a srovnal na poločasových 1:1.

Domácí zápas definitivně zlomili v úvodu druhého poločasu, kdy do první pětiminutovky namačkali hned tři branky – 4:1. Pak se sice povedlo Muchovi snížit na 4:2, jenže domácí si záhy vzali náskok zpátky – 5:2. Mucha dokázal ještě jednou kontrovat (5:3), ale poslední slovo měl domácí Hantsch – 6:3. „Zápas jsme naprosto odevzdali. Obranná činnost celého mužstva byla špatná a i přes absence jsme v Kunčicích měli při slušném výkonu vyhrát,“ je přesvědčen hostující trenér Lubomír Jansa.

Sestava Police nad Metují: Gasinski – Hauschke, Kollert, Rieger, Dunovský (46. Švorčík) – Čermák, Jandík, Semerák, Styrczula (39. Pataki), Osiecki – Mucha.

BROUMOV – NOVÝ HK 4:2

V Broumově se na těžkém terénu hrál poměrně kvalitní fotbal, v němž domácím patřil úvod i konec zápasu.

Poprvé se skóre měnilo už v 11. minutě, kdy byl ve vápně hostů sražen M. Gago a Hečko z penalty otevřel skóre utkání – 1:0. V 16. minutě upravil tentýž hráč na 2:0, když mu míč naservíroval do gólové pozice dobře hrající M. Gago. Ve 23. minutě mohl Hečko zkompletovat hattrick, jenže tentokrát mířil jen do dobře postaveného hradeckého brankáře. Ve zbytku první půle se hra přelévala od vápna k vápnu bez výraznějších šancí na jedné či druhé straně.

Vstup do druhé půle měli lepší hosté a Drahorád se poprvé výrazněji zapotil v 59. minutě při střele z vápna a o chvíli později předvedl domácí gólman další důležitý zákrok. Čtvrt hodiny před koncem dostal pěknou přihrávku do běhu M. Gago, postupoval sám na brankáře hostů, jenže ho trefil. V 78. minutě podnikli akci po levé straně hosté a po zpětné přihrávce přišlo snížení na 2:1. V závěru utkání přišly chvíle domácího M. Gaga. Nejprve mířil z dobré pozice nad hostující branku, ale hned vzápětí utekl obraně Nového Hradce, obešel i gólmana a upravil na 3:1. Hosté ještě v 87. minutě vykřesali jiskru naděje, když ze skrumáže snížili na 3:2. Nový Hradec vrhl všechny síly do útoku, jenže v 90. minutě M. Gago po chvilkovém ostřelování hostující branky uzavřel na konečných 4:2.

Sestava Broumova: Drahorád – Riabec, O. Gago (40. Michálek), Štejnar, Panny – Němeček (79. Lehotský), Wilke, Svoboda, Schubert (60. Spišák) – Hečko (65. Hanzlík), M. Gago.

I. B TŘÍDA

VELKÉ POŘÍČÍ – PŘEDMĚŘICE N. LAB. 10:0

Hosté přijeli k dohrávce 9. kola pouze v jedenácti, jenže na konci první půle se jim zranil jeden hráč, takže zbytek první a celou druhou hráli v deseti. „K soupeři jsme měli respekt, protože má ve svém kádru i bývalé prvoligového hráče,“ říkal po nakonec jednoznačné partii Zdeněk Burdych, asistent poříčského trenéra.

Ani on asi netušil, jak bude zápas vypadat. Domácí začali výborně a už v 7. minutě Hurdálek vybídl Sona, ten udělal kličku hostujícímu brankáři a jako první ochutnal vychlazenou desítku – 1:0. Druhý lok si dal ve 22. minutě Pařízek, jenž využil pěkného pasu Hubky a přistrčení míče Hurdálkem – 2:0. O pět minut později už to bylo o tři branky, když Chmelíkovu přihrávku využil Dobýval – 3:0. Ve 37. minutě se z brejku prosadil znovu Dobýval – 4:0.

Po změně stran se oslabený soupeř prakticky nedostal za polovinu a působil více než odevzdaně. V 55. minutě zkompletoval po Hubkově přihrávce Dobýval hattrick – 5:0. V 63. minutě přišel faul na Zeleného ve vápně. Penaltu domácí rozehráli na Flašku, který posunul skóre na 6:0. V 71. minutě se prosadil ze skrumáže před hostující brankou Chmelík – 7:0. O chvíli později centr do vápna Předměřic sklepl Hanzl na Hurdálka, jenž upravil už na 8:0. Devátý gól domácích vstřelil za dalších pět minut Chmelík a desítku „dopil“ v 87. minutě čtyřgólový Dobýval. „Za celý podzim bych chtěl poděkovat hráčům, funkcionářům i divákům za jejich přízeň a doufám, že nám ji zachovají i v jarní části,“ dodal k podzimu asistent domácího trenéra.

Sestava V. Poříčí: Vacho – Zelený, Flaška (72. Jansa), Stříbrný, Novák – Pařízek (46. Hanzl), Hubka (68. Lokvenc), Chmelík, Hurdálek – Son, Dobýval.