Z náchodského Sokola odjela do Prahy tři děvčata a vedla si tam velmi úspěšně, když do Náchoda přivezla celkem deset cenných kovů.
Nejúspěšnější náchodskou závodnicí v historii této soutěže se stala žákyně Pavlína Vejrková, která vybojovala jako první v historii všechny možné zlaté medaile. Zvítězila ve sportovní gymnastice, ve šplhu, v atletice i v plavání. Pátý nejcennější kov vybojovala v součtu všech sportovních odvětvích a stala se absolutní přebornicí ČR ČOS.
Spolu s ní startovaly v Praze i dorostenka Adéla Zákravská, která se stala přebornicí ve sportovní gymnastice, stříbrnou medaili pak vybojovala ve všestrannosti. K tomu byla ještě čtvrtá v plavání a šestá v atletice. Pozadu nezůstala v kategorii žen ani Míša Adamu. Ta zvítězila ve sportovní gymnastice, bronzová byla v plavání a na bronzové příčce stanula i ve všestrannosti.

Župa Podkrkonošská – Jiráskova přivezla z Prahy fantastických 27 medailí. Medailemi pokračovaly dívky i po úspěšném víkendu, kdy se zúčastnily krajského kola Odznaku Všestrannosti Olympijských Vítězů – OVOV v Hradci Králové. Pětkrát zlatá z Prahy, Pavlína Vejrková, vybojovala další zlatou medaili v OVOV. Díky tomu si zajistila účast v republikovém finále olympijských vítězů, které se koná v září v Praze a je pod záštitou Olympijského výboru a olympijských vítězů Roberta Změlíka a Romana Šebrle.
Spolu s ní pojede do Prahy i Anna Hurdálková. Dobře rozjetý závod mají i Jana Hurdálková a Nikola Chvojková. Všechny reprezentují ZŠ Komenského Náchod.
V soutěži družstev v Hradci Králové zvítězila ZŠ Police nad Metují. Do republikového finále se tak podívá i toto družstvo. (dop)