Fotbalisté Broumova ani Nového Města nad Metují nevzdávají svou naději na záchranu v krajském přeboru, což potvrdili víkendovými vítězstvími na hřištích soupeřů. Těžký debakl naopak doma schytal Provodov.

Krajský přebor

Vysoká nad Labem – Broumov 2:3

Skóre se ve Vysoké poprvé měnilo ve 25. minutě, kdy domácí zahrávali rohový kop a ze skrumáže se ujali vedení 1:0. Z něj se však Vysoká radovala jen dvě minuty, to Gago našel centrem Svobodu, ten utekl po levé straně a jeho přesný centr usměrnil do domácí sítě Novák – 1:1. Po půl hodině hry orazítkoval Panny hlavičkou břevno domácí branky. To zvonilo ještě jednou o minutu později, tentokrát po pokusu Wilkeho. Ve 38. minutě si vybral slabší chvilku hostující gólman Drahorád, situaci ale zachránil dobíhající Štejnar. V nastavení první půle zahrával trestný kop Hečko a jeho střela prošla až do domácí branky – 1:2.

Pět minut po změně stran utekl domácí obraně Hečko, ale mířil jen do gólmana. V 55. minutě se domácí dočkali vyrovnávací trefy – 2:2. Nerozhodný stav vydržel až do 80. minuty, kdy Hečko zahrával další trestný kop, který možná s pomocí jemné teče skončil v domácí brance – 2:3.

Červený Kostelec – Chlumec 3:1

V první půli měli více ze hry hostující fotbalisté, jejich aktivita však končila na domácím vápně. To Kostelečtí byli v ofenzivě podstatně produktivnější a přesnými trefami Kovala a Srkala šli do poločasové přestávky spokojenější.

Po změně stran převzali iniciativu domácí, vypracovali si tři vyložené šance, jenže v koncovce tentokrát pohořeli. To hosté z ojedinělé standardní situace v 68. minutě snížili na 2:1. Klid na domácí kopačky pak definitivně vnesl až v 82. minutě Štelzig – 3:1.

Hořice – Nové Město nad Metují 0:2

V Hořicích se vše podstatné událo už v prvním poločase, a to v jeho druhé polovině. První gól zápasu padl ve 33. minutě, kdy se prosadil Růžička. Na poločasových a vlastně i konečných 0:2 upravoval těsně před odchodem do kabin proměněným pokutovým kopem Srubjan.

Provodov – Cidlina 0:8

Domácí postrádali oba své zraněné gólmany, a tak povolali do zbraně zkušeného Buchtu. Ten však poprvé inkasoval už ve 4. minutě – 0:1. Nadějný výsledek drželi domácí až do závěru první půle. Nejprve ve 36. minutě inkasovali podruhé a krátce před přestávkou hosté dvěma slepenými góly odskočili na poločasových 0:4.

Po změně stran se opět hrálo podle not favorizovaných hostů, kteří hned zkraje druhé půle dalšími dvěma góly upravili už na 6:0. Do konce utkání se Cidlina prosadila ještě dvakrát – 0:8.

Jaroměř – Jičín 2:2, na penalty 2:4

Jaroměř potřebovala proti Jičínu nutně bodovat, aby se vzdálila sestupovým příčkám. To se jí sice povedlo, ale asi ne tolik, jak by si představovala.
Domácí totiž už od 23. minuty prohrávali 0:1, do hry o body je však vrátil krátce po změně stran vyrovnávací trefou Petráček – 1:1. Když pak v 81. minutě Kilevník poslal Jaroměř do vedení, hráči i fanoušci věřili v zisk tří bodů. O ten ale domácí přišli v poslední minutě utkání, kdy Nálevka poslal zápas do penaltového rozstřelu. A v něm měli pevnější nervy hosté.

1.A třída

Náchod B – Loko HK 6:1

Domácí začali výborně a v 5. minutě se ujali střelou Malého vedení 1:0. Na 2:0 upravoval po přihrávce Malého ve 12. minutě Soumar. Povedený vstup do zápasu potvrdil v 16. minutě třetím gólem v síti hradecké Lokomotivy Pípek. Poté však Náchodští polevili a dovolili hostům po půl hodině snížit na 1:3. Vzápětí navíc hosté orazítkovali pravou tyč Vikovy branky. Těsně před odchodem do kabin upravil na poločasových 4:1 Soumar.

Ve druhé půli si domácí v pohodě hlídali svůj náskok, který hned ve 47. minutě navýšil na 5:1 Chládek. Na konečných 6:1 zvyšoval v 65. minutě mladíček Čisár.

Sestava Náchoda: Vik – Rorbach, Bareš, J. Vejprava, Král – Chládek (50. Čisár), T. Vejprava, Hanel, Soumar (46. Berger) – Malý, Pípek.

1.B třída

Černíkovice – Velké Poříčí 1:4

Hosté z Velkého Poříčí začali v Černíkovicích pořádně zhurta a už ve 3. minutě Son přetavil Kunešovu přihrávku ve vedoucí gól hostů – 0:1. O chvíli později nedal svou tutovku Dobýval, vše si však vynahradil ve 34. minutě, kdy ho vyzval ke skórování Son – 0:2.

Hned v nástupu do druhé půle promarnil svou další šanci Son a po něm i Dobýval. V 50. minutě se vyznamenal poříčský gólman Vacho. O pět minut později si Son vyměnil míč s Dobývalem a upravoval na 0:3. V 65. minutě se krásnou ranou do šibenice blýskl hostující Hurdálek – 0:4. Na konečných 1:4 korigovali domácí až v 87. minutě.

Sestava Velkého Poříčí: Vacho – Zelený, Flaška, Kuneš, Novák – Pařízek, Hurdálek, Hubka (80. Lokvenc), Lupínek (67. Hanzl) – Sun, Dobýval.

Ohnišov – Police nad Metují 1:8

Do utkání vstoupili paradoxně lépe domácí fotbalisté, kteří se už v 9. minutě ujali překvapivě vedení 1:0. To však poslednímu celku tabulky vydrželo jen dvě minuty, na 1:1 srovnával Valtera. Favorit překlopil zápas na svou stranu zásluhou Klapkovského, který se poprvé v utkání trefil ve 25. a podruhé těsně před odchodem do kabin ve 45. minutě – 1:3.

Po změně stran už hostující fotbalisté postupně navyšovali skóre, když se dvakrát prosadili Šolc s Muchou a jednou Sivak.

Sestava Police nad Metují: Bouška – Rieger, Šnábl, Kudláček, Kollert (55. Sivak) – Bergmann, Jandík, Klapkovský, Valtera (46. Šolc) – Mucha, Semerák.