Hronov se i letos dostal do jarní skupiny O postup. Znamená to, že má „splněno"nebo se chcete aktivně poprat o I. A třídu?
Před sezónou jsme měli vytyčený cíl, dostat se do finálové skupiny, což se povedlo, nicméně postup by byl třešničkou na dortu. Jelikož každý zápas odehrála jiná sestava, tak nejde v podstatě ani říct, jakou úlohu sehrajeme ve skupině O postup. Pokud se mi podaří tým konsolidovat pro většinu zápasů, nezříkám se role jednoho z favoritů na postup.

Měl by současný kádr na to, hrát důstojně I. A třídu?
Současný kádr je skvěle věkově poskládán a důležité je, že v týmu převládají hráči, kteří nedávno vyšli z mládežnické hronovské základny. Mužstvo doplňuje čtyři až pět hostujících hráčů, které by bylo dobré postupem času změnit v přestup. Takže pokud bychom se dostali do vyšší třídy, nebylo by nutné mužstvo doplňovat, spíše udržet tuto partu po kupě a myslím, že by tento tým na střed tabulky měl.

Když jsme se společně po několika prvních zápasech letošní sezóny bavili, tvrdil jste mně, že končíte, že ta práce tam nemá cenu. Jak hodně se během podzimu měnily myšlení a přístup samotných hráčů?
Naše umístění na druhé příčce po podzimní části se nerodilo snadno, protože po čtvrtém kole jsme se se třemi body krčili na chvostu tabulky a je pravda, že jsem přemýšlel, zda u týmu zůstat. Chtěl bych poděkovat vedení klubu, které v té době stálo za mnou a věřilo, že mé snažení přinese ovoce – body. Vždycky je potřeba štěstí a my ho měli právě v pátém kole v zápase s Trutnovem, kdy jsme otáčeli zápas z 0:1 na 2:1, a to až v 91. minutě po hrubce hostujícího brankáře. Od tohoto zlomového zápasu jsme vyhráli čtyři utkání po sobě a dotáhli se na čelo tabulky. Rozhodujícím faktorem, že jsme začali sbírat body, byl ten fakt, že hráči začali aplikovat nacvičené herní situace do utkání. To jim dodalo chuť se zapojit ve větším počtu do tréninkového procesu, jelikož viděli výsledkový i herní progres.

Ve skupině B jste inkasovali suverénně nejméně branek. Co pro trenéra tato vizitka znamená?
V létě, když jsem přebíral hronovské mužstvo, bylo hned od začátku mou prioritou, zapracovat na defenzivě, jelikož inkasované branky byly školáckého charakteru. Musel jsem překopat i herní systém a přizpůsobit hráče v dané posty tak, aby byli mužstvu prospěšní. Věděl jsem, že pokud nebudeme inkasovat hloupé góly, tak vždy nějaký gól dáme, což až na jeden zápas má slova potvrdilo.