Divize

Trutnov – Náchod 3:2

První půle záchranářského východočeského derby přinesla spíš boj než pohledný fotbal.

Už ve 2. minutě to domácí zkoušeli z úhlu, jejich pokus ale skončil vysoko nad brankou mladého náchodského brankáře Hladíka. O chvíli později zahrozili na druhé straně hosté. Nejprve sérií dvou rohů a poté nepřesnou hlavičkou Malého. V 15. minutě centr z levé strany náchodský gólman podskočil a na zadní tyči číhající Zezula nezaváhal – 1:0. Vzápětí Trutnov předvedl pěknou kombinaci středem hřiště, tentokrát si ale domácí na připraveného Hladíka nepřišli. Ve 25. minutě pustil asistent rozhodčího hraniční ofsajdovou situaci, po níž Kejzlar vstřelil druhý gól Trutnova – 2:0. Náchod se ale vrátil do hry o dvě minuty později, kdy si centr Simona našel ve skrumáži Chládek a snížil na poločasových – 2:1.

V úvodu druhé půle se domácí nejprve zastřelovali křížným pokusem mimo, aby v 59. minutě udeřili potřetí. Soumarův kontakt se soupeřem ve vápně posoudil sudí jako nedovolený a Trutnov z penalty utíká na dvougólový rozdíl – 3:1. O chvíli později se dožadovali pokutového kopu i hosté, tentokrát se ale nepískalo. Náchod zvýšil obrátky, jenže ke snížení nevedla nepřesná střela Soumara z 64. minuty, ani pokus Malého z rohu vápna z minuty 66. Čtvrt hodiny před koncem Jimmy hlavičkoval pod břevno trutnovské branky, jenže gólman Šťastný jeho pokus vytáhl na roh. Zasloužené druhé branky se Náchod dočkal až v nastaveném čase, kdy Malý ze středového kruhu přehodil gólmana Šťastného a upravil na konečných 3:1.

Krajský přebor

Dobruška – Jaroměř 2:1

Utkání se hrálo na umělé trávě menších rozměrů, což více vyhovovalo domácím.

Hned ve 3. minutě měli domácí asi největší šanci zápasu. Eimanna však na zadní tyči vychytal Jaška. Ve 25. minutě se hezky uvolnil na pravé straně hostující Kilevník, přenesl míč na úplně volného Bana, který pěknou střelou na zadní tyč skóroval – 0:1. Ve 33. minutě to mohlo být již o dva góly. Bano přihrál do běhu Petráčkovi, který postupoval ze strany sám na domácího brankáře, ale nedokázal ho překonat. Ve 34. minutě zahrával Bano trestný kop, ale Kilevníkovu pěknou hlavičku Pěnička chytil.

Ve druhé půli se dlouho na hřišti nic nedělo. Domácí se sice snažili tlačit před branku Jaroměře, ale té se dařilo všechny její akce včas eliminovat. V 64. minutě pak přišel z ničeho nic gól domácích. Nákop z půlky hřiště našel před vápnem Mikušíka, který špičkou kopačky šikovně přehodil vyběhnutého Jašku – 1:1. Čtvrt hodiny před koncem si mohli vzít hosté vedení zpátky. Petráček postupoval sám na branku, ale domácího brankáře Pěničku nepřekonal. V 78. minutě pak přišel další gól domácích z kategorie laciných. Faul na půlce hřiště domácí potrestali, když nakopli míč do vápna Jaroměře, Jaška se k míči nedostal a Mikušík podruhé v zápase skóroval – 2:1. Jaroměř se ke konci zápasu tlačila za vyrovnáním, ale ani přes velký tlak se už nedokázala prosadit.

Nové Město n. Met. – Jičín 0:2

Domácí se mohli dostat do vedení hned ve 2. minutě utkání, ale brankář Puš byl proti. Jičín se k šanci dostal záhy, jenže i v tomto případě dobře zasáhl brankář. Poté se domácí mužstvo několikrát dostalo k ohrožení jičínské branky, avšak bez úspěšného zakončení. Hosté se k pořádnému zakončení dostali jen dvakrát, ale zato byli 100% úspěšní. Nejdříve ve 20. minutě skórovali po rohovém kopu hlavou a o pět minut později střelou zpoza vápna – 0:2.

Po změně stran se hrálo vyrovnané utkání, obě mužstva měla po jedné slušné šanci, skóre se ale už nezměnilo.

Provodov – Vysoká nad Labem 2:1

Do utkání hraného na umělé trávě v Dobrušce vlétli provodovští fotbalisté jako uragán, jenže z úvodního tlaku kromě územní převahy a několika náznaků šancí nic nevytěžili. Od 20. minuty převzali otěže první půle do svých rukou hosté z Vysoké, kteří začali Provodov přehrávat. Ze své herní převahy dokázala Vysoká ve 34. minutě vytěžit i úvodní branku, kterou měl na svědomí Haken.

Po změně stran se domácím podařilo zápas nejen srovnat, ale nakonec i otočit. V 55. minutě se po standardní situaci D. Hlavy odrazil míč k bratrovi Lukášovi, který srovnal na 1:1. V dalších minutách ovládl hřiště spíše boj než pohledný fotbal, na nudu si ale rozhodně nemusel stěžovat provodovský brankář Baláž, který svůj tým několika dobrými zákroky podržel. Vítězná branka Provodova přišla až v samém závěru zápasu. Po dlouhém nakopnutém míči došlo ve vápně Vysoké ke střetu Nožky s hostujícím kapitánem Píšou, který si podle sudího počínal nedovoleně a kopala se penalta. K ní se postavil D. Hlava a nezaváhal – 2:1. V samém závěru musel ještě Provodov odolávat tlaku Vysoké, díky skvěle chytajícímu Balážovi se ale prvního tříbodového zisku v letošní sezoně přece jen dočkal.

Červený Kostelec – Broumov 5:1

Do derby vstoupili nabuzení hosté aktivně, jejich mírná převaha však končila na kosteleckém vápně. První ledovou sprchu museli skousnout hostující fotbalisté už v 9. minutě, kdy se po akci z pravé strany prosadil Koval – 1:0. S přibývajícím časem přebírali otěže utkání do svých rukou domácí, kteří na rozdíl od Broumova svou převahu dokázali vyjádřit i gólově. Ve 33. minutě šli Kostelečtí do brejku tři na dva a situaci vyřešil přesnou střelou levačkou Štelzig – 2:0.

Krátce po změně stran Srkal zleva centruje do broumovského vápna, kde se hlavou prosadil Petrů. V 73. minutě doplatili domácí na chvilkovou ztrátu koncentrace, když centr z pravé strany našel na malém vápně osamoceného Hanzlíka, jenž snížil na 3:1. O tři minuty později ale doklepával do prázdné branky Čáp (4:1) a na konečných 5:1 uzavřel v 78. minutě v neděli dvougólový Štelzig.

I. A třída

Vrchlabí – Náchod B 6:0
Náchodská rezerva odjela k utkání s lídrem tabulky v hodně poslepované sestavě, na což nakonec také doplatila.

Vedoucí celek tabulky rozhodl o svém vysokém vítězství už v první půli. Na úvodní branku zápasu se ve Vrchlabí čekalo jen šest minut a měl ji na svědomí domácí Fink – 1:0. Náchodská rezerva se ještě pořádně ani nerozkoukala a už prohrávala o dvě branky. Dvě minuty po Finkově trefě se prosadil Žďárský – 2:0. Definitivní K. O. uštědřil hostům v 19. minutě Zdržálek. Rozjeté Vrchlabí však ještě nemělo dost a ve 23. minutě zvyšovalo Hanušem na poločasových 4:0.

Pátý gól do sítě náchodské rezervy padl po hodině hry, ten šestý pak v 77. minutě. Hosté navíc dohrávali od 68. minuty bez vyloučeného Donáta.

Sestava Náchoda B: Weisser – Rorbach (46. Urban), Donát, J. Vejprava, Král – Bareš, Berger, Hanel, T. Vejprava, Smrček – Pavlíček.

(jl, dop, mr)