Sametové máslové palačinky

Budeme potřebovat:

Na těsto:

130 g hladké mouky
300 ml mléka
3 vejce
50 g (5 lžic) rozpuštěného másla
špetka soli
1 vanilkový cukr

Legendární vdolečky
Legendární vdolečky: recept není složitý a výsledek je skvostný

Na dokončení:

1 tvaroh ve vaničce
1 smetana ke šlehání
oblíbená marmeláda
ovoce (borůvky, jahody)
čokoláda
přepuštěné máslo nebo olej na pánev  

Borůvkový dort s tvarohem
Osvěžující dort s tvarohem a borůvkami: recept není složitý, pomůže i lednička

Postup:

V misce prošleháme mléko s vejci, rozpuštěným máslem, vanilkovým cukrem, přimícháme také mouku se špetkou soli a necháme 30 minut odstát. Pánev si jen před první palačinkou pomocí ubrousku vytřeme přepuštěným máslem či olejem, rozehřejeme pánev (zhruba na střední plamen), naběračkou vlijte těsto do pánve, aby vznikla opravdu tenká vrstva. Opékáme z obou stran dozlatova na středním plameni. Hotové palačinky skládáme na sebe vedle na talíř a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.

Na náplň vyšleháme v misce vychlazenou smetanu ke šlehání, poté krátce přišleháme i tvaroh, případně lehce osladíme. Každou palačinku potřeme oblíbenou marmeládou, také našlehaným tvarohem se smetanou, přidáme pár kousků ovoce a stočíme či přeložíme. Shora můžeme ještě zlehka polít rozpuštěnou čokoládou.

O Markétě



Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také  na Instagramu a Facebooku