Výborně do ní vstoupili hokejisté Jaroměře, kteří v prvním čtvrtfinále rozdrtili díky střelecky potentní dvojici Světlík – Krause Nový Bydžov. Po dvou debaklech v závěru základní části se na vítěznou vlnu vrátil také Hronov, jenž doma přetlačil Třebechovice. Smůlu měl naopak v prvním barážovém utkání novoměstský Spartak, jenž na ledě Jičína nevstřelil ani gól, jeden naopak inkasoval a kvůli němu také podlehl fotbalovým výsledkem 0:1.

ČTVRTFINÁLE

Jaroměř – Nový Bydžov 8:2 (2:1, 4:0, 2:1)
Stav série – 1:0

Zápas v Jaroměři rozhodla povedená druhá třetina domácích, kteří v ní soupeři nasázeli čtyři branky.

Ta úplně první ale padla v tomto čtvrtfinále do domácí sítě, když se v čase 4:00 trefil hostující Menyhárt – 0:1. Jaroměř však výsledek ještě do konce první třetiny otočila. O vyrovnání se postaral v přesilovce přesně mířící Světlík a na třetinových 2:1 otočil skóre tentýž hráč. A opět to bylo při nestandardním počtu hráčů na ledě, tentokrát však v jaroměřském oslabení.

Čistý hattrick pak jaroměřský Světlík zkompletoval v úvodu druhé části, a znovu to bylo při nestandardním počtu hráčů na ledě – 3:1. O šestnáct vteřin později navíc Krause upravil už na 4:1. Za další minutu se přihlásil o slovo střelec utkání Světlík, který zajistil domácím luxusní čtyřbrankový náskok – 5:1. Gólový účet druhé třetiny uzavřel ve 36. minutě Krause – 6:1.

Hattrick v neděli nezkompletoval pouze Světlík, ale ve 48. minutě také Krause – 7:1. Na trefu bydžovského Kubišty ze 49. minuty odpověděl posledním gólem utkání v 53. minutě domácí Kocián – 8:2.

Hronov – Třebechovice 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Stav série – 1:0

Hronov nastoupil již s Mahdalem v brance, netradičně na beku pak hrál Jurča. Hostím chyběl jen Kudr.

První minuta přinesla tři rychle po sobě jdoucí šance hostí, Mahdal ale začal skvěle. V 5. minutě naopak našlápl po levém křídle Perutek, prudce odcentroval a Maškovi stačilo jen nastavit hůl – 1:0. Za pár sekund to bylo již 2:0. Po závaru před třebechovickým Petrů našel puk Glos a pod břevno nekompromisně zavěsil. Při vyloučení Mlatečka se domácí ocitli v těžké palbě, ale domácí gólman měl svůj den. Poté přišla série vyloučení na obou stranách, která vyvrcholila faulem Podzimka na 5 minut + do konce utkání. Přesilovku pět na tři Hronov ještě přežil, když se jeden vyloučený hráč vrátil na led, dorážel zblízka Bohdanecký a snížil na 2:1.

Tři minuty přesilovky se přenesly do druhé třetiny, jedinou šanci měl Wolf, ale svoje sólo zazdil. Ve 26. minutě se v nájezdu Petr natlačil před branku hostí, ale byl příliš blízko pro zvednutí puku nad beton Petrů. O chvíli později Franců z loženky také nedokázal zvednout kotouč a dával jen do rozkleku hostujícího gólmana. V 35. minutě si najel mezi kruhy třebechovický Wolf, z vyložené šance však střílel nad břevno.

Ve 45. minutě dělovka domácího Vítka rozezvučela levou tyč hostující klece. V polovině třetí třetiny předvedl domácí Šejnoha nečekané zrychlení, ale v nájezdu byl dovoleně tísněn a neměl čas na lepší zakončení. V 53. minutě postupovala dvojice Vítek-Jurča na jediného obránce hostů, Petrů ale skvěle vytáhl gólovou střelu. Poté začal velký nápor hostí, ale Mahdal za podpory celého mančaftu obětavě tlaku odolával. Minutu před koncem hosté odvolali brankáře, vyhráli všechna buly v obranné třetině Hronova, ale všechny střely Mahdal pokryl.

BARÁŽ

Jičín – Nové Město nad Metují 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Více než padesát minut se v zápisu o utkání plnily u obou mužstev pouze kolonky trestů, poprvé a naposledy se do políčka pro střelce utkání zapsal v čase 54:52 domácí Klaban. Spartakovci sice měli ještě poměrně dost času na srovnání, jenže nakonec pro ně zůstala jičínská branka zakletá. (mr, mš)