JAROMĚŘ – OPOČNO 12:3 (3:1, 4:1, 5:1)

Přestože vstřelil hostující Škrabal hattrick, byl to jen dílčí úspěch. Opočno totiž v Jaroměři tahalo od úvodních minut za kratší konec a na domácí vůbec nestačilo.

Domácí měli raketový nástup a už v 11. minutě vedli po brankách Kotrče, Háze a Bujňáka 3:0. Tři minuty před první přestávkou se v početní výhodě poprvé prosadil jediný středeční opočenský střelec Škrabal.

Druhá dvacetiminutovka přinesla opět parádní nástup domácích: 22. minuta 4:1, 27. minuta 5:1 a 28. minuta 6:1. Ve 35. minutě zvyšoval domácí Mišinec už na 7:1 a až potom se prosadil opět hostující Škrabal, který snižoval na 7:2.

Třetí dějství se proměnilo v jaroměřskou exhibici, kterou domácí podtrhli pěti vstřelenými góly. Na ty dokázal až za stavu 12:2 reagovat opět Škrabal, který tak už jen mírnil debakl nováčka na konečných 12:3.

NÁCHOD – HRONOV 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Prvních deset minut se hrál rychlý hokej, ale více se bruslilo než střílelo. V 10. minutě pykal za faul hostující Franců, v přesilovce Škoda trefil jen náruč hronovského gólmana Mahdala. V 18. minutě šel ven náchodský Verner, Mlatečkovu střelu z kruhů domácí gólman Bernart vykopl. Už se zdálo, že první třetina skončí bez gólů, když v poslední minutě Janoušek nabil Komárkovi a jeho střela prosvištěla až do sítě – 1:0.

Ve 22. minutě byl opět vyloučen Verner, Hronov sehrál dlouhý zámek, jenže nevystřelil. Ve 25. minutě našlápl z úhlu náchodský Valášek, Mahdal ho ale vychytal. Vzápětí stejný hráč zazvonil jen o tyč hronovské klece. V polovině utkání samostatný nájezd Kodyma opět skončil na betonech hronovského strážce svatyně. Vzápětí pykal již potřetí domácí Verner, Vítek však ve vyložené pozici prováhal střelu do opuštěné branky. Obléhání náchodské branky pokračovalo i po návratu vyloučeného na led. Dostálovo nahození před brankou tečoval Fišer a srovnal na 1:1. V čase 39:59 se nádherně do okna trefil Kodym a vrátil domácím vedení – 2:1.

V úvodu třetí části fauloval hronovský Havelec, šanci v oslabení však měli paradoxně hosté. Perutek po objetí branky ale dával jen do plastronu gólmana. Ve 45. minutě „hříšník“ Havelec vybojoval puk, předložil Exnerovi a ten nádherně zavěsil – 2:2. Od poloviny třetiny sílil tlak Náchoda. V 53. minutě postupovali Náchodští dva na jednoho, Leeder však svůj blafák přetáhl. O dvě minuty později ujel přetížené hronovské obraně Hlavatý, Mahdal však vytáhl svoji zázračnou lapačku a kryl. V poslední minutě si vzal hronovský trenér Naar oddech, aby eliminoval nápor domácích a zřejmě svým svěřencům poradil dobře. Ze sevření ujel junior Havelec a pouhých sedm sekund před sirénou našel skulinku mezi betony Bernarta – 2:3.

„Byl to pěkný zápas a až do konce naprosto otevřený. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé jsme měli mírnou převahu a více šancí, které jsme ale neproměnili. Třetí třetina byla vabank, my jsme vsadili na ofenzivu a tlačili se hodně dopředu. Pět minut se hrálo u branky soupeře, ale stačil jeden brejk a trocha smůly, kdy se střela odrazila o boku našeho obránce a brankář už neměl šanci. Kdybych měl někoho vyzdvihnout, byl by to právě brankář Bernart, který odvedl perfektní výkon a ani jeden ze tří gólů nebyl jeho,“ ohlíží se za zápasem Ludvík Berger, manažer HC Náchod.