KRAJSKÁ LIGA

TJ Spartak Nové Město nad Metují – BK Nová Paka 3:4 (0:1, 2:2, 1:1). Domácí opět nastoupili v hodně okleštěné sestavě, na což také doplatili.

Hned ve 2. min. měl úvodní trefu na hokejce hostující Kollman, ale nedal. O minutu později zvonila za domácím gólmanem po střele Dominika Rejla horní tyč. Do třetice už se hosté z Nové Paky dočkali. V polovině 12. min. obránce Jakub Ersepka střelou z kruhů otevírá gólový účet zápasu – 0:1. Domácí se snažili, byli častěji na puku, jenže překonat hostujícího brankáře nedokázali.

Také druhé dějství se hrálo hlavně podle domácích not, kteří svému soupeři hodně zatápěli, novopacký gólman Jakub Dressler však dlouho odolával. Na 0:2 upravuje hned ve 23. min. Havelka po výborné finální přihrávce Nádvorníka. V začínající 25. min. si však jde nedobrovolně odpočinout na trestnou lavici hostující kapitán Pour a Spartakovci Zelingerem snižují na 1:2. Jednogólový rozdíl zůstal mezi soupeři jen tři a půl minuty, když Plecháčovu střelu doráží Kadeřábek – 1:3. Domácí však vrací do zápasu další přesilovková trefa. V začínající 34. min. odchází na trestnou lavici novopacký Plecháč a po dvaceti vteřinách ho vrací zpět do hry přesnou trefou Exner – 2:3.

Ani ve třetí části se obraz hry příliš neměnil. Domácí stále předváděli aktivní hokej, jenže v polovině 47. min. po pěkné akci první pětky Nové Paky překvapil Kollman domácího gólmana – 2:4. Ani tato trefa domácí nezlomila a a o necelé tři minuty později Daňo opět snižuje na rozdíl jediné trefy – 3:4. V čase 57:58 si bere domácí trenér Bahník oddechový čas a po něm už nechává svého brankáře na střídačce. Ve více než dvouminutové power-play si domácí vytvořili několik velkých šancí, ale hostující brankář Dressler si v neděli přivezl do Nového Města i kus štěstí.

Josef Bahník, trenér Nového Města nad Metují: „Celé utkání jsme hráli v deseti, pak dokonce i v devíti. Všichni hráli nadoraz, proto nemůžu nikomu vůbec nic vytknout. Jednou za čas se to na dvě pětky odehrát dá, ale my takto hrajeme, vyjma jednoho zápasu v Třebechovicích, už pět nebo šest zápasů za sebou."

Sestava Nového Města nad Metují: Bernart – Daňo, Suk, Mlateček, Teuner – Mi. Franců, Ma. Franců, Zelinger – Ja. Exner, Glos, Polák.

HC Náchod – HC Jaroměř 0:2 (0:1, 0:0, 0:1). K tradičnímu okresnímu derby nastoupili domácí k prvnímu zápasu v novém roce v brance s Luňákem, hrál už také Hrach, naopak chyběli Kosík a Hradecký. Hosté nastoupili v brance s bývalou domácí oporou Navrátilem a v útoku hrál další bývalý hráč Náchoda, Petr.

„Jsem rád, že jsme na tuto sezónu půjčili do Jaroměře tak kvalitního gólmana," říkal trochu sarkasticky náchodský trenér Ludvík Berger a dodává: „Ten výsledek je velká zásluha Jirky Navrátila, který měl vynikající den a prostě nám tam nic nepustil."

V první třetině se lépe dařilo hostům. Smůlu měl při prvním střídání ve 3. min. Leeder, který skončil po zásahu soupeřovy hole z poraněním zubů. Pak v 6. min. po teči Zemana zvonila tyč Navrátilovy branky. V 11. min. byl vyloučen Hendrich a ani ne o minutu později jej následoval na trestnou lavici za vyhození kotouče z obranného pásma Pánek. Hosté nabídnutou přesilovku pěti proti třem využili. Při najetí do útočného pásma přišla střílená Krauseho přihrávka od mantinelu na osu hřiště a po teči Karla byl Luňák bezmocný – 0:1. Ve druhé části se domácí snažili, ale vyrovnání nepřicházelo.

Do třetího dějství Náchod nastoupil se snahou smazat jednogólové manko. Hned ve 41. min. měl šanci Macháň, Navrátil ale vyrovnání nepřipustil. O minutu později viselo vyrovnání na vlásku, ale ráně Vlčka stála v cestě tyč. Definitivní podobu doznal výsledek až v poslední minutě. V čase 59:13 byl za zdržování hry vyloučen hostující Petr a domácí trenér Berger sáhl po oddechovém času. Po něm stáhl brankáře Luňáka a poslal do hry šestého muže. Ani to ale ke kýženému vyrovnání nedospělo, naopak deset sekund před koncem Bujňák trefuje opuštěnou náchodskou branku – 0:2.

Ludvík Berger, trenér Náchoda: „Pro nás začalo utkání nešťastně, hned v prvním střídání se nám zranil Martin Leeder. První gól jsme inkasovali v oslabení tří proti pěti, ten druhý pak v power-play, když mu předcházely naše velké šance. To byla také hlavní příčina toho, proč jsme nevyhráli – neproměnili jsme totiž spoustu šancí. Myslím, že naši příznivci neodcházeli zklamaní, bojovali jsme, snažili jsme se výsledek zvrátit, ale prostě jsme nedokázali vstřelit gól. To už se prostě v hokeji občas stává."

Pavel Biegl, trenér Jaroměře: „Žádný líbivý hokej se nekonal. Byl to urputný boj o každý metr ledu. Dnes nás v rozhodujících fázích utkání podržel Jirka Navrátil. Za poctivou práci v obranné fázi bereme tři body. Mrzí mě vážnější zranění Krause."

Sestavy – Náchod: Luňák – Hendrich, Verner, Hrach, Pánek, Plíhal, Javůrek – Šejnoha, Janoušek, Macháň – Vlček, Kodym, Vondřejc – Leeder, Škoda, Zeman. Jaroměř: Navrátil – Růta, Kotrč, Merkl, Koblížek, Bujňák, Vaněk – Petr, Bečka, Kocián – Hrabica, Hamáček, Křepinský – Krause, Karel, Kukal – Dostál.

KRAJSKÁ SOUTĚŽ

TJ Lanškroun – Project Sport Hronov 6:5 po prodloužení (3:1, 1:3, 1:1 – 1:0). Do hodně nervozního utkání vstoupili lépe hosté, kteří se na sklonku šesté minuty ujímají vedení po trefě Kozáka. Domácí však výsledek ve druhé desetiminutovce úvodního dějství otočili trefami Pejchy, Kociána a Kilčického.

Prostřední třetina se ale více povedla hronovským hokejistům. Sice v ní inkasovali z hole špílmachra Šrámka, sami ale dokázali udeřit hned třikrát. Druhou branku Hronova vstřelil v začínající 34. min. Kubeček, o pět minut později se trefuje Bašta a vzápětí Hudeček vrací zápas do rovnovážného stavu.

Třetí třetina už tak střelecky úrodná nebyla. Na domácí straně přidal svou druhou trefu zápasu Pejcha, za hosty se dvě a půl minuty před koncem prosazuje Foglar a posílá zápas do prodloužení.

Z něj časomíra ukrojila jen 54 vteřin, když domácí Šrámek v přesilové hře zápas rozhoduje.