Přesvědčiví zatím nejsou ani zbylí dva regionální účastníci v Krajské lize mužů – Jaroměř a Hronov. Jejich nedělní vzájemný zápas ale dopadl lépe pro domácí Jaroměř.

KRAJSKÁ LIGA

JAROMĚŘ – HRONOV 6:2 (1:1, 2:0, 3:1)

Derby rozehráli podstatně lépe domácí, kteří se už po minutě a půl ujali vedení 1:0. O chvíli později mohla přidat Jaroměř při přesilovce pojistku, nestalo se tak a v začátku 11. minuty přišel trest v podobě vyrovnávací branky Šejnohy – 1:1.

Úvod druhé dvacetiminutovky vyšel opět lépe domácím, kteří šli brzy po trefě veterána Růty opět do vedení – 2:1. Pak domácí přečkali Ježíkovo vyloučení a krátce po jeho návratu na led přidal třetí jaroměřský gól Veselý – 3:1. Vstupy do třetin v neděli Jaroměři vycházely, což domácí potvrdili i ve třetím dějství.

Z něj časomíra ukrojila jen necelou minut a půl, když ji čtvrtým gólem v síti Hronova zastavil Ježík – 4:1. Ochotníci se vrátili do hry na začátku 48. minuty druhou brankou Šejnohy (4:2), jenže domácí žádné komplikace nepřipustili a naopak v samém závěru ještě góly Čtvrtečky a opět Růty své vítězství pečetili – 6:2.

NÁCHOD – TŘEBECHOVICE 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)

Náchodu se na prahu nové sezony nedaří, což potvrdil i v nedělním domácím zápase s Třebechovicemi. Přitom vstup do zápasu měli domácí přímo snový. V čase 1:25 byl na počátku gólové akce kapitán Macháň, následnou střelu Pánka přesně tečoval zkušený Kodym a Náchod vedl 1:0. Vedení si domácí hýčkali jen deset minut, to rána hostujícího Marši překvapila Bernarta a bylo srovnáno – 1:1. „První třetina byla dobrá, snažili jsme se hodně střílet, dali jsme první gól, jenže pak jsme inkasovali trochu lacinou branku,“ ohlédl se za prvním dějstvím Ludvík Berger, manažer HC Náchod.

Druhé dějství pak rozhodlo o osudu celého utkání. Třebechovice totiž vměstnaly do pasáže mezi 23. a 28. minutou tři branky, které nakonec byly pro vývoj zápasu klíčové. Ve třetí třetině se sice domácí snažili, snížení ale přišlo příliš pozdě. V 57. minut dával na 2:4 opět Kodym. Domácí pak sáhli po hře bez brankáře a do opuštěné klece pečetil hostující Marša na konečných 2:5. „Potřebujeme jeden zápas, kdy se chytneme střelecky, protože herně to zase tak špatné není,“ věří v brzké vzkříšení týmu Ludvík Berger.

KRAJSKÁ SOUTĚŽ

SEMECHNICE – NOVÉ MĚSTO NAD MET. 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

Stejně jako zápas Náchoda s Třebechovicemi, tak i duel Semechnic s Novým Městem rozhodlo druhé dějství. Na úvodní branku zápasu si diváci museli počkat více než půl zápasu, kdy zlomil bezbrankový stav hostující Rojšl – 0:1. O necelých pět minut později upravoval na 0:2 Bureš a povedené druhé dějství pečetil třetím novoměstským gólem znovu Bureš.

Ve třetí části si už hosté zápas hlídali a na konečných 0:4 jej gólově uzavřel v 52. minutě opět Rojšl.