HC WIKOV Hronov – SK Třebechovice p. O. 5:8 (1:2, 3:4, 1:2).

Už ve 4. min. otevřel skóre hostující Branda – 0:1. Další dvě loženky Třebechovice zahodily, ale ve 12. min. další chyby hronovské obrany již Hloušek využil – 0:2. Hosté byli lepší a další samostatný nájezd hostí Svoboda zlikvidoval. V 17. min. při signalizovaném vyloučení hostí Škoda našel Šakarova a ten zavěsil – 1:2.


V nástupu do druhé třetiny Škoda našel Hajníka a ten srovnal – 2:2. Vzápětí však vyloučení Škody Třebechovičtí využili Zohornou a o pouhé čtyři sekundy později hosté opět odskočili po brance Rejzka na dvoubrankový distanc – 2:4. Ve 26. min. šel na lavici hanby Rojšl, ale v oslabení ujel hronovský Šakarov a vybídl ke skórování Škodu – 3:4. O dvě minuty později pro změnu v přesilovce využil Matyska skvělou nahrávku Bohuňka a zase srovnal skóre – 4:4. Hronov se hnal do útoku a zapomínal na zadní vrátka. Neuplynula ani minuta a Hloušek a o dvě minuty později i Rejzek zase posunuli ukazatel skóre na dvě rozdílové branky – 4:6.


Do třetí třetiny trenér Hronova Měsíček stáhl sestavu jen na dvě pětky a pokusil se o zvrat. Ve 43. min. Šakarov trefil jen tyč, stejný kousek předvedli hosté krátce na to. Pak měl jedinečnou možnost snížit Šakarov, nařízené trestné střílení za sražení ujíždějícího hráče však dal jen do betonů Balažíka. Pak hrál Hronov další přesilovku, hosté vyhodili puk přes celé kluziště, Svoboda vyjel lehkomyslně do rohu, chyboval a Kosina z úhlu trefil prázdnou klec - 4:7. Jiskérku naděje pro Ochotníky vykřesal v 54. min. svoji druhou brankou Hajník – 5:7. Při power-play však do opuštěné branky skóroval Branda a uzavřel na 5:8.


Radek Měsíček, trenér Hronova: „Po vysoké porážce Třebechovic v předchozím kole jsme si zřejmě mysleli, že vítězství přijde samo. Předvedli jsme neukázněný výkon, sice jsme dvakrát dokázali srovnat dvoubrankové manko, ale šikovnější hosté vyhráli naprosto zaslouženě.“

 

HC Opočno – TJ Sp. Nové Město n. Met. 0:9 (0:3, 0:2, 0:4).

Hosté v Opočně nepřipustili žádné komplikace a již ve 4. min. otevřel skóre po Ježkově přihrávce Praus – 0:1. Novoměstský kapitán si připsal asistenci také u druhé branky, kterou v 7. min. vstřelil přesnou ranou nad lapačku Plíhal. Na další branku se v Opočně čekalo do 19. min., kdy si hosté vyzkoušeli dvojnásobnou přesilovku. Brankovou tečku v ní udělal Petr Kafka – 0:3.


Také vstup do druhé části jasně patřil hostům, kteří si vytvořili chvílemi až drtivý tlak. Na 4:0 pro Spartakovce upravil ve 29. min. Hrabica. Neuplynula ani minuta a Petr po přihrávce Kostky zvyšoval na 5:0. Zbytek třetiny rozkouskovala vyloučení na obou stranách, v závěru druhé části se na gólmana Nového Města řítil zkušený Felcman, v rozhodující chvíli mu však puk sjel z hole.


Brankostroj Nového Města pokračoval také ve třetí třetině, hned ve 43. min. po přihrávkách Plíhala a Chudého zavěsil pod lapačku Kožíška, který nastoupil do domácí svatyně do závěrečné třetiny, Petr Ježek – 0:6. Po rozehrání ukrojila časomíra jen 19 vteřin a po Kostkově trefě to bylo už 0:7. Famózní dvouminutovku Spartaku zakončil v čase 44:10 Martin Dittrich. Poslední branka utkání padla opět do sítě domácího Opočna, když Bouzův faul potrestal už po sedmi vteřinách Kostka.

 

Stadion Nový Bydžov – HC Jaroměř 4:3 SN (0:1, 1:2, 2:0 – 0:0, 1:0).

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, i když ne zcela koncentrovaně. Od úvodní minuty si vytvářeli dost brankých příležitostí, tři z nich se jim nakonec podařilo dotáhnout až do branové tečky. „Za vedení 3:0 ale bohužel hráči podlehli sebeuspokojení, k utkání pak přistupovali ležérněji, což se nám nakonec vymstilo,“ viděl hlavní moment zlomu v utkání jaroměřský trenér Vlastislav Vondřejc. Jeho svěřenci dvakrát inkasovali, začali se bát o výsledek a minutu před koncem Bydžov dokonce vyrovnal na 3:3. „Samostatné nájezdy nám prostě nejdou,“ komentoval konečný nezdar svého týmu trenér Vondřejc. „Je to už třetí utkání, ve kterém jsme vedli o tři góly a nakonec neuspěli. Doufám, že si z toho kluci vezmou ponaučení,“ zakončil trenér Vondřejc. (mš, mr)