TJ Spartak Nové Město nad Metují  -HC Trutnov 1:3 (0:1, 1:0, 0:0). První třetinu začali domácí opatrně. První branka přišla v 7. min. při hostující početní výhodě. Seidl přihrál Chytráčkovi, ten protečoval lehce na Luštince a hostující kanonýr se nemýlil 0:1. O minutu později se skóre měnilo podruhé. První pětka Trutnova si vytvořila tlak, Vlčkovu střelu ještě Horáček vyrazil, ale na dorážku Filipa už byl krátký 0:2. V polovině 18. min. se navíc hostující Tomáš Veselý dostal k odraženému kotouči, přihrál Chytráčkovi a ten uzavřel skóre prvního dějství 0:3.

V úvodu druhé třetiny se domácí snažili s výsledkem něco udělat, vypracovali si několik slibných střeleckých pozic, gól však nedali. Naopak to mohli být hosté, kteří přidají další branku. Veselého pokus ale Horáček kryl. Při signalizované výhodě ve 27. min. si Spartak podržel kotouč, Potuček ho zavezl do pásma a Kodym se před brankou prosadil 1:3.

Trutnov se ve třetí třetině nikam nehnal a do svých pavučin spolehlivě chytal novoměstské ofenzivní choutky. V největší novoměstské šanci vyhořel Potuček, kterého vychytal Biegl. Minutu před koncem odvolali domácí brankáře, drama se ale nekonalo. Nové Město tak po devíti týdnech opouští vedoucí příčku tabulky.

Pavel Kodym, trenér N. Města: „Utkání převyšovalo úroveň krajského přeboru a až do samého závěru se bylo na co dívat."

Sestava N. Města: Horáček - Jakl, Dufek - Marša, Plíhal - Šnejdr - Potuček, Kodym, Stehno - Řehák, Škoda, Reichmann - Zámečník, Dittrich, Chmelík - Junek, Mach.

SK Třebechovice - HC Jaroměř 3:2 (0:2, 0:0, 3:0). Prestižní zápas dvou tradičních rivalů začala lépe Jaroměř díky dělovce Novotného, na kterou brankář neměl šanci zareagovat. A bylo pro Jaroměř ještě lépe, když Milan Kukal dokončil akci Vejmana v 5. minutě 0:2. Branda se Šafářem pozlobili jaroměřskou obranu v 10. minutě, Vich byl úspěšný. První vyloučení zápasu (Hamáček) gólově neskončilo. A navíc po návratu jaroměřského kapitána ve stoprocentní šanci přeskočil puk hokejku Novotného.

Ve 25. min. chyboval Růta, Vich jeho hrubku napravil pouze za cenu faulu. S přesilovkou naložily Třebešky jako s těmi předešlými, tedy mizerně. V polovině zápasu si najel na střelu Růta, domácí brankář chytil. A ještě v téže minutě sám tváří v tvář nedal gól Svoboda. Ve 34. min., kdy hrála Jaroměř první přesilovku, ujela dvojice domácích. Na Vicha však Šafář nevyzrál.

Ve 44. min. šikmo nahazoval na branku kotouč Hamáček. V 53. min. Vich vyjel proti střele Drašnara a v klidu si s ní poradil. S přibývajícím časem rostla na ledě nervozita, ale ve prospěch Jaroměře hovořilo skóre a ubíhající čas, přesto hosté nedokázali zápas dotáhnout do vítězného konce. V čase 54:28 srazili domácí na hranici hry vysokou holí puk před Vicha a Kudr snížil na 1:2. Po góle ujížděl z křídla domácí Hloušek, Vich nadvakrát chytil. V čase 56:34 dostal Rudolfský dvouminutový trest a za protesty 10 minut osobní trest. V přesilovce vyrovnal na 2:2 Hloušek. V čase 59:34 Polák po bule v třetině Jaroměře využil zaváhání obrany a Vich byl bezmocný 3:2. Jaroměř tak v závěrečné pětiminutovce ztratila vyhraný zápas.

Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Důležitý zápas jsme začali velice dobře. Aktivní hrou získali dvougólový náskok, který jsme drželi až do 55. minuty. Bohužel nepřišel další pojišťovací gól, navíc ve třetí třetině domácí výrazně zvýšili tempo bruslení a nám docházely síly. Ovšem nebýt hrubé chyby při bule před třetím gólem, mohli jsme mít alespoň bod. Velice nešťastné bylo zranění Miloše Růty, kterému přeji brzké uzdravení."

Sestava Jaroměře: Vich - Koblížek, Růta - Vaněk, Bujňák - Kotrč, Merkl - Podzimek, Novotný, Hamáček - Vejman, Rudolfský, Mi. Kukal - Svoboda, Křepinský, Krause.

HC Náchod - HC Jičín 2:3 PP (0:0, 1:1, 1:1 0:1). Zápas začali šancí hosté, Navrátil byl ale na místě. V 2. min. vyslal ránu mezi tyče hostující branky Dostál, Beneš byl též pozorný. V polovině 17. min. byl trestán za nedovolený zákrok Verner, po minutě pálil nebezpečně rychlík Weiss, ale Navrátil byl opět na místě.

Do druhé části vstoupil Náchod opět aktivně, ale přišlo brzké vyloučení Vernera, které domácí opět bez potíží ubránili. První branky se dočkali hosté v polovině utkání, kdy osamocený Dušička dorazil střelu Hladíka 0:1. V úvodu 37. min. napálil jičínský Hladík tyč. Přesně po minutě a půl se faulem provinil jičínský O. Mizera. Už po jedenácti sekundách využil početní výhodu Petr 1:1.

V úvodu závěrečného dějství měl dobrou palebnou pozici domácí kapitán Vondřejc, střela mu ale nesedla. Ve 47. min. už se ale domácí radovali. Po náhře Presseho skóroval Petr 2:1. Pro domácí byla osudná 52. min., kdy po pravém křídle ujel Weiss a nechytatelnou ranou vyrovnal 2:2. V závěru normální hrací doby byl ještě vyloučen domácí Presse, a tak šli domácí do prodloužení v oslabení.

V něm se nejprve neprosadil domácí Verner, ve zbytku přesilovky vyslali na Navrátila spršku střel hosté. Už se zdálo, že o zisku druhého bodu rozhodnou nájezdy, jenže v čase 4:44 se kotouč šťastně odrazil k jičínskému Kyselovi, který bekhendem rozhodl 2:3.

Vlastislav Vondřejc, trenér Náchoda: „Odehráli jsme nejlepší utkání sezóny, všichni dřeli, dobře zachytal i gólman. Ještě asi šest minut před koncem jsme vedli 2:1, pak ale vyrovnal Weiss a šestnáct vteřin před koncem prodloužení jsme dostali třetího."

Sestava Náchoda: Navrátil - Chudý, Pánek - Burdych, Dostál - Pavlík, Horčička - Verner,Vondřejc,Hudeček - Škoda, Petr, Presse - Karel, Jurča, Zeman.

HC Wikov Hronov - TJ Sokol Semechnice 8:1 (0:0, 5:0, 3:1). Už po třech minutách měl domácí Hubáček před sebou odkrytou branku, jeho bekhendovou střelu ale semechnický gólman vyrazil. Na druhé straně to od modré zkoušel Rejchrt, ale Mráček v hronovské brance spolehlivě zasáhl. Domácí hráli následně v oslabení, hosté se ale do žádné nebezpečné příležitosti nedostali. V závěru první třetiny ještě střílel z mezikruží Michal Franců, ale ani jeho střela za brankovou čáru neprošla.

Do druhé části vstupoval Hronov v početní výhodě, tu ale nesehrál dobře. Svoji střeleckou smůlu dokázali domácí prolomit až na konci 27. min., kdy otevřel skóre utkání Fišer 1:0. Poté se dostal do samostatného úniku Rejchrt, na zakončení ale neměl příliš prostoru, a tak jeho střelu Mráček zneškodnil. Ve 32. min. měl dobrou příležitost Fišer, byl faulovaný, a tak si nájezd v klidu zopakoval při trestném střílení. Jeho libůstku ale Vacek přečetl a držel hosty ve hře. Ve 33. min. se ujal kotouče Hubáček, zpoza branky nabil Hornyšovi a bylo to 2:0. O dalších dvacet sekund později zakončil perfektní ťukes Martin Franců 3:0. Ve 37. min. posunul po závaru Fišer přihrávku do jízdy Vybíralovi a rozhozený semechnický brankář už neměl naději situaci zachránit 4:0. Ve 39. min. nahazoval od mantinelu Vítek a Šakarov jemnou tečí posunul skóre na 5:0.

Na začátku třetí třetiny se naskytla Hronovu přesilovka. Předchozí početní výhody se domácím nepovedly, a tak si nyní spravili chuť. Nekompromisní ranou dával na 6:0 Rojšl. V posledních minutách utkání ještě domácí vylepšovali skóre, nejprve přidal sedmou přesnou trefu Vítek a osmý gól Hronova dával o patnáct sekund později Šakarov 8:0. Na konečných 8:1 upravili hosté špatně pokrytým Rejchrtem až v samém závěru utkání.

Josef Bahník, trenér Hronova: „Konečně jsme bez nervů přehráli slabého soupeře. Bezbranková první třetina byla hlavně o našem nedůrazu v zakončení, ale jinak jsme celý zápas měli jasnou převahu, takže to byla vyloženě jen otázka skóre. Mám radost z toho, že prvně chytal nový gólman a zachytal velmi dobře."

Sestava Hronova: Mráček - Hornyš, Borůvka - Táborský, Ježík - Vybíral, Mi. Franců - Vítek, Hubáček, Šakarov - Ma. Franců, Fišer, Dudadík - Rojšl, Kozák, Ansorge. (mr, jk, jv, ts)