SK Třebechovice – HC Jaroměř 5:2 ( 2:2, 1:0, 2:0). Ve třetím zápase na hřišti soupeře v řadě postrádal trenér Vondřejc Hlouška, Ma. Svobodu, Jiráska a distancovaného Vejmana.

Při prvním střídání byl vyloučen Drašnar a domácí přesilovku využili k vedoucímu gólu. V 6. min. hry pro závadu na výstroji odstoupil Ježík. Třebechovice vzápětí svoji druhou přesilovku nevyužily, ale za to v 10. min. zvýšily svůj náskok na 2:0. Při přesilovce Jaroměře to mohlo být již o tři góly, ale Macháň šanci Milana Hlouška chytil. V čase 14:04 byl faulován Synek a nařízené trestné střílení Rudolfský proměnil – 1:2. V 17. min. srovnal skóre po objetí branky Drašnar – 2:2.

V úvodu druhé části se hosté po dvou vyloučených dostali do tří, čehož domácí ještě nevyužili, ale následnou přesilovku pět na čtyři tečí střelu mezi betony strhli vedení opět na svoji stranu – 3:2. Ve 28. min. chytil domácí brankář střelu přímo z voleje z hokejky Karla a chytil i za minutu střelu Koblížka, stejně tak i pokus Synka. Z jaroměřské strany i další šance znamenaly jen zvýšení zásahů brankáře. Macháň si také vedl dobře a hosty několikrát podržel. Po čtyřiceti minutách hry byl stav 3:2 pro Třebechovice.

Druhé trestné střílení rozhodčí nařídil v čase 40:42 za zákrok Merkla. Domácí Polák nakonec kotouč pod Macháně propasíroval a upravil na 4:2. Po inkasovaném gólu hrála Jaroměř krátce po sobě dvě přesilovky, obě zůstaly nevyužity. Stejně tak i ta třetí, když Rudolfský branku přestřelil a Drašnar se již k odraženému kotouči nedostal. V polovině třetí třetiny si domácí vyžádali oddechový čas a krátce po něm vstřelili pátý gól do sítě bezmocného Macháně. Domácí byli v laufu a utkání v pohodě dovedli do vítězného konce.

Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Ani jeden ze tří těžkých zápasů na hřišti soupeřů silné šestky jsme nedokázali vyhrát. Všechny tři prohry bohužel nesou úplně stejný stopy. Dnešní soupeř nás rozhodně po hokejové stránce nepřehrál, ale za větší bojovnost si body zasloužil.“
Sestava Jaroměře: Macháň – Koblížek, Merkl – Novák, Ježík – Růta, Kukal – Hamáček, Novotný, Drašnar – Synek, Křepinský, Jurča – Karel, Rudolfský, Dudadík.

Spartak Nové Město nad Metují – BK Nová Paka 7:5 (2:1, 3:3, 2:1). Opět v silně kombinované sestavě domácí tentokrát začali vlažně a důrazní hosté po 51 sekundách vedli 1:0, když se prosadil dorážkou Šrámek. Spartakovci srovnali v přesilovce, když Šnejdr z poměrně velkého úhlu nahodil puk na branku a odražený kotouč vrátil do klece Pišta 1:1. Pak Biegl v oslabení pohotově zareagoval na teč Slabého. V 10. min. se jiskřilo před oběma brankáři, nejprve Reichmann při dorážce Dostálovy střely mířil mimo a pak přečíslení hostů vyřešil Biegl. Stav se měnil při další početní výhodě domácího týmu, když Pišta zpoza branky našel mezi kruhy Chmelíka a ten střílel nad vyrážečku – 2:1. Zvýšit vedení mohli domácí při oslabení v 18. min., ale novopečený otec Ježek trefil pouze horní konec Dresslerovy hole.

Druhá část začala pro Spartak dobře. Ve 23. min. uvolnil Dostál dlouhou přihrávkou Pištu, který blafákem do forhendu dal na 3:1. V 25. min. vyhrál osobní souboj v rohu kluziště Praus a Ježek mu za to připravil snadnou práci do prázdné branky – 4:1. Pak zazvonily konstrukce obou branek – Ježkova tečovaná střela o tyč a Jakubcova bomba spodní boční rám branky. Ve 33. min. vyhrál Reichmann vhazování, Vencl přenechal Plíhalovi a ten prostřelil Dresslera – 5:1. O dvě minuty později domácí beci před Jakubcem ustupovali tak dlouho, až přes ně vystřelil a bylo to 5:2. Ve 38. min. dorazil až na třetí pokus do branky kotouč Jakubec a snížil už na 5:3. V poslední minutě druhé části z nevinně vyhlížející akce našel mezeru mezi betony již nejistého Biegla Slabý – 5:4.

Ve třetí třetině hosté dokonce vyrovnali. Ve 47. min. po chybě ve středním pásmu dorážel z druhé vlny opět Jakubec – 5:5. V polovině poslední třetiny bylo domácím horko, ale dvojnásobné oslabení se štěstím přežili. V něm Ersepka fauloval Dostála, který si to nenechal líbit. Na rozdíl od soupeře neshodil rukavice a tak byl trest pouze OK. Ještě při hře 4 na 4 v 53. min. jeli Praus s Ježkem 2 na 1, prvně jmenovaný vzal odpovědnost na sebe a bylo to 6:5. Pak domácí hráli další oslabení a v něm se vyznamenal Bláha proti Kolmannovi. Na druhé straně po úniku Pišty mohl rozhodnout Chmelík, ale kotouč mu před prázdnou brankou utekl z hole. Pojištění tříbodového zisku přišlo až v poslední minutě, když velmi dobře hrající Praus přešel jeden na jednoho, Dressler ještě zázračně kryl, ale Praus se hned dostal opět před branku a zavěsil pod břevno 7:5.

Pavel Biegl, trenér N. Města n. Met.: „Dnes to nebylo takové jako v předchozích zápasech, byli jsme dnes až moc lehkovážní a málem ztratili již rozhodnuté utkání. Je to škoda kvůli mladým hráčům, protože pak jsme nuceni redukovat již beztak zredukovanou sestavu. Napříště musí být výkon koncentrovaný po celé utkání.“

Sestava N. Města: Biegl (41. Bláha) – Dostál, Beneš – Jakl, Plíhal – Burdych – Dittrich, Ježek, Praus – Šnejdr, Chmelík, Pišta – Reichman, Škoda, Vencl.

HC BAL Dvůr Králové n. Lab. – HC Náchod 2:1 (0:0, 1:1, 1:0). První, kdo vyzkoušel pozornost domácího Barty hned v úvodní minutě, byl kapitán Vondřejc. Ve 2. min. se museli hosté bránit proti přesilovce domácích. Pak se šance na obou stranách střídaly, spolehlivě je likvidovali oba brankáři.

Před druhou třetinou Náchodské postihly hned dvě nepříjemnosti, nejprve Presseho postihla nevolnost a ve třetí formaci jej nahradil M. Koutský. Další pohroma neminula Škodu, kterému praskla brusle a další dvě třetiny odehrál v bruslích Leedera. Ve 22. min. byl vyloučen Pavlík, hosté přečkali oslabení bez úhony, jenže ve 25. min. se proti Navrátilovi již Kubelka prosadil – 1:0. Ve 29. min. získal kotouč Pavlík, neukvapil se, přihrál Hrabicovi, který naznačil nahrávku Komárkovi a střelou švihem nedal Bartovi šanci – 1:1. Pak dostala obě mužstva výhodu početních výhod, skóre se však neměnilo.

V úvodu třetí části Pavlík ve snaze vyhodit kotouč z obranné třetiny zasáhl strop haly a byl potrestán za zdržování. Jenže trest nebyl pouze dvouminutový, ale i gólový, když si Vítek zpracoval přihrávku Hamerského a přesně vypálil k tyči – 2:1. Ve 48. min. mohlo být srovnáno, jenže to by střela Vernera nesměla skončit na tyči. Utkání tak nakonec skončilo těsnou výhrou Dvora v poměru 2:1.

Aleš Hynek, manažer mužstva Náchoda: „V takto vyrovnaných utkáních rozhodují maličkosti. První branku jsme obdrželi po špatném střídání. Druhá padla při našem oslabení. Ve třetí třetině jsme si vytvářeli tlak a sahali po vyrovnání. Bohužel jsme jen nastřelili dvě tyče a břevno a ani závěrečná power play nepřinesla alespoň bod, který jsme si po předvedeném výkonu určitě zasloužili.“

Sestava Náchoda: Navrátil – Chudý, Šotola – Borůvka, Pavlík – Poul, Fečo – Hudeček, Vondřejc, Verner – Hrabica, Komárek, Škoda – Macháň, Javůrek, Presse – Leeder, M. Koutský. (jv, pb, jk)