HC Jaroměř – SK Třebechovice 4:0 (2:0, 1:0, 1:1). V úvodu promarnila Jaroměř přesilovku, více se hostující brankář zapotil v 6. min. při střele Rudolfského. Ještě v témže střídání to zkusil domácí útočník podruhé a byl z toho vedoucí gól. Jaroměř byla v této části hry lepší a bez úhony přežila i vyloučení Merkla. Stav po první třetině byl pro hosty až moc přívětivý vzhledem k dění na ledě. A to i přes druhý gól Drašnara v 17. minutě.

Začátek druhé třetiny vyšel lépe Třebechovicím a Svoboda měl rázem více práce v úvodních pěti minutách než za celou první třetinu. Domácí se však brzy vzpamatovali a ve 29. min. zvýšil krásně Svoboda po přihrávce Rudolfského. V následné přesilovce mnoho nechybělo ke čtvrtému gólu Merklovi. Třetí jaroměřský útok hrál velice dobře a potvrdil to i ve 32. min. při své akci a finální střele Karla. Ten ve 35. min. mířil při svém dalším střídání mezi betony hostujícího brankáře, neúspěšné. Nebýt brankáře hostí, mohlo být skóre vyšší. V čase 38:37 měli domácí minutu a půl přesilovku pět na tři, ta ovšem zůstala nevyužita.

Zkraje třetí třetiny hostující Lochman střelou od modré Svobodu již překonal, cestě puku do sítě zabránila tyč. Po slabším začátku třetiny domácí opět zabrali a výsledkem byl čtvrtý gól z hokejky Novotného. Komplikací mohlo být pro domácí vyloučení Ma. Kukala za dva po sobě jdoucí fauly, ale nebylo. Hosté nedokázali využít ani Růtovo vyloučení a tak zápas skončil úspěšně s nulou na kontě brankáře Svobody. I když mu v 58. min. k tomu pomohlo břevno jeho branky. Na druhé straně mířil v poslední třetině do brankové konstrukce i Rudolfský, a ten jako by symbolicky odzvonil vítězství domácích 4:0.

Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Odehráli jsme utkání, které bylo vždy až na úvod druhé a třetí třetiny plně v naší moci a Třebešky jsme téměř k ničemu nepustili. Co bylo potřeba, to výborný Svoboda pochytal.“

Sestava Jaroměře: Svoboda – Koblížek, Merkl – Novák, Synek – Ma. Kukal, Růta – Hamáček, Novotný, Drašnar – Vejman, Křepinský, Jurča – Svoboda, Rudolfský, Karel.

HC Náchod – HC BaL Dvůr Králové n. L. 8:2 (1:2, 1:0, 6:0). Hned od úvodního hvizdu se hrálo podle náchodských not. V polovině 3. min. Komárek uvolnil Vernera a ten pohodlně prostřelil Karbana – 1:0. V 5. min. zahrozili hosté Dlabem, ale ten objetí branky na Navrátila nevyzrál. Tentýž hráč v 8. min. se neprosadil při svém nájezdu. Na konci 13. min. byl vyloučen Vondřejc a tentokrát již hosté trestali Hamerským, který využil zakrytého výhledu Navrátila a vyrovnal na 1:1. V 16. min. využil ještě Dlab zmatku v domácí obraně a strhl vedení po první části na stranu hostí – 1:2.

Do prostřední části vstoupili domácí aktivně a výsledkem byla nastřelená tyč Škodou. Těžké chvíle zažili domácí ve 38. min., když byl nejprve vyloučen Vondřejc a po chvíli i Hrabica. Náchod se i díky spolehlivému Navrátilovi ubránil. Zasloužené vyrovnání přišlo ve 34. min., když Hudeček využil spolupráce s Vondřejcem – 2:2.

V úvodu třetí třetiny střílel domácí Hrabica, Karban zasáhl a Hubáček pohotově dopravil kotouč za jeho záda – 3:2. Ve 46. min. se nezadržitelně rozjel Hubáček a proti jeho střele neměl Karban nárok – 4:2. Pátou branku domácích pak přidal ve 44. min. správně postavený Šotola, jenž uklidil kotouč do branky – 5:2. Vzápětí na druhé straně fauloval Verner a za jeho zákrok bylo nařízeno trestné střílení, které ale Hamerský neproměnil! Dá říci, že tento moment hosty poslal definitivně do kolen, zvláště, když po chvíli tečoval Hubáček střelu Chudého od modré a završil své galapředstavení hattrickem – 6:2. Hned V 56. min. se trefil domácí Škoda po asistenci Komárka – 7:2. Konečnou podobu skóre stanovil o minutu později Javůrek po spolupráci Škody a Hudečka.

Aleš Hynek, manažer mužstva Náchoda: „Hezký dárek v podobě vítězství věnovali naši hráči svému trenérovi Aleši Hrubému k jeho pondělním narozeninám. V první třetině jsme měli pomalejší rozjezd a chybělo nám trochu štěstí v koncovce. Ve druhé třetině jsme začali přebírat iniciativu na svoje hole a postupně si vytvářeli tlak, který jsme korunovali ve třetí třetině sérií krásných branek. Výbornou práci dnes odvedlo celé mužstvo v čele s naší gólmanskou jedničkou Jirkou Navrátilem a střelcem hattricku Jirkou Hubáčkem.“

Ladislav Lubina, trenér HC BAL Dvůr Králové: „První dvě třetiny jsme odehráli velmi slušně a odpovídal tomu i ten stav. Bohužel, nevyužili jsme spoustu gólových šancí. Měli jsme vést alespoň 4:1 a bylo by po zápase. Dá se říct, že v první polovině soutěže nás neproměňování vyložených příležitostí sráží strašně moc na kolena. Ve třetí třetině jsme po hrubých chybách inkasovali a psychicky jsme sesypali.“

Sestava Náchoda: Navrátil – Pavlík, Šotola – Chudý, Borůvka – Javůrek, Fečo – Škoda, Vondřejc, Hudeček – Leeder, Hubáček, Hrabica – Verner, Komárek, Presse.

BK Nová Paka – Spartak Nové Město nad Metují 3:7 (0:3, 2:3, 1:1). Novoměstský Spartak začal na ledě lídra výborně a už v 5. min. šel Plíhalem do vedení. O chvíli později putoval novoměstský Beneš na trestnou lavici a v následném oslabení dal Ježek hostům dvoubrankový náskok. Třetí branku přidal šokovaným domácím za necelou minutu Kodym.

Spartakovcům se povedl i vstup do druhé části a hned po minutě a půl zvyšoval na 4:0 Chmelík. Pak se dostali ke slovu i domácí, kteří na začátku 26. min. snížili na 1:4, jenže za čtyřicet vteřin upravoval zpět na čtyřbrankový rozdíl Janoušek – 1:5. V polovině zápasu domácí opět snížili, jenže poslední slovo měl ve druhé třetině novoměstský Pišta, který v čase 39:28 dával na 2:6.

Tento stav vydržel až do poloviny poslední třetiny, kdy upravil v přesilovce na 2:7 Kodym. Početní výhodu využili na konci utkání také domácí, kteří uzavřeli na konečných 3:7.

Pavel Biegl, trenér Nového Města nad Metují: „ Jeli jsme na led lídra soutěže a v Pace je místo ledové plochy letiště, takže jsme k utkání vzhlíželi s určitými obavami. Ty se po pár minutách rozplynuly. Přestože stále doháníme bruslařské manko ze září, je to z tohoto pohledu od nás stále lepší a lepší. Začali jsme zodpovědně s plněním taktických úkolů a přestože postupem času se občas chyba vloudila, na konečné skóre to vliv již nemělo. Domácí nás trápili pouze v našem útočném pásmu ve snaze o nátlakovou hru. Tím si však na sebe zároveň upletli bič v podobě našich soustavných přečíslení, ze kterých jsme skórovali. Kromě vstřelených branek obě mužstva neproměnila několik šancí a my navíc Hejdukem i trestné střílení. Výsledek odpovídá dění na ledě.“

Sestava Nového Města nad Metují: Bláha – Beneš, Dostál – Jakl, Plíhal – Burdych, Šnejdr – Dittrich, Ježek, Zámečník – Janoušek, Kodym, Pišta – Hejduk, Chmelík, Řehák – Rail.

Další program, ST 18.00: N. Město nad Metují – Náchod, Hronov – Jaroměř, Dvůr Králové – Opočno, Třebechovice – N. Paka. (jv, jk, mr, pb)