TJ Spartak Nové Město n. Met – HC Jaroměř 4:0 (1:0, 1:0, 2:0). Domácí Spartak přečkal v úvodu oslabení a pak se chopil iniciativy. Ve 5. min. ještě hostující gólman Macháň brance ve své síti zabránil, v 8. min. však ji kapituloval. Po chybě obránců ve středním pásmu se dostal ke kotouči Kodym, kolmicí vyslal Hrabicu, jenž nekompromisně zakončil – 1:0. Také ve zbytku třetiny byli domácí aktivnější, skóre se však již neměnilo.


Ve 22. min. zapomněli hosté na útočné modré na Jedličku a jeho golf po ledě jen těsně minul vzdálenější tyč. Ve 27. min. se dostali hosté do první velké šance, ale Bláha Hamáčka vychytal. Druhou velkou šanci zmařil hostům Bláha v polovině utkání. Pětiminutový tlak hostí zakončil nepřesnou střelou po buly Rybín. Poté se opět probudili domácí a při Zámečníkově šanci hostům hodně zatrnulo. V přesilovce z 33. min. vysel gól ve vzduchu, ale jak Petr, tak i Janoušek s Jedličkou potřebovali v zakončení kousek více štěstí. V 36. min. zakončoval přečíslení 2 na 1 Kodym střelou, která olízla břevno. O minutu později byl Ježek už úspěšnější. Ve středním pásmu ho našel najetého Kostka a po odmítnutí beka mířil mezi beton a lapačku 2:0.


Konec druhé a začátek třetí třetiny hráli domácí v oslabení. V 41. min. vyfasoval za protesty hostující Hamáček 10 minut OT, když se mu nelíbil verdikt sudího. Na přelomu třetiny se definitivně rozhodlo o osudu utkání. Nejprve ve 48. min. rozhodčí neuznal gól hostům pro předchozí přerušení hry. Hned na to fauloval pronikajícího Janouška Merkl a při přesilovce 4 na 3 nadvakrát dorazil Dostálovu střelu Janoušek 3:0. V 52. min. se domácím naskytla půlminutová přesilovka 5 na 3, kterou ale pohrdli. Při následné přesilovce o jednoho muže se dostal do šance Jedlička, ale Macháň se přemístil včas. Pak přišly kromě dvouminutových vyloučení i desetiminutové – domácí Jakl za faul na hlavu a Šotola za nesportovní chování. V 55. min. Spartak využil Zámečníkem přesilovku 4 na 3, když Lochmanovu polostřelu sklepl ze vzduchu do sítě 4:0.


Pavel Biegl, trenér Nového Města n. Met.: „Na rozdíl od Hronova jsme nervozitu nechali v šatně a po kompaktním výkonu jsme Jaroměř přehráli. Chtěl bych klukům poděkovat i za to, že je provokace hostí nechaly chladnými a soustředili se pouze na hru.“


Vlastislav Vondřejc, trenér Jaroměře: „Začali jsme zakřiknutě a Nové Město bylo celou první třetinu lepší. Ve druhé části, když se nám začalo dařit, jsme inkasovali podruhé, což nás poslalo do kolen. Pak už kluci neunesli soupeřovo vedení a začali faulovat, čehož Město dokázalo využít. Určitě ještě ale soupeře potrápíme, není všem dnům konec.“


HC WIKOV Hronov – HC BAL Dvůr Králové nad Labem 2:3 (0:0, 1:2, 1:1). V utkání velmi dobré úrovně měli v první třetině více vyložených šancí domácí Ochotníci. Dvě šance zazdil Šakarov, jednu pak i Kubeček a i když na druhé straně ztroskotal na Svobodovi i hostující Říčař, odcházelo se do kabin za stavu 0:0.


V úvodu druhé části hráli domácí přesilovku, Hudečkovu střelu tečoval Šakarov a domácí vedli 1:0. Ve 33. min. po bitce mezi Rojšlem a Pletkou skončil hostující hráč pod sprchou, dlouhou pětiminutovou přesilovku Hronov pokazil zbytečným vyloučením. Šok přišel v závěrečných deseti sekundách druhé třetiny. Nejdříve hosté zcela zapomněli na osamoceného Franců, ten měl snad půl minuty na to, aby Poláčka pokořil, ale tak dlouho míchal pukem, až ani nevystřelil. Z protiútoku pouhých osm sekund před sirénou na druhé straně zkušeně zavěsil Kubelka – 1:1. Otřesení domácí vzápětí neuhlídali Kollmana a ten dvě sekundy před koncem třetiny otočil na 1:2.


Hronov byl po dvě třetiny lepším týmem, hostující Poláček však předváděl vynikající výkon. Nápor Hronova ve třetí třetině vyzněl naplano, naopak hosté začali obracet vývoj střetnutí a v závěrečné třetině byli lepší V 57.min. po sérii hronovských vyloučení hosté využili přesilovku pět na tři, když dělovku Hamerského od modré tečoval do sítě Dušička – 1:3. Při vyloučení Hakena však vrátil naději alespoň na vyrovnání krásnou samostatnou akcí Hudeček, když vyjel od mantinelu, proháčkoval obranu a vymetl okno Poláčkovi branky – 2:3. Naději na power-play pokazil vyloučením Šakarov a tak si hosté odvezli těsné vítězství.


Radek Měsíček, trenér Hronova: „V krásném utkání jsme měli po dvě třetiny více ze hry a také daleko více vyložených šancí. Vychytal nás však vynikající Poláček a rozhodl neuvěřitelná šestisekundovka v závěru druhé třetiny. Naše šance na bronz však stále žije.“


Aleš Hrubý, trenér Dvora Králové: „Souhlasím s tím, že to bylo moc pěkné střetnutí a možná jsme měli trošičku více štěstíčka. Za výkon ve třetí třetině jsme si však myslím, výhru zasloužili.“