HC Stadion Vrchlabí HC Wikov Hronov 3:6 (1:2, 1:2, 1:2).

Do utkání vstupovali v roli favorita domácí, kteří před tímto zápasem okupovali špici průběžného pořadí. Hronovu se ale podařilo prolomit neúspěch z předchozích zápasů a porazil Vrchlabí naprosto zaslouženě 6:3.

Ve 4. min. dostali domácí šanci na otevření skóre v podobě vyloučení Daňa, který dostal dvě minuty za podražení, přesilovou hru ale nevyužili. O chvíli později se vylučovalo i na druhé straně, ve vlastní početní výhodě zažil Hronov horkou chvilku, když Vrchlabští jeli dva na jednoho, ale zvonila pouze tyč. Hronovští přesilovku nakonec dokázali využít Borůvka vypálil od modré, kotouč se odrazil od Biegla a Šakarov ho poté sklepl přímo za gólmanova záda 0:1. Vedení hostí však netrvalo dlouho, asi o minutu později se dokázali prosadit i domácí zásluhou Zázvorky, kterému asistoval Filip, a bylo rázem vyrovnáno 1:1. V 15. min. zaspala obrana domácích a Knotkovi se podařil perfektní únik, když byl stíhaný pouze jedním vrchlabským bekem, který už však proti navýšení na 2:1 nemohl nic udělat.

Na začátku druhého dějství se domácí radovali z vyrovnávacího gólu, jejich radost však byla předčasná, protože branka nebyla uznána. O několik minut později se však mohli z gólu těšit právem v přesilové hře poslal puk za Vyčítalova záda Filip 2:2. Další obdržený gól byl pro Vrchlabí hodně nešťastný, Martin Franců se snažil přihrát připravenému Smolíkovi před vrchlabskou branku, kotouč se však odrazil od Hajnovy hokejky na horní tyč a po Bieglových zádech se sklouzl až za brankovou čáru 2:3. Gólový účet druhé třetiny uzavřel čtvrtou brankou hostí Knotek, který se tak při své premiéře za Hronov blýskl hned dvěma góly.

Ve 43. min. přihrál Hubáček Šakarovovi, ten spolehlivě zakončil a Hronov už vedl o tři branky 2:5. To však ještě nebylo všechno, na přihrávku od Finka čekal před brankou připravený Martin Franců, pro kterého nebyl větší problém poslat kotouč do odkryté branky 2:6. Vrchlabí se ještě podařila kosmetická úprava skóre, když Kovář využil přesilovku a snížil na 3:6.

Vlastislav Vondřejc, trenér Hronova: „Předvedli jsme solidní výkon, vytvořili jsme si dost gólových šancí, takže skóre mohlo být klidně dvojnásobné. Kluci odvedli dobrý kolektivní výkon a bylo na nich vidět, že konečně hrají hokej, jaký předváděli v minulé sezóně.“

Sestava Hronova: Vyčítal Hornyš, Fink John, Ma. Franců Hubáček, Smolík, Kozák Šakarov, Vítek, Daňo Borůvka, Mi. Franců, M. Kubeček Knotek.


HC Jaroměř BK Nová Paka 6:3 (2:1, 3:0, 1:2).

Už v 1. min. ujížděla dvojice Rudolfský Vejman na jednoho obránce, střela Vejmana ale mířila pouze do brankáře. V 7. min. se do šance dostali i hosté a Svoboda musel zabraňovat téměř vlastnímu gólu. Nakonec z toho bylo jen vyloučení Dudadíka. Ten po návratu z trestné lavice chyboval a hosté šli do vedení 0:1. To trvalo pouze 17 vteřin jako správný bojovník se ukázal kapitán mužstva Hamáček 1:1. V 15. min. za napadení Světlíka dostal Ersepka 2 minuty, za protesty Šebek 10 minut. Po chvilce Novotný trefil tyč, hosté se vzápětí provinili za zdržování hry a byla z toho dvojnásobná přesilovka. První střelecký pokus Růty byl ukvapený, ten druhý po souhře byl přesný 2:1. V normální přesilovce přišel další faul hostí Plecháče, ten k tomu dostal další desítku. Za protesty hráčská lavice dostala další menší dvouminutový trest a posléze vedoucí mužstva Šmika byl vykázán rozhodčím ze stadionu. Dlouhou přesilovku domácí tentokrát využít nedokázali.

Hned po přestávce poslal hosty do šance svou chybou Novotný, Svoboda ale vše napravil. Miloš Růta byl při střelecké chuti, což dokázal krásnou střelou ve 25. minutě 3:1. Ve 33. min. mířila střela hostí k tyči, na poslední chvíli dal do střely Svoboda vyrážečku. Hned z protiútoku po samostatné akci dal Karel čtvrtý gól Jaroměře, která stále hrála v oslabení. Ve 37. min. brankář hostí Dudadíkovi střelu zkrotil až na brankové čáře a po další souhře třetí pětky zakončoval Krause do prázdné branky na 5:1.

Celá třetí třetina byla oboustranně rozhozená. A i když měla Jaroměř navrch, tuto část vyhráli hosté. Nejhezčí moment utkání byl vidět při šestém gólu, jehož autorem byl Jirásek.

Petr Chýlek, trenér Jaroměře: „Dnes jsme odehráli nejhorší zápas sezóny. Naší hře chyběla rychlost, nasazení a především důraz při zakončení. Zápas byl díky častému vylučování rozkouskován a hra neměla spád. Naštěstí se hráči soupeře věnovali více diskuzím s rozhodčími než hře. Dnes nás potěšil pouze zisk tří bodů.“

Sestava Jaroměře: Svoboda Koblížek, Hloušek Bujňák, Merkl Dudadík, Růta Vejman, Rudolfský, Hamáček M. Podzimek, Novotný, Světlík Jirásek, Karel, Krause Čapek.


Sokol Semechnice TJ Spartak Nové Město nad Metují 1:14 (0:6, 0:6, 1:2).

Utkání dopadlo podle předpokladů, tedy debaklem domácích. Ti s favoritem drželi krok jen do 10. min. úvodní části, ve které však po trefách Kodyma a Prostředníka hned dvakrát inkasovali. Hostům pak vyšla parádně poslední pětiminutovka úvodní části, v níž po gólech Ježka, Potučka, Kodyma a Prause odskočili až na 6:0.

Tento stav vydržel až do poloviny utkání, na 7:0 pro Nové Město zvyšoval ve 30. min. Stehno, tentýž hráč přidal o dvě minuty později i osmou trefu. Devátý gól dal za další půl minutu Potuček a toho také čeká příspěvek do kasy za desátý gól. Normu šesti gólů na třetinu pak v poslední minutě druhé části ještě splnili Marša a vteřinu před druhou sirénou i Chmelík.

Na 13:0 pro Nové Město dával v úvodu třetí části Praus, čisté konto pak překazil hostujícímu brankáři ve 44. min. Lukášek, na konečných 1:14 upravoval v 59. min. Stehno.

Pavel Kodym, trenér N. Města: „Potvrdili jsme roli favorita a zaslouženě zvítězil dvouciferným výsledkem. První start za muže si připsali junioři David Dufek a Tomáš Prostředník, který i skóroval. V brance nastoupil Lukáš Hradecký, který též podal dobrý výkon.“

Sestava N. Města: Hradecký Jakl, Hejduk Marša, Dittrich Dufek, Burdych Ježek, Kodym, Praus Vlček, Stehno, Potuček Prostředník, Chmelík, Mach.


HC Náchod HC Jičín 7:4 (1:0, 5:0, 1:4).

Zápas začali domácí aktivně, Šejnoha s Leederem si ale na hostujícího brankáře nepřišli. Naprázdno vyšly i další jak domácí, tak hostující pokusy. Na gól se tak čekalo až do druhé poloviny úvodní dvacetiminutovky. V polovině 13. min. fauloval hostující Zörkler a po minutě jej z trestné vysvobodil Komárek, když si se Svobodou zahrál na kočku a myš 1:0.

Do druhé části vstoupil Náchod opět aktivně, ale tentokrát tlak Náchoda gradoval po vyloučení Zörklera ve 42. sekundě. Na konci 1. min. Pavlík využil přesilovku po nahrávkách Šejnohy a Komárka 2:0. Ve 23. min. kapitán Vondřejc využil nehokejového postoje Svobody a po náhře Javůrka a zvýšil na 3:0. Rozlícený Svoboda se nejprve rozzlobil na svou hůl, které se chvíli na to zbavil a odjel na střídačku, jeho post zaujal Šec. Ten udržel čisté konto do 37. min., když Zeman našel Škodu a jeho zásluhou byl stav 4:0. V úvodu 39. min. s chutí hrající Leeder nahrál Petrovi a ten s přehledem upravil na 5:0. V téže minutě se kotouč po ose Škoda Zeman dostal k Šejnohovi a ten stanovil skóre po dvou třetinách na 6:0.

Třetí třetina se hrála prakticky z povinnosti. Na počátku 46. min. hosté vstřelili první branku Zörklerem 6:1. V polovině 49. min. Hrabica po nahrávkách Petra a Leedera opět získal šestigólový náskok 7:1. V půli 52. min. Hladík snížil na 7:2. Tentýž hráč upravil na 7:3 na konci 56. minuty. Šest sekund před závěrečnou sirénou upravil na konečných 7:4 Kollman.

Jiří Drbal, trenér Náchoda: „Dnešní utkání začalo v poklidném tempu se spoustou nepřesností, a to nám vydrželo celou první třetinu. Ve druhé třetině kluci přidali a hned se to projevilo na výsledku. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že ještě navýšíme skóre a místo toho jsme trestuhodně upravili výsledek v náš neprospěch. Prohrát poslední třetinu 1:4 je vrchol nedisciplinovanosti. Špatná koncovka a herní neukázněnost je momentálně naší největší slabinou a proto na tom musíme hodně zapracovat. Jinak jsem rád za získané 3 body.“

Sestava Náchoda: Navrátil Chudý, Michel Pavlík, Komárek Dostál Javůrek, Vondřejc, Hudeček Škoda, Šejnoha, Zeman Leeder, Petr, Hrabica. (ts, mr, jv, jk)