Prvními zápasy byla rozehrána také barážová skupina o účast v příštím ročníku Krajské ligy. Prestižní okresní derby mezi domácím Novým Městem a hosty z Hronova rozhodla druhá desetiminutovka prostředního dějství.

N. Město n. M. – Hronov 5:0
(1:0, 3:0, 1:0)

Pro barážové derby byla klíčová druhá desetiminutovka druhé třetiny, do níž domácí hokejisté vměstnali tři branky, čímž odpor Hronova definitivně zlomili a zadělali si tak na první barážové body.

Samotné utkání bylo dlouho vyrovnané, na první branku se čekalo až do 12. min. první třetiny, kdy zaúřadoval elitní domácí útok. Hrabica našel Šejnohu, který si v podobných situacích už ví rady – 1:0. Na jednobrankový distanc se Hronovští drželi až do úvodu zmiňované druhé desetiminutovky druhé třetiny. Ve 32. min. posouvá ukazatel skóre na 2:0 domácí Reichmann a tentýž hráč navíc přidává o minutu později svou druhou a novoměstskou třetí trefu – 3:0. Na 4:0 pak zvyšuje v konci druhé části Šimončič. Ve třetí třetině si už domácí výsledek více méně hlídali, na konečných 5:0 pak upravovali až v předposlední minutě. Autorem posledního gólu byl v přesilové hře Mašek.

Nová Paka – Jaroměř 4:3
(0:0, 1:3, 3:0) – stav série 1:1

První třetina druhého čtvrtfinálového souboje obou týmů přinesla oboustranně podobnou opatrnou hru. Více střel vyslali na branku hosté, ale domácí gólman Abrahám všech třináct pokusů lehce zlikvidoval. Pozorné obrany nepouštěly útočníky do vyložených šancí. Na obou stranách byli dva vyloučení bez náležitého gólového efektu.

Ve druhé třetině zahrozil v prvních vteřinách domácí Zvolenský, který se individuálně dostal až před hostujícího Navrátila, ale svou šanci neproměnil. Skóre utkání otevřel v přesilové hře domácí Havelka, který dostal kotouč po rychlé akci Ukhina za Navrátilova záda – 1:0. Druhá polovina prostředního dějství ale patřila hostujícímu týmu. Díky střelecké potenci svého nejlepšího hráče, prvoligového Tadeáše Kociána, třikrát skórovali a otočili stav na 1:3. Šanci korigovat výsledek měl petrohradský Ukhin, který se individuálně dostal před hostujícího brankáře, jenže svou šanci opět neproměnil.

V úvodu třetí třetiny se Jaroměř nikam nehnala a zbytečně neriskovala. Ve 45. min. nahodil puk v přesilové hře na jaroměřskou branku domácí obránce Štěpán. Před hostující brankou odrazil kotouč do gólové příležitosti Vondrlík a jeho práci zakončil Kadeřábek – 2:3. Domácí rázem ožili, jenže Jaroměř spolehlivě svůj hubený náskok hlídala. Hostující gólman Navrátil v těchto momentech svůj tým několikrát podržel. Pět minut před koncem třetí třetiny si domácí situaci ještě zkomplikovali, když se nechal zbytečně vyloučit na dvě minuty Vondrlík. Domácí však v oslabení Jaroměř zaskočili aktivním napadáním, a to nakonec slavilo úspěch. Novopacký Spal od modré nahazuje puk před jaroměřskou branku a tečující Hric v oslabení srovnává na 3:3. Jaroměř tento moment zlomil a necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny rozhodla o vítězství domácích jejich první pětka. Tomáš Kadeřábek poslal kotouč za jaroměřskou branku na svého bratra Jana, který posunul puk k levé tyči Jaroměře Vondrlíkovi a kapitán týmu, jenž navíc hrál se zlomeným nosem, poslal černou gumu do jediného volného místa Navrátilovy branky. Kotouč prolétl nad levým ramenem do horního růžku – 4:3. V závěru hosté neudrželi nervy na uzdě. Nejprve se nechal vyloučit kapitán Merkl a poté se Vejman pustil do pěstní výměny názorů s hostujícím Spalem. Na jaroměřské prohře 3:4 se ale už nic nezměnilo. (dop, mr)