Předčasně tento poslední zápas skončil v Jaroměři, až do vítězného konce ho naopak dohrály Náchod a Nové Město nad Metují.

HC Dvůr Králové – HC Náchod 4:6 (0:1, 2:2, 2:3). „Přestože jsme po první třetině vedli 1:0, nebyla naše hra ideální. Nešlo nám to tak, jak bychom si představovali, přesto si myslím, že jsme v ní byli lepší a zaslouženě ji vyhráli," vrací se k úvodnímu dějství náchodský trenér Ludvík Berger.

„V první půlce druhé třetiny to stále z naší strany nebylo ideální, posledních dvanáct minut druhé části jsme ale byli lepší. Soupeře jsme zatlačili, chvílemi se hrálo na jednu branku, měli jsme jednu šanci za druhou, ale prostě jsme je nedokázali proměnit. Herně jsme byli ve druhé třetině o hodně lepší, bohužel jsme to ale nedokázali promítnout ve skóre," říká ke druhé třetině, která nakonec skončila nerozhodně 2:2, náchodský trenér.

Ve třetí třetině dokázali jeho svěřenci odskočit na 5:2, jenže pak hosté vytvořili několik chyb, kterými vrátili domácí do zápasu. „Všechny branky, které soupeř dal, vzešly z našich chyb. U čtvrtého gólu jsme udělali hned dvě chyby najednou a zaplatili jsme za to. Soupeř snížil na 4:5 a vycítil šanci. My jsme se zatáhli do obrany, vzal jsem si time a pak se nám podařilo vstřelit uklidňující šestý gól," ohlíží se za dramatickou třetí třetinou i celým zápasem náchodský kormidelník Ludvík Berger.

Náchod tak v čele tabulky navýšil vedení už na jedenáct bodů, a to má ještě k dobru dohrávku derby v Novém Městě nad Metují (16. ledna). „Sice máme náskok jedenácti bodů, což je hodně, ale i ten zápas ve Dvoře ukázal, že nic není předem dané. Navíc ve Dvoře byla úžasná atmosféra a myslím, že i ti fandové, kteří tam dorazili, se bavili. Utkání bylo dramatické, na druhou stranu si myslím, že jsme byli lepším mužstvem a vyhráli jsme zaslouženě," je přesvědčen náchodský trenér Berger.

Sestava Náchoda: Mertlík – Hendrich, Verner, Plíhal, Pánek, Javůrek, Kosík – Macháň, Janoušek, Šejnoha – Vlček, Kodym, Hradecký – Vondřejc, Škoda, Zeman – Leeder.

SK Třebechovice pod Orebem – TJ Spartak Nové Město nad Metují 3:6 (1:3, 1:2, 1:1). Hned od úvodního vhazování se hosté pustili do rychlého napadání rozehrávky a svým pohybem dělali domácím hráčům řadu problémů. Do vedení se dostali hostující hokejisté ve 4. min., když vybojovali kotouč v rohu hřiště a poté před brankou Michálek trefil volné místo v domácí brance – 0:1. Druhá branka do domácí sítě padla o čtyři minuty později, když se hráči nestihli vrátit z útočného pásma a před brankářem Petrů zůstal osamocený Šeda – 0:2. Ve 12. min. Klemencova střela olízla horní tyčku Bernartovy branky, a tak domácí gól naděje padl až v 16. minutě. To v rohu vybojoval kotouč Dostál a jeho nabídku před branku zužitkoval Šafář – 1:2. V 19. min. sudí poslal Třebechovice do tří a hosté touto nabídkou nepohrdli. Po kombinaci zůstal volný u tyčky Malinský a zvyšoval na 1:3.

Ve druhé třetině pokračoval poměrně rychlý hokej, ve kterém se domácí opět nevyvarovali některých zbytečných zákroků, za které byli vylučováni. V jedné z přesilovek Třebechovice od pohromy zachránila tyč, ale v dalším oslabení se od modré trefil do horního růžku Dudadík a zvyšoval už na 4:1 pro hosty z Nového Města. Ve 37. min. se po střele Klemence dostal k odraženému puku Jakub Drašnar a z prostoru mezi kruhy prostřelil hostujícího brankáře – 2:4. Ze snížení se ale domácí dlouho neradovali a hned v následujícím střídání se po závaru ve třetině prosadil Martin Franců a vrátil hostům zpět tříbrankové vedení. To nezměnila ani akce z poslední minuty druhé části, kdy Jakub Drašnar orazítkoval horní tyčku novoměstské branky.

V úvodu třetí třetiny domácí hokejisté přestáli další oslabení a poté měli výhodu přesilovky zase oni. Ale místo tlaku a snížení viděli diváci gól v jejich síti, když hosté vyrazili do rychlého brejku a Daňo upravoval už na 2:6. V 54. min. měl na své holi snížení Klemenc, ale prázdnou branku po výpadu v oslabení netrefil. O závěrečnou branku se tak postaral tečí Lochmanovy střely od modré Jakub Drašnar v 57. min. – 3:6.

„Hlavní důvod naší výhry byl ten, že jsme konečně hráli na tři pětky, takže nám nedocházely síly. Posílili nás junioři z Hradce a tím pádem jsme vydrželi celý zápas bruslit a domácí přehrávat. Vytvořili jsme si obrovské množství šancí, plno jsme jich ještě zahodili a naopak dovolili domácím v závěru korigovat," stručně shrnul zápas domácí trenér Josef Bahník.

Sestava N. Města n. Met.: Bernart – Daňo, Suk, Mlateček, Skála, Dufek – Exner, Gloss, Šeda – Mi. Franců, Ma. Franců, Michálek – Malinský, Gančarčík, Dudadík – Rojšl.

HC Jaroměř – HC Jičín 3:0 a nedohráno pro příliš málo hráčů Jičína. Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří se už na začátku 7. min. prosazují zásluhou Kociána. Na další gólový zápis se pak čekalo až téměř do poloviny utkání, v začínající 30. min. posunul ukazatel skóre na 2:0 Podzimek. O pět minut později navíc Karel zvyšoval na 3:0. Toto byl zároveň téměř poslední zápis v tomto utkání, neboť o chvíli později byl zápas předčasně ukončen pro příliš málo hráčů Jičína. „Utkání bylo po dvou třetinách ukončeno z důvodu příliš malého počtu hráčů hostí, kteří z důvodu zranění nebyli schopni utkání dohrát. Jejich počet klesl pod 9 hráčů," napsal do zápisu o utkání hlavní rozhodčí Petr Martinek. (mr, dop)