Ten první, a z pohledu regionálního fanouška rozhodně zajímavější, byl k viděné v hronovské Wikov aréně, kde domácí přivítali soupeře z Jaroměře.

Druhý duel se pak hrál v Novém Bydžově, kde domácí přetlačili Novou Paku až v prodloužení.

Náchod má své utkání 11. kola v Třebechovicích přeložené na 22. listopadu a vzájemný zápas Opočna a Jičína se odehraje až 13. prosince.

HC WIKOV HRONOV – HC JAROMĚŘ 6:5

FAKTA – branky: Mlateček, Šejnoha, Vacek, Fišer, Mašek, Dudadík – Hlavnička 3, Veselý 2. Rozhodčí: Padevět – Zeman, Mertlík. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0, v oslabení: 0:1. Diváci: 200. Třetiny: 2:1, 3:2, 1:2.

Okresní derby nezačalo pro hosty z Jaroměře nejšťastněji. V 5. minutě si odpykával trest na lavici hanby jaroměřský Merkl, Dostál předložil puk Mlatečkovi a jeho střela po ledě znamenala vedení Hronova 1:0.

Jaroměř však dokázala bleskurychle reagovat. O minutu později totiž při signalizovaném vyloučení Hronova dorážel zblízka Hlavnička na 1:1. V téže minutě si ale Hronov vzal vedení zpět, to když puk putoval na jeden dotek po ose Hylena-Mašek-Šejnoha, který dával do prázdné klece – 2:1. Poté na jedné straně nedal loženku Hlavnička, na druhé pak hronovský Petr.

V úvodu druhé třetiny byl vyloučen opět hostující Merkl, v přesilovce Hronova ujel Vacek, ale dával jen do betonu ležícího Navrátila. Ve 28. minutě samostatný nájezd hronovského Perutka pokryl jaroměřský strážce, vzápětí si stejně tak Langpaul vylámal zuby na pozorném domácím brankáři.

Při další hronovské přesilovce v polovině utkání ujel po křídle domácí Fišer, prudce nacentroval a Vackovi stačilo nastavit jen hůl – 3:1. Navýšit hronovské vedení mohl ve 34. minutě Vacek, ten svůj brejk nedal a z protiútoku Veselý obešel domácího beka a snížil na rozdíl jediné branky – 3:2.

Bláznivý zápas však pokračoval. Dvě stovky diváků vidělo další branku hned o minutu později, když při signalizovaném vyloučení vybídl Dudadík volného Fišera a ten našel skulinu mezi tyčí a ramenem hostujícího Navrátila – 4:2. Dvě minuty před přestávkou Šejnoha nabil ostrými Maškovi, a ten od modré zvyšoval na 5:2.

Ale ani to ještě nebylo ve druhé třetině všechno. Pouhých třicet sekund před druhou sirénou hosté trestuhodně třikrát stříleli z bezprostřední blízkosti, na čtvrtou střelu byl už Mahdal krátký, když se krásně do okna trefil Hlavnička – 5:3.

Na začátku třetí třetiny, po sérii vyloučení na obou stranách, ujel v oslabení hostující Veselý a zavěsil nekompromisně pod víko 5:4. Poté byl velice přísně vyloučen domácí Podzimek, ale paradoxně ujel v oslabení domácí Fišer, jenže svůj pověstný blafák tentokrát nedal.
V 57. minutě vybojoval puk za jaroměřskou brankou Vacek, našel Dudadíka a ten propasíroval kotouč za Navrátilova záda – 6:4. Zdálo se být rozhodnuto, ale za pár sekund po krásné kombinaci jaroměřského útoku doklepával do prázdné branky Hlavnička – 6:5.

V hektickém závěru hosté odvolali gólmana, Hronov vyhodil puk přes celé kluziště, rozhodčí zakázané uvolnění pustili a Dudadík dával na 7:5. Po protestech hostů však hlavní rozhodčí Padevět gól odvolal a dokonce vrátil čas. Třicet sekund do konce však Hronov přece jen ubránil a podruhé za sebou bral tři body za těsné vítězství o jedinou branku.