Stadion Nový Bydžov – HC Wikov Hronov 2:9 (1:3, 0:4, 1:2). Relativně snadnou úlohu mělo přinést utkání posledního týmu s vedoucím Hronovem. Ten neponechal nic náhodě a už po šesti minutách šel Perutkem do vedení. O dvě minuty později ale domácí vyrovnali, jenže s Hronovem to nezacloumalo. Na konci 12. min. dával Fišer na 1:2 a tentýž hráč přidal v přesilovce o dvě minuty později třetí úspěch Hronova – 1:3.

V úvodu druhé části byl vyloučen domácí Louženský a o jeho předčasný návrat se postaral vteřinu před vypršením 22. minuty utkání Daňo – 1:4.

Hronovský Fišer zkompletoval svůj hattrick ještě před polovinou utkání, když ve 25. min. zvyšoval v oslabení už na 5:1 pro Hronov. Další gól v oslabení zaznamenal hostující Šakarov ve 32. min. – 1:6. Gólový účet druhé části uzavřel pro změnu v přesilovce hronovský Mlateček – 1:7.

Vstup do třetího dějství se lépe povedl domácím, kteří ve 43. min. snižovali Vaníčkem – 2:7. Hosté si však utkání s přehledem hlídali, na 2:8 zvyšoval v 54. min. Smolík a definitivní dečku udělal za utkáním hronovský Kozák v 55. minutě – 2:9.

Radek Měsíček, trenér Hronova: „Domácí nám umožnili hrát naši hru, což se projevilo i na výsledku.“

Sestava Hronova: Wittvar – Hornyš, Borůvka – John, Daňo – Měsíček – Šakarov, Perutek, Hubáček – Fišer, Smolík, Fink – Franc, Kozák, Mlateček.

HC Jaroměř – HC Opočno 5:3 (0:1, 1:2, 4:0). V Jaroměřském dresu na „výpomoc“ za nemocného Ro. Svobodu nastoupil jako Ježkův náhradník Jiří Macháň. Za to mu rozhodně patří dík, že nenechal své kamarády na holičkách a kryl záda mladšímu kolegovi, který zde po něm převzal i jeho populární 40 na dresu.

Hned v první minutě ohromnou šanci promarnil domácí Krause, který se místo nahrávky na volného Novotného snažil na Biegla vyzrát sám. Ovšem ani opočenští Baroni se nenechali zahanbit, a tak musel i Ježek řešit několik ošemetných střel. V 11. min. pronikl přes Ježíka Slezák a pohodlně po naznačení střely zastrčil kotouč mezi betony do sítě – 0:1. V první přesilovce Jaroměře si párkrát od modré zastřílel Ježík, ale jinak hosté oslabení přečkali.

A co víc, deset vteřin po přestávce svůj náskok díky Černíkovi zvýšili na 0:2. Hosté dokázali svojí chytrou hrou a důrazným pohybem na ledě vytěžit z minima maximum. Ve 26. min. trestali chybu Ježíka ve středním pásmu třetím gólem. Prolomit neprůstřelnost Biegla se povedlo až v polovině zápasu Novotnému, který v přesilovce tečoval střelu Dostála – 1:3. Další přesilovka už tak úspěšná nebyla – Růtovu střelu Biegel chytil a Krause zazvonil o tyč. Ve 38. min. naopak v domácím oslabení zakročil Novotný a z dalšího útoku trefil Pekárek brankáře do masky.

Lépe mířil ve 42. min. Vejman, který dostal soupeře na gólový kontakt – 2:3. První pětka na ledě ještě zůstala, vynutila si faul soupeře a ten potrestal po pár vteřinách Ježík vyrovnáním. Při chuti Jaroměř byla dál, Vejman dokráčel až do brankoviště a blafákem dal čtvrtý gól, pátý vzápětí přidal Dudadík. Domácí dali čtyři góly za minutu a 11 vteřin. V čase 57:32 si domácí lavička vyžádala oddechový čas a po něm se do branky postavil za bouřlivého přivítání fanklubu Jiří Macháň. Ten si připsal jeden výtečný zákrok a tak i díky jemu domácí dovedli zápas do vítězného konce.

Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Za stavu 0:3 to už s námi vypadalo velice špatně. Zato úvod třetí třetiny, to by se dalo říci, že to bylo sci–fi. Za 71 vteřin čtyři góly v síti soupeře. Já osobně děkuji za přístup ke klubu a ke svým bývalým spoluhráčům „Banánovi.“

Sestava Jaroměře: Ježek (58. Macháň) – Koblížek, Dostál – Kotrč, Ježík – Ma. Kukal, Růta – Vejman, Novotný, Hamáček – Ma. Svoboda, Křepinský, Krause – Jirásek, Dudadík, Pekárek – Kocián.

BK Nová Paka – TJ Spartak Nové Město nad Metují 5:4 (0:1, 2:3, 3:0). Hokejistům hostujícího Spartaku vyšla první třetina o něco lépe, ve 13. min. se prosadil Ježek a díky němu šli hosté do šaten po první přestávce s jednobrankovým vedením.

Po sedmi minutách druhé části nejprve zvyšoval na 2:0 pro hostující Spartak Praus, ve 33. min. ale domácí Erpetka snižoval opět na rozdíl jediné branky. Odpověď novoměstských Spartakovců však byla hodně razantní, o minutu později dával Šnejdr na 1:3 a za další minutu přidal Hejduk čtvrtý gól hostů. Domácí ale ještě stačili v poslední minutě druhé části snížit na 2:4.

Ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že si hosté svůj náskok udrží, za stavu 2:4 navíc měl novoměstský Praus výhodu trestného střílení, kterou ale nezužitkoval. To jako by domácí Novou Paku nakoplo. Nejprve Kadeřábek v 52. min. svou druhou brankou v utkání snížil náskok Nového Města na 3:4 a o dvě minuty později Šebek dokonce vyrovnal. Hostům scházelo k jistotě jednoho bodu pouhých 78 vteřin, přesně v ten moment totiž Šebek gólem na 5:4 rozhodl o třech bodech pro domácí Novou Paku.

Václav Ježek, trenér N. Města: „Po dvě třetiny jsme byli jasně lepším týmem. Ve třetí třetině, kdy k nám byl rozhodčí Padevět daleko přísnější, rozhodli domácí o svém vítězství v přesilových hrách.“

Sestava N. Města: Bláha – Šnejdr, Jakl – Pour, Burdych – Plíhal, Marša – Dittrich, Ježek, Praus – Reichmann, Janoušek, Potuček – Hejduk, Chmelík, Řehák. (jv, mr)