Stadion Nový Bydžov – TJ Spartak Nové Město nad Metují 10:4 (2:0, 5:2, 3:2). Hodně divoké utkání začali lépe domácí, kteří bezbrankové skóre posouvají na začátku 8. min. trefou Šlejtra. Když o sedm minut později přidal druhou bydžovskou trefu Kubišta, odcházeli domácí do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Ten se jim ale smrskl hned v úvodu druhé dvacetiminutovky, když v přesilové hře snižuje na 2:1 Zelinger. Stejnou mincí ale domácí oplácejí i vyloučení novoměstského Gančarčíka – 3:1. Tato trefa Murase odstartovala domácí gólovou smršť. O dvě minuty později totiž přidává Pomichálek čtvrtou trefu, časomíra pak neukrojila ani minutu, když na 5:1 zvyšuje Udržal. Vzápětí je za hákování vyloučen novoměstský Pilc a po minutě se o jeho předčasný návrat stará opět Udržal – 6:1. Ještě před polovino zápasu si jde odpykat dvouminutový trest další Spartakovec, a v čase 30:46 posouvá skóre na hrozivých 7:1 Menyhárt. Až za tohoto stavu se podruhé v utkání prosadilo i Nové Město, které v polovině 36. min. snižuje Glosem na 7:2.

Do třetí třetiny vstupuje lépe Nové Město, jež hned Kozákem upravuje na 7:3. Domácí to však z klidu nevyvedlo a v následující minutě odskakují trefou Miškáře na 8:3. Poslední novoměstskou branku v tomto utkání zaznamenává v čase 44:00 Kratochvíl – 8:4. Na konečných 10:4 zvyšují domácí v posledních pěti minutách utkání.

„Hráli jsme bez pěti hráčů základu se dvěma obránci, další dva obránce jsme museli sestavit z útočníků. Ten výsledek mě samozřejmě štve, ale nešlo s tím moc dělat a prohru jsme si zasloužili. My na toto utkání musíme co nejrychleji zapomenout a jít dál," říkal po zápase zklamaný novoměstský trenér Josef Bahník.

Sestava Hronova: Exner (26. Bernart) – Suk, Mi. Franců, Skála, Zítka – Ja. Exner, Glos, Zelinger – Ma. Franců, Gančarčík, Kozák – Pohl, Kratochvíl, Emmer.

HC Jaroměř – SK Třebechovice 2:1 (2:0, 0:1, 0:0). Domácí favorit vstoupil do utkání výborně. Hned v první minutě se nechal vyloučit jeden z třebechovických hráčů a dvacet vteřin před vypršením jeho trestu otevírá skóre zápasu Krause – 1:0. O čtyři minuty později to s domácími vypadalo ještě lépe, skóre posunul na dvoubrankovým rozdíl Petr – 2:0. To nikdo z domácí fanoušků asi netušil, že to bude také poslední jaroměřská trefa utkání. Zbytek první třetiny pak už žádnou gólovou střelu nepřinesl, byť domácí hráli ještě dvě početní převahy.

Potřetí a naposledy se v tomto střetnutí měnilo skóre ve 26. min., kdy se prosazuje hostující Hornyš – 2:1. Ve zbytku utkání už jen zápis o utkání plnily kolonky pro vyloučení hráče, a to jak na domácí, tak na třebechovické straně. Hubené vítězství už sice domácí udrželi, nadšením ale trenér Biegl po zápase neskákal. „Úvod utkání nám vyšel na výbornou. Pokud bychom odehráli celé utkání tak, jako prvních deset minut, nebylo by co řešit. Jenže jsme slevili a sami dostali Orebáky zpátky do zápasu a do konce utkání se strachovali o výsledek, naštěstí pro nás máme v brance Navrátila. Spokojenost panuje pouze se získanými body," řekl k utkání jaroměřský trenér Pavel Biegl.

Sestava Jaroměře: Navrátil – Bujňák, Vaněk, Kotrč, Růta, Merkl, Koblížek – Podzimek, Kocián, Hamáček – Hrabica, Křepinský, Petr – Kukal, Karel, Krause – Ježík.

HC Náchod – BK Nová Paka 8:4 (0:0, 3:0, 5:4). Už ve 4. min. byl vyloučen Vondřejc, domácí ale oslabení ubránili bez potíží. V půli 9. min. hráli přesilovku po faulu Bureše domácí, rovněž bezúspěšně. Stejně si Náchodští počínali po nedovoleném zákroku Vondrlíka. Po prvním dějství tedy platilo skóre jako na začátku zápasu. „První třetina sice skončila bez branek, ale šance na obou stranách byly, jenže je gólmani pochytali," vrací se k prvnímu dějství náchodský trenér Ludvík Berger.

V prostřední části nejprve Náchod ubránil vyloučení Leedera, aby vzápětí gólově udeřili sekundu před vypršením 27. min. Stehnem – 1:0. Druhý gólový zápis si domácí schovali do 38. min., kdy se parádní tečí Vernerovy střely prezentoval Jurča – 2:0. Ve 39. min. Verner vybídl ke skórování Vlčka, a ten nabídnutou šancí nepohrdl – 3:0. „Ve druhé části jsme měli převahu, byli jsme lepší a navíc jsme dokázali dát tři branky," těšilo trenéra Bergera.

Po výborně odehrané druhé třetině se zdálo, že domácí zápas v poklidu dovedou do vítězného konce, jenže hosté zaveleli do ofenzívy a zkušený Štěpán snižuje v půli 41. min. – 3:1. Domácí gólově odpověděli po dvou minutách Zemanem, který vymetl šibenici hostující svatyně – 4:1. Jenže po další minutě využil zaváhání domácí obrany Vondrlík – 4:2. Kontaktní branka z hole P. Plecháče po obléhání Luňákovy branky padla v úvodu 45. min. – 4:3. Vyrovnat se Nové Pace podařilo ve 47. min. při vyloučení Pánka – 4:4. „Utkání se lámalo za stavu 4:4, kdy jsme si vzali time-out, kluci se dokázali srovnat a hlavně dát další branky, což bylo velice důležité," ví moc dobře náchodský trenér. Dvě minuty po vyrovnání totiž Pánek odčinil svůj faul a strhl vedení na domácí stranu – 5:4. V 53. min. si gólovou spolupráci zopakovali Zeman s Leederem – 6:4. O dvě minuty déle si nedovoleně počínal hostující Štěpán a chvíli před koncem trestu jej poslal zpět do hry Plíhal – 7:4. O gólovou tečku zajímavého utkání se postaral 10 sekund před koncem Škoda – 8:4. „Těžký, ale dobrý zápas. Toto byl přesně ten zápas, pro který to my, amatéři, děláme. Nová Paka je pro nás vždycky velmi těžký soupeř, což opět dokázala," říkal už po vítězné bitvě trenér vítězného Náchoda Ludvík Berger.

Sestava Náchoda: Luňák – Hendrich, Verner, Plíhal, Pánek – Šejnoha, Janoušek, Jurča – Stehno, Vondřejc, Vlček – Leeder, Škoda, Zeman. (jk, mr)