HC Wikov Hronov - HC Jaroměř 8:7 (2:0, 3:4, 2:3 1:0) po prodloužení

Nástup patřil Jaroměři, hned v první minutě přečíslení tři na jednoho hasil Svoboda, loženku Kotrče v 5. min. domácí gólman vytěsnil ramenem nad. Ve 12. min. Martin Franců, hrající tentokrát v obraně, bekhendem jen těsně minul odkrytý roh jaroměřské branky. Ve 12. min. hráli hosté dlouhou přesilovku pět na tři, další ze Svobodů, útočník Jaroměře, dal svoji šanci jen o milimetry vedle. Po skončení přesilovky naskočil přímo z trestné Michal Franců, ale brejk neproměnil. Byl přitom faulován a když k hříšníkovi přisedl na hanbu Křepinský, hrál dvojnásobnou přesilovku zase Hronov. Šachování osamocené jaroměřské trojice ukončil náhrou na Ansorgeho Vítek, doťuknutí skončilo v síti 1:0. V pokračující přesilovce pět na tři Vítek z pravého křídla procedil puk za Svobodu a zvýšil na 2:0. Poté vyfasoval domácí Fink 2+2 minuty a Křepinský za nesportovní chování desítku.

Dlouhou přesilovku využil v čase 21:11 Merkl, když střelou zblízka snížil na 2:1. Za 20 sekund bylo vyrovnáno, když v pokračující přesilovce trefil Křepinský okno hronovské klece 2:2. V 27. min. nachytal hronovského Svobodu z dálky Novotný 2:3. Po dvou minutách, při přesilovce, nejprve Hubáček trefil tyč, ale o chvíli nato již seřídil správně svá mířidla a gólmana úspěšně propálil 3:3. V polovině utkání faulovali hosté dvakrát za sebou, v přesile vystřelil starší Franců a vyraženou střelu Ansorge vrátil za záda gólmana 4:3. Ve 38. min. odjel hostující Mlateček a bekhendovou střelou do okna srovnal na 4:4. V závěru třetiny nahodil puk před branku Jaroměře Ansorge, Fišer zblízka doklepával a strhl vedení Ochotníků opět na stranu domácích.

V nástupu do poslední třetiny pokračovala přesilovka při vyloučení Merkla. Spolupráce bratří Franců byla úspěšná, Martin vysunul mladšího bratra a ten, ač faulován, zavěsil 6:4. Ve 3. min. byl naopak v brejku podražen Křepinský, jeho blafák při nařízeném trestném střílení Svoboda bez problémů kryl. Za minutu nato však zbytečnou ztrátu puku ve středním pásmu potrestal jaroměřský útočník Svoboda, když se trefil pěkně z voleje 6:5. Šance jaroměřského Karla a později Martina Franců vyřešili oba Svobodové v brance, ale v 56. min. ihned po skončení přesilovky Jaroměře všem zamával Fišer a ukázal, jak má vypadat nechytatelný blafák 7:5. Zdálo se, že Hronov poprvé v sezóně Jaroměř porazí za tři body, to ale odmítl nejprve Křepinský, který střelou nad lapačku snížil na 7:6 a minutu před koncem Koblížek, jenž využil hanebného propadnutí celého hronovského útoku a srovnal na 7:7.

V prodloužení za necelé dvě minuty rozhodli Hronovští o zisku dvou bodů. Fišer zatáhl puk do třetiny, dal do tandemu Vítkovi a jeho dělovku zaznamenal jaroměřský gólman až v síti 8:7.

Sestavy Hronov: Svoboda John, Ma. Franců Daňo, Fink Šakarov, Hubáček, Mi. Franců Vítek, Fišer, Ansorge Kubeček, Kozák, Rojšl. Jaroměř: R. Svoboda (41. Mráček) Koblížek, Merkl Mlateček, Kotrč Podzimek, Novotný, Dudadík Svoboda, Křepinský, Krause Karel.

 

TJ Spartak Nové Město nad Metují - HC Náchod 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Zápas začal šancí Náchoda, když ve 2. min. prozkoušel Bláhovu pozornost Horčička. Ve 4. min. se do slibné šance dostal domácí Stehno, Navrátil byl též pozorný. Po chvíli za strážcem hostující branky zvonila po střele Kodyma tyč. V první třetině se hrál oboustranně bezstarostný hokej se šancemi na obou stranách, brankáři se však překonávali. I díky tomu skončila první část bez branek.

Do druhé části vstoupil Náchod střelou Dušánka, Bláha zasáhl neomylně. Na konci téže minuty se domácí hráčská lavice provinila chybným střídáním a na trestnou lavici musel Janoušek. V úvodu 4. min. fauloval navíc domácí Kodym a Náchodu se naskytla početní výhoda dvou mužů v poli. Výraznější tlak si Náchod nevytvořil, střely, které na Bláhu vyslal, domácí gólman kryl. Skóre se tak poprvé měnilo až ve 28. min., kdy Stehno poslal kolmici mezi oba náchodské beky a Praus bekhendový blafák vyřešil na jedničku 1:0. Ve 35. min. hráli hosté po faulu Plíhala přesilovku, nejblíže k vyrovnání měl Dušánek, ale Bláha si poradil se střelou i s následnou dorážkou náchodského útočníka. O tři minuty později opět udeřilo na druhé straně. Nenápadně vyhlížející akce domácích skončila gólem, když střelu Vlčka zblokoval náchodský obránce do vzduchu a puk přeplachtil vyjetého Navrátila 2:0.

Lépe se pohybující Spartak získával s přibývajícím časem stále větší převahu, kterou nezastavily ani rošády v náchodské sestavě, které přišly v úvodu třetího dějství. Viditelně unavenější hosté nestíhali a už po dvou minutách třetí části inkasovali z hole Vlčka potřetí. Když dvě minuty poté upravil Praus na 4:0, bylo definitivně rozhodnuto. Alespoň čestného úspěchu se Náchodští dočkali na počátku 52. min. z hole kanonýra Šejnohy 4:1. Snížení na zvrat nestačilo, neboť domácí s gólovou odpovědí přispěchali po půl minutě Machem, který tečoval ránu Šnejdra a uzavřel tak na konečných a naprosto zasloužených 5:1.

Sestavy Nové Město nad Metují: Bláha Jakl, Hejduk Dittrich, Plíhal Šnejdr, Burdych Stehno, Kodym, Praus Potuček, Janoušek, Vlček Mach, Chmelík, Reichmann Dufek. Náchod: Navrátil Chudý, Dostál Pavlík, Horčička Verner, Vondřejc, Hudeček Škoda, Šejnoha, Petr Leeder, Matys, Dušánek.