Přímo nasazení hokejisté Náchoda potvrdili roli favorita, druhý přímo nasazený semifinalista, Jaroměř, naopak roli favorita nezvládl. Sérii o konečné páté místo pak dobře rozehrálo Nové Město nad Metují.

SEMIFINÁLE KRAJSKÉ LIGY

HC Náchod – SK Třebechovice pod Orebem 5:1 (1:0, 3:1, 1:0) – stav série 1:0. V úvodním semifinálovém zápase chtěli domácí předvést zodpovědný výkon a získat první vítězství.

Trenér Berger měl už k dispozici Javůrka s Ježkem. Hosté nastoupili v brance s Lochmanem, se zkušenými Kostkou, Maršou, Dostálem a Hubáčkem, chyběli jim ale Hornyš a Bohdanecký.

Domácí začali náporem, ale v čase 2:24 domácí obraně pláchl Dostál a za Luňákem zvonila levá tyč. V 11. min. byl vyloučen Verner, domácí se ale početní převaze Třebechovic ubránili. V půli 18. min. Vlček našel Macháně, a ten na levém křídle našlápnutého Šejnohu, který přesně švihl zápěstím a domácí vedli jeho zásluhou 1:0. „První třetina byla vyrovnaná, my jsme se snažili hodně věnovat obranné činnosti, což se nám dařilo," vrací se k prvnímu dějství náchodský trenér Ludvík Berger.

Na začátku druhé třetiny byl vyloučen Javůrek a v čase 23:00 bylo zásluhou Dostála vyrovnáno – 1:1. O minutu později však fauloval hostující Dittrich a po necelých dvou minutách gólovou akci započal Vondřejc, pak pálil Javůrek a na brankovišti byl důrazný kapitán Škoda – 2:1. V polovině zápasu Plíhal nahrál Zemanovi, ten vysunul Ježka, jenž si kotouč přikopl a chladnokrevně skóroval – 3:1. V končící 32. min. ukázal domácí brankář, že mu hra holí nedělá nejmenší problémy. Luňák našel dlouhou přihrávkou Stehna, který pláchl po pravém křídle a utěšenou dělovkou stanovil skóre po druhém klaksonu na 4:1 pro Náchod. Zvýraznit náchodský náskok ještě mohl na konci 35. min. při vyloučení domácího Plíhala jeho spoluhráč Ježek, v úniku si ale na pozorného Lochmana nepřišel.

Ve třetí části se hosté marně snažili o změnu průběhu zápasu, domácí se opírali o vynikajícího Luňáka a hráli v defenzívě velmi pozorně a zodpovědně. Konečnou podobu skóre dal v polovině 55. min. po samostatné akci Pánek, když svoji ránu otřel o Lochmanovu masku – 5:1. „Utkání se lámalo ve druhé třetině, kdy se nám podařilo vstřelit branky a získat náskok. Třetí třetinu jsme si už pohlídali," dodal k zápasu trenér Náchoda.

Odveta se hraje už dnes od 18 hodin v Třebechovicích a v případě náchodského vítězství série končí. V případě třebechovické výhry se třetí rozhodující zápas hraje v neděli od 17 hodin v Náchodě.

Ludvík Berger, trenér Náchoda: „Utkání mělo dobrou úroveň, diváci, kteří přišli, a jsem rád, že jich přišlo hodně i ve středu, museli být spokojení. A nehrál se ani typicky obranný hokej, podle mého to bylo na slušné úrovni. Pro mě bylo důležité, že jsme dostali jen jednu branku, přestože soupeř má velice kvalitní zejména první útok, který se dostával do šancí. Musím ale pochválit celý tým za výborný výkon a plnění všech pokynů, které jsme si dali v oblasti defenzivy. Sice jsme nebyli v úplně plné sestavě, ale v celkovém pohledu jsem neměl pocit, že by nám ta trochu delší herní pauza uškodila."

Sestava Náchoda: Luňák – Hendrich, Verner, Hrach, Pánek, Plíhal, Javůrek – Šejnoha, Macháň, Vlček – Ježek, Kodym, Stehno – Vondřejc, Škoda, Zeman.

HC Jaroměř – Stadion Nový Bydžov 3:7 (2:2, 0:2, 1:3) – stav série 0:1. Druhý celek základní části, domácí Jaroměř, vstoupil do semifinále výborně. Už po necelých čtyřech minutách se prosazuje domácí snajpr Petr – 1:0. V polovině 8. min. si však domácí Kocián počínal v rozporu s pravidly a jeho provinění trestá už po půl minutě Kubišta – 1:1. V polovině 11. min. to s domácími mohlo vypadat ještě hůře, po nedovoleném zákroku Merkla na unikajícího Kubištu zkřížil hlavní sudí Pahulák nad hlavou ruce a Kubišta dostal možnost samostatného nájezdu. V něm ale na Navrátila v domácí brance nevyzrál. Nerozhodný stav ale vydržel jen do začátku 12. min., kdy otáčí výsledek ve prospěch hostů Mádle – 1:2. Gólová odpověď Jaroměře ale přišla už v následující minutě, na třetinových 2:2 srovnává Kocián.

Ze druhé třetiny ukrojila časomíra jen necelé tři minuty a Bydžov už opět vede. Nedbal upravuje na 2:3. O minutu a půl později odskakují hosté na rozdíl dvou branek, když Janata zvyšuje na 4:2 pro Bydžov.

V úvodu třetí třetiny se domácí vracejí do zápasu, když Hamáček snižuje na 3:4. Naději na zvrat držela Jaroměř až do závěrečné desetiminutovky. Definitivně jí vzal vítr z plachet Jebavý – 3:5. Poté už domácí museli otevřít hru, což byla voda na mlýn ofenzivně laděným hostům, kteří se prosadili ještě dvakrát. Obě trefy zaznamenal Kubišta, který si tak v zápase zkompletoval hattrick – 3:7.

O 5. MÍSTO

HC Jičín – TJ Spartak Nové Město nad Metují 2:3 (0:1, 2:0, 0:2). „Domácích bylo dvanáct a dokud jim stačily síly, tak nás proháněli. Sice to nebylo nijak fyzicky vyhrocené utkání, ale hodně se bruslilo, takže se určitě bylo na co dívat. Domácí vedli po dvou třetinách 2:1, ve třetí třetině jsme je ale přehráli a výsledek otočili," shrnul stručně průběh zápasu novoměstský trenér Josef Bahník.

Sestava N. Města: Bernart – Daňo, Suk, Mlateček, Souček – Mi. Franců, Kratochvíla, Jurča – Šeda, Glos, Ma. Franců – Dudadík, Gančarčík, Rojšl.