HC BAL Dvůr Králové nad Labem – TJ Spartak Nové Město nad Metují 3:4 (2:1, 0:2, 1:1). Ve 2. min. dvakrát po sobě dobře střílel od modré Vantura. Po jedné z nich se odražený kotouč od zadního mantinelu zpoza branky snažil lišácky zasunout k tyčce Praus, ale Karban se přemístil včas. Pak dvakrát zahrozili domácí. V 5. min. poslal Kodym do šance Hrabicu, ten oklamal beka i s brankářem naznačenou střelou a vrátil puk Kodymovi, pro kterého bylo hračkou otevřít do prázdné branky účet utkání – 0:1. O chvíli později hráli domácí přesilovku a Říčařovo nahození prošlo skrumáží hráčů až za Bláhova záda – 1:1. Neuplynuly ani dvě minuty a domácí už vedli. To Bláha podcenil střelu Hamerského po čistě prohraném buly – 2:1. Ve 14. min. si odstoupil od beka Hrabica a jeho střela po ledě jen o kousíček minula tyč. Pak hosté dvakrát nevyužili nejistých Karbanových zákroků.

V úvodu druhé části hráli domácí další přesilovku. V ní střílel od modré Říčař, Voděrek měl naštětí pro hosty při dorážce vychýlenou mušku. Ve 29. min. Spartakovci využili špatného střídání domácích, Vantura zavezl kotouč podél mantinelu do pásma a prohodil puk na osu Ježkovi. Ten po ledě vyrovnal na 2:2. Hostující oslabení z 31. min. bylo přerušeno faulem domácích a po hře 4 na 4, už v přesilovce uvolnil ještě ve středním pásmu šikovnou přihrávkou do prostoru Hrabica Fišera. Ten v šanci zamířil do tyče, odražený puk se vrátil před Hrabicu, který ho pohotově uklidil do branky – 2:3. Ve zbytku druhé části měli hosté další dobré šance, skóre se ale už neměnilo.

Hned v první minutě závěrečné části domácí Vítek snadno obešel Jakla a úhlu vyrovnal na 3:3. Následovaly nevyužité šance Ježka a Prause, poté přišla série vyloučení Spartaku. Oslabení však hráli hosté dobře a tak se domácí dostali pouze do jedné příležitosti, ve které Dlab neuspěl. Hostující přesilovku z 57. min. přerušil Petr dalším vyloučením a po hře 4 na 4, když už se zdálo, že zápas přejde do prodloužení, zachytil v oslabení kotouč po dobrém čtení hry v obranném pásmu domácích Kodym, přihrál volnému Prausovi, který zamířil pod břevno 3:4. V té době chybělo do konce zápasu 90 sekund. Domácí se v čase 59:05 pokusili o power-play, která ale už na výsledku nic nezměnila.

Pavel Biegl, trenér N. Města: „Na našem výkonu se určitě podepsala předchozí utkání ve Dvoře, kdy jsme dostali rance. Jsem rád, že máme zápas, ze kterého jsem měl velké obavy, šťastně za sebou.“

Sestava N. Města: Bláha – Kostka, Jakl – Dostál, Vantura – Joneš, Lochman – Janoušek, Fišer, Smolík – Dittrich, Ježek, Praus – Petr, Kodym, Hrabica.

HC Jaroměř – HC Hronov 5:1 (1:0, 2:0, 2:1). Tradiční derby v netradičním pátečním čase se dlouho hrálo bez gólu. Na ten první si příznivci obou táborů museli počkat až do 18. min., kdy udělal radost svým příznivcům domácí Novotný. Jeho branka v početní výhodě také stanovila účet první třetiny.
Ve druhé části se nejprve ve 24. min. trefil jaroměřský Karel a definitivně zlomil odpor Hronova těsně před polovinou zápasu Hamáček, který upravoval na – 3:0.

Když tentýž hráč přidal na začátku poslední části čtvrtý gól, o výsledku bylo takřka rozhodnuto. Hronovský Hudeček sice dvě a půl minuty před koncem korigoval na 4:1, jenže šestnáct vteřin před koncem utkání domácí Synek uzavřel na konečných 5:1.

Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „V netradičním pátečním večeru byla Jaroměř jasně lepší a po zásluze vyhrála. Gólově se blýskla první lajna a zejména její levé křídlo, Jirka Hamáček, který nastoupil při absenci Chýlka s kapitánským céčkem. Dal dva góly a na dva nahrál. Luxusní byla zejména přihrávka na pátý gól. Macháň v brance byl spolehlivý.“

Zdeněk Šťavík, asistent trenéra Hronova: „Do Jaroměře jsme jeli v hodně okleštěné sestavě, přesto si myslím, že jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem, bohužel jsme ale nedávali branky. Výsledek je pro nás trochu krutý.“

Sestavy – Jaroměř: Macháň – Koblížek, Merkl – Synek, Ježík – Svoboda, Dudadík – Hamáček, Novotný, Rybín – Verner, Křepinský, Karel – Drašnar, Vejman, Bujňák. Hronov: Wittvar – John, Komárek – Vaněk, Štelzig – Kozák, Hudeček, Martin Franců – Rojšl, Michal Franců, Kubeček – Hajník.

(pb, jv, mr)