KRAJSKÁ LIGA

Jaroměř – Náchod 2:4 (0:1, 2:3, 0:0)
Hosté k tradičnímu derby nastupovali v brance s Mertlíkem, jeho náhradníkem byl opět junior Lukáš. Gólmanská jednička Luňák zápas koučovala pouze ze střídačky. Domácí v derby postrádali kapitána Merkla a Hofmana.

Hosté se chtěli vyvarovat momentů ze dvou posledních zápasů, kdy pokaždé inkasovali v úvodu první třetiny. To se jim podařilo a navíc dokonce sami udeřili. Časomíra ukrojila z utkání jen 58 sekund, když spolupráci s Kodymem gólově přetavil ve vedoucí gól Náchoda Valášek – 0:1. Víc branek první dějství nepřineslo i proto, že hosté hráli výborně takticky a domácí nenašli recept na fungující obranu Náchoda.

Také ve druhém dějství se na branku nečekalo moc dlouho. V polovině 24. min. se po souhře Janouška s Plíhalem dostal puk k zakončujícímu Macháňovi, jenž posunul skóre na 0:2. Tato branka domácí probudila, začali lépe bruslit i kombinovat a jejich zlepšení přineslo kýžený efekt. Ve 26. min. vrátil Jaroměř do zápasu Kocian – 1:2. Jaroměř pookřála a v polovině 34. min. zásluhou Hamáčka dokonce srovnala – 2:2. Nerozhodný stav ale vydržel jen zhruba minutu a půl, to Javůrek našel přesným pasem Zemana, který precizně provedeným blafákem překonal Navrátila potřetí – 2:3. Půl minuty před koncem druhé části navíc Kodym zvýšil na 2:4 pro Náchod.

V závěrečném dějství se domácí snažili o návrat do zápasu, jenže přes dobře bránící hosty se do šancí moc nedostávali. Největší příležitost měl v 57. min. Hlavnička, jeho střelu však zastavila tyč.

Hronov – Nová Paka 7:2 (2:1, 1:0, 4:1)
Hosté začali v Hronově pěkně zhurta, Plecháč však odkrytou branku Mahdala minul. Hned z protiútoku ale přišel ťukes po ose Fišer – Petr – Šejnoha a poslední hronovský střelec dával prakticky do prázdné branky – 1:0. O minutu později se hronovský obránce Meier vydal na výlet, našel Maška, a ten zvýšil na 2:0. V 8. min. hostující J. Kadeřábek předložil T. Kadeřábkovi, a ten snížil na 2:1. Hosté po vstřelené brance ožili a najednou jich bylo plné kluziště. Zmrazit je mohl v 16. min. domácí Glos, který se řítil sám na Škopa, brankář hostí ale puk ukryl ve svém náručí. Vzápětí osamocený Jurča opět trefil jen plastron Škopa v brance hostí.

Ve 26. min. hrál Hronov přesilovku, dlouhé sekundy šachoval v útočné třetině, gól však nevymyslel. O chvíli později ale ujel Dudadík, jenže z úhlu na Škopa nevyzrál. V polovině utkání Fišer skvěle uvolnil Šejnohu, a ten prokázal své střelecké umění – 3:1. Druhé vyloučení Vítka Hronov bez problémů ubránil, stejně se však vedlo i Hronovu při dvou po sobě jdoucích přesilovkách.

Poslední třetina byla ve znamení aktivity hronovského Vítka. Ve 48. min. tento hráč naprosto osamocený střílel do gólmana, puk se k němu vrátil a Vítek ze dvou metrů golfákem div že neprovrtal Škopa – gól však nedal. Poté pykal hostující Zvolenský, Hronov předvedl nebývalou kanonádu, hosté však ze sevření odjeli, ale velkou šanci zazdili. V polovině třetiny šli tři hráči hostí na jediného beka, Nádvorník střílel jen do prostoru, který Mahdal bezpečně vykryl. V 51. min. pilný střelec Vítek přece jen tvrdou střelou mezi betony zvýšil na 4:1. O tři minuty později hostující Krsek natáhl blafákem Mahdala a brejk proměnil – 4:2. V téže minutě domácí štírek Glos, ač zle tísněn, propasíroval puk za záda novopackého gólmana popáté – 5:2. V 56. min. fauloval domácí Štelzig, v následné přesilovce nedokázal J. Kadeřábek přehodit Mahdalův pravý beton. Poslední minuta přinesla ještě dva góly v síti Nové Paky. Dvacet tři sekund před koncem Jurča s pomocí teče bránícího obránce zvýšil na 6:2 a devět sekund před závěrečnou sirénou Glos našel Vítka a hronovský kanonýr střelou z první uzavřel skóre na 7:2. „Potvrdili jsme zlepšující se trend naší výkonnosti, po dvoubrankovém vedení jsme chybou nabídli hostům snížení, ti na deset minut převzali iniciativu, ale pak jsme sehráli výborně závěr utkání a zcela zaslouženě vyhráli," řekl po zápase domácí trenér Pavel Biegl.

KRAJSKÁ SOUTĚŽ

Nové Město nad Metují – Skuteč 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Souboj celků z popředí tabulky přinesl velmi rychlou branku. V čase 1:00 otevřel skóre utkání domácí Rojšl. Jedním z klíčových momentů utkání bylo nařízené trestné střílení proti domácím v začátku 15. min. první části, hostující Ligr však tuto nabídku nevyužil.

Hubený jednogólový novoměstský náskok vydržel až do poloviny utkání. V končící 33. min. vnesl klid na domácí hokejky Bureš – 2:0. Lehkou nervozitu na domácí hole však vnesl v začínající 37. min. hostující Klusoň, jenž vrátil utkání náboj – 1:2.

Celý zápas zlomil začátek třetího dějství a dva slepené góly domácího Spartaku. Na rozdíl dvou tref dával už po 37 sekundách třetí třetiny Praus a o tři minuty později vsítil čtvrtý novoměstský gól Chmelař – 4:1. Konečnou podobu dostal výsledek v začínající 54. min., kdy vstřelil svůj druhý gól zápasu Bureš – 5:1. (jk, mš, mr)